Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης με το βλέμμα στις ΗΠΑ – Η HelleniQ Energy στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης με το βλέμμα στις ΗΠΑ – Η HelleniQ Energy στο επίκεντρο
Ο οίκος FTSE Russell ανακοίνωσε την αύξηση της στάθμισης της HelleniQ στους δείκτες που συμμετέχει με ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα
Σχετικά Άρθρα
Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν για μία ακόμη συνεδρίαση οι αναλυτές με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις ΗΠΑ και στα στοιχεία που αναμένονται για τον πληθωρισμό αλλά και στη FED, προκειμένου να ανιχνεύσουν τις επόμενες κινήσεις αναφορικά με τη νομισματική πολιτική.
Στο εσωτερικό ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία του placement της HelleniQ Energy σύμφωνα με τις ημερομηνίες που είχαν ανακοινωθεί, έτσι η μετοχή θα παραμείνει στο επίκεντρο, αφού οι μετοχές θα έχουν περάσει στους τελικούς δικαιούχους.
Σημειώνεται πως έχει μειωθεί μέσα από την πτώση της μετοχής το discount σε σύγκριση με την τιμή του placement και πως ο οίκος FTSE Russell ανακοίνωσε την αύξηση της στάθμισης της μετοχής στους δείκτες που συμμετέχει με ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Eurobank Equities
Για ήμερα περιμένουμε ένα ήπια ανοδικό άνοιγμα ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να εξετάζουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε άλλη μία συνεδρίαση σε συγκεκριμένο εύρος διακύμανσης σήμερα με επιλεκτικές κινήσεις.

Beta
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη FED και πιο συγκεκριμένα στη συνέντευξη Τύπου του Jerome Powell για την τελευταία Περίληψη των Οικονομικών Προβλέψεων της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς, η οποία θα εκθέσει τις προβλέψεις των αξιωματούχων για τον πληθωρισμό, τα επιτόκια, την οικονομική ανάπτυξη και την ανεργία. Θα βοηθήσουν στον καθορισμό του πλαισίου με τον οποίο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σκέφτονται για το επόμενο έτος. Έτσι, αναμένουμε ότι η σταθεροποίηση θα συνεχιστεί και οι επενδυτές θα κρατήσουν επιλεκτική στάση στη σημερινή συνεδρίαση.

Κύκλος
Το μεσημέρι, ανακοινώνεται στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός για το Νοέμβριο (στο 3,2% τον Οκτώβριο), ενώ το βράδυ η Federal ανακοινώνει τα παρεμβατικά της επιτόκια που εκτιμάται ότι δεν θα μεταβληθούν. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κατεύθυνση του Γ.∆. στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης