Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Διακύμανση σε στενό εύρος – Που εστιάζουν οι λιγοστοί αγοραστές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Διακύμανση σε στενό εύρος – Που εστιάζουν οι λιγοστοί αγοραστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζεται η συσσώρευση και η κίνηση του Γενικού Δείκτη σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης. Χαμηλός και πάλι ο τζίρος και άκρως επιλεκτικοί οι επενδυτές. Δεν ξεχώρισαν πολλές μετοχές. Σήμερα κινήθηκε εντός 5 μονάδων ο Γ.Δ. Αδύναμες και πάλι οι τράπεζες με έξι πτωτικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 7.

ΤΙΤΑΝ: Αυτή η μετοχή ξεχώρισε. Και πως να μην ξεχωρίσει όταν βγαίνει η διοίκηση και μιλάει για EBITDA πάνω από 500 εκατ. ευρώ, όταν όλοι οι αναλυτές έχουν εκτίμηση περίπου στα 420 -430 εκατ. ευρώ. Η στήλη βέβαια καιρό τώρα έχει εκφράσει άποψη και θεωρεί χαμηλή την αποτίμηση. Αρκετές οι αναφορές και με ειδικά θέματα, ειδικά όταν η αγορά ήταν δυνατή και αυτή βυθιζόταν σε τιμές κοντά σε αυτές που είχε στην πανδημία. Σήμερα, πήγε σε νέα ιστορικά υψηλά. Ναι, κοιτάμε από τότε που άλλαξε όνομα και έδρα. Στα 20,80 ευρώ και στο +5,58% με δυνατό όγκο συναλλαγών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για άλλα βαριά χαρτιά και μικρομεσαία, οι συστημικές έχουν αδυναμία. Δε βλέπουμε μεγάλες πιέσεις, αλλά υπάρχει μία κόπωση που εκφράζεται με κάποιες σχετικά ήπιες ρευστοποιήσεις. Βέβαια, με απόδοση ο τραπεζικός 60% έναντι 37% της αγοράς, δικαιολογείται. Η Πειραιώς είχε τις μεγαλύτερες απώλειες ενώ ήπια ανοδικά κινήθηκαν Alpha Bank και Εθνική.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αν δεν είναι κίνηση ωραιοποίησης, τότε το ταμπλό κάτι θέλει να πει. Η στήλη περιμένει την ανακοίνωση της διανομής και θα μπορούσε να ήταν μεγάλη. Για να δούμε. Στα 2,3650 ευρώ και στο +2,38%.

ΒΙΟΧΑΛΚΟΡ: Εδώ μάλλον έχουμε να κάνουμε με προσπάθεια ωραιοποίησης. Η Βιοχάλκο στα 5,50 ευρώ και στο +2,80% και η ΕΛΧΑΛΧΑΛΚΟΡ στο +2,66% και στα 1,93 ευρώ. Στα 7,04 ευρώ η Cenergy με άνοδο 0,57%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σήμερα και στήριξαν την αγορά. Στο +1,61% και στα 36,58 ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Εντολή πώλησης 974 τεμαχίων είχε μπει στα 316 ευρώ. Μία εντολή δηλαδή με αξία συναλλαγής κάτι παραπάνω από 307 χιλ. ευρώ. Βρήκε αγοραστή πάντως και είναι απολύτως λογικό με τέτοιο ισολογισμό.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή και το μάζεμα της προσφοράς ξεκίνησε από χαμηλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Στα 1,07 ευρώ έκανε μεγάλο όγκο και στη συνέχεια μαζεύτηκε η προσφορά μέχρι τα 1,14 ευρώ. Έκλεισε όμως χαμηλότερα και στα 1,09 ευρώ με άνοδο 4,31% με όγκο 137 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Έχει απασχολήσει αρκετές φορές την επενδυτική κοινότητα το τελευταίο διάστημα με θετικές ειδήσεις. Πολύ καλή η συμπεριφορά της μετοχής και απέχει ελάχιστα από την καταγραφή νέων υψηλών. Στα 0,7680 ευρώ και στο +3,50% με όγκο 358 χιλ. τεμάχια.

ATTICA GROUP: Το πρωί ξεκλείδωσε από το -10% αλλά τελικά ξανακλείδωσε και μάλιστα με ανεκτέλεστο 162 χιλ. τεμάχια στους πωλητές. Αν αθροίσουμε ανεκτέλεστο και όγκο που έκανε βγαίνει η εντολή πώλησης που είχε την περασμένη Παρασκευή.

ΝΑΚΑΣ: Έκοψε το μέρισμα των 0,20 ευρώ και υποχώρησε 8,67%.

ΑΒΑΞ: Η Optima Bank έδωσε δυνατό momentum στη μετοχή με την έκθεσή που δημοσίευσε πριν μερικές μέρες. Συνέχισε υψηλότερα και σήμερα και είναι πλέον στα 1,6020 ευρώ μετά το σημερινό +4,03%.

ORILINΑ: Καλά τα πήγε στην πρεμιέρα της και ενισχύθηκε 1,04%

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης