Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τιτάν: Top Pick από Eurobank Equities με νέα τιμή στόχο τα 25,3 ευρώ - Νέα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή

tags :
Τιτάν: Top Pick από Eurobank Equities με νέα τιμή στόχο τα 25,3 ευρώ - Νέα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή
Το περιθώριο ανόδου με βάση τη νέα τιμή στόχο είναι 29%
Σχετικά Άρθρα
To 2023 για την Τιτάν αποδεικνύεται σημαντικά ανώτερο τόσο από της εκτιμήσεις της Eurobank Equities όσο και των μέσων εκτιμήσεων, αναφέρει η χρηματιστηριακή σε έκθεση που δημοσίευσε λίγο μετά την ανακοίνωση του ομίλου ότι τα EBITDA φέτος θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει ο όμιλος είναι έτοιμος να εμφανίσει μία επιβλητική αύξηση 60% στα EBITDA σε ετήσια βάση που είναι περίπου 30% υψηλότερη από την εκτίμησή της.
Με τις τάσεις της ζήτησης να παραμένουν υγιείς στις αγορές της Τιτάν, αναμένει ότι ο όμιλος θα παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης έναντι του αναπροσαρμοσμένου επιπέδου κερδοφορίας και τώρα προβλέπει ήπιο μονοψήφιο ρυθμό αύξησης EBITDA μέχρι το 2026. Παρόλο που η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 63% από την αρχή του έτους, δεν έχει ακόμη ενσωματώσει τις σταθερές προοπτικές με τη μετοχή να διαπραγματεύεται σήμερα με δείκτη EV/EBITDA μόλις 4 φορές με τα EBITDA του 2024, δηλαδή με έκπτωση περίπου 20% έναντι των ομοειδών της Ε.Ε.
Σε αυτά τα επίπεδα, υποστηρίζει ότι η μετοχή είναι επαρκώς απαλλαγμένη από τον κίνδυνο, ενώ η στροφή ρίσκου-απόδοσης φαίνεται θετική και, ως εκ τούτου, προσθέτει τη μετοχή στη λίστα με τις κορυφαίες της επιλογές.
Επίσης αύξησε την τιμή στόχο στα 25,3 ευρώ από 22,1 ευρώ διατηρώντας σύσταση αγοράς.
Για το 2023 περιμένει καθαρά κέρδη 271,1 εκατ. ευρώ και για το 2024 280,3 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η εταιρεία ανακοίνωσε πως με βάση την πορεία του τελευταίου τριμήνου περιμένει πωλήσεις πάνω από 2,5 δισ. ευρώ και EBITDA πάνω από 500 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2023. 
Η μετοχή λόγω της ανακοίνωσης ενισχύθηκε 5,58% στα 20,80 ευρώ που αποτελεί και νέο ιστορικό υψηλό (από τη μέρα της αλλαγής έδρας και τη διπλή διαπραγμάτευση). 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης