Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συντηρείται η συσσώρευση – Ξεχωρίζουν λίγες μετοχές, χαμηλός ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συντηρείται η συσσώρευση – Ξεχωρίζουν λίγες μετοχές, χαμηλός ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Γεμάτη η μέρα σήμερα. Είναι το συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη με συμμετοχή πολλών εισηγμένων. Ξεκινάει η δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο της Ideal. Η Νάκας διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα των 0,20 ευρώ, όπως και η Prodea χωρίς το δικό της προμέρισμα ύψους 0,11 ευρώ. Τέλος, ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Orilina με τιμή εκκίνησης 0,95 ευρώ. Με διαθέσεις συσσώρευση και πάλι το ξεκίνημα. Από τις τράπεζες ξεχωρίζει η Alpha Bank και ακολουθεί η Eurobank. Ο τζίρος είναι χαμηλός στο ξεκίνημα και πολλές μετοχές αν και έχουν ανοίξει καλά δεν έχουν μεγάλο όγκο.

TITAN: Πωλήσεις πάνω από 2,5 δισ. ευρώ και EBITDA πάνω από 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να σημειώσει ο όμιλος για το σύνολο του 2023. σύμφωνα με τη διοίκηση. Το νούμερο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Optima Bank για παράδειγμα περιμένει 423 εκατ. ευρώ και έχει τιμή στόχο 23,3 ευρώ. H Piraeus περιμένει 424,2 εκατ. ευρώ και έχει τιμή στόχο 23,50 ευρώ. Που θα πρέπει να τοποθετήσουν τώρα τη δίκαιη τιμή; Ο όμιλος άντλησε επίσης μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης 150 εκατ. ευρώ και το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας (Euronext Dublin). Το επιτόκιο είναι 4,25%. Παρά τα νέα η μετοχή ενισχύεται μόλις κατά 0,5% και είναι στα 19,80 ευρώ.

HELLENIQ ENERGY: Από τις ανακοινώσεις προκύπτει πως το ποσοστό της Paneuropean είναι 47,12% και όχι 45,47% που έχει το site του χρηματιστήριου και είχε γράψει και η στήλη. Στις ανακοινώσεις όμως αποτελεσμάτων χρήσης του ομίλου αναγράφεται το 47,12%. Αυτή η αύξηση έχει γίνει στη χρήση 2020, το μεγαλύτερο μέρος, αλλά δεν ήταν πάνω από 3% ώστε να χρειαστεί να γίνει ενημέρωση στο Χρηματιστήριο. Επομένως, ήταν ακόμα μικρότερη η διασπορά. Νέες πιέσεις δέχεται η μετοχή και είναι στα 7,15 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από τα βαριά η συγκεκριμένη ξεχωρίζει και σήμερα. Στα 2,40 ευρώ και στο +3,68%. Προς τέταρτη συνεχόμενη ανοδική.

IDEAL: Μεταξύ 5,5% και 5,90% το εύρος απόδοσης για το ομόλογο. Ξεκίνησε σήμερα η δημόσια προσφορά.

ORILINA ΑΕΕΑΠ: Η εταιρεία άντλησε 29,8 εκατ. ευρώ, μετά την αφαίρεση των εξόδων της δημόσιας εγγραφής, Τα κεφάλαια, όπως έχει πει η εταιρεία θα πάνε στο Ελληνικό για κατασκευή πολυτελών κατοικιών και ιδιωτικής λέσχης. Οριακά υψηλότερα στο ξεκίνημα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Με τιμή 3,46 ευρώ κλείσιμο την περασμένη Παρασκευή το μέρισμα των 0,19 ευρώ (καθαρό) αντιστοιχεί σε απόδοση 5,5%. Θα δοθεί όπως έχει πει η εταιρεία και επιστροφή κεφαλαίου.

GALAXY COSMOS MEZZ: Είναι η μεγαλύτερη σε απόδοση αποκοπή που μένει και θα γίνει όπως ανακοινώθηκε στις 14 Δεκέμβρη. Εκείνη τη μέρα θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,1064 ευρώ ανά μετοχή. Αντιστοιχεί σε απόδοση 18,6%.

LAVIPHARM: Ένα ακόμη φάρμακο ανακοίνωσε πως απέκτησε η εταιρεία, το οποίο έχει πωλήσεις 1,4 εκατ. ευρώ. Στο +3,5% η μετοχή στο ξεκίνημα.

ATTICA GROUP: Στο -10% άνοιξε η μετοχή και στα 2,13 ευρώ. Υπήρχε ανεκτέλεστο στην πλευρά των πωλητών αλλά σταδιακά μαζεύτηκε και με όγκο 67 χιλ. κομμάτια, ξεκλείδωσε. Βέβαια, την Παρασκευή είχε μεγαλύτερο αριθμό τεμαχίων ανεκτέλεστο και μένει να δούμε πως θα κινηθεί σήμερα, μετά το μάζεμα που έγινε χαμηλά.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Ξεπέρασε τα 3 ευρώ η μετοχή και κάνει πράξη στα 3,06 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης