Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης με το βλέμμα στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης με το βλέμμα στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών
Φίλιππος Νάκας και Prodea διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα
Σχετικά Άρθρα
Γεμάτη η μέρα σήμερα. Είναι το συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη με συμμετοχή πολλών εισηγμένων.
Ξεκινάει η δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο της Ideal.
Η Νάκας διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα των 0,20 ευρώ, όπως και η Prodea χωρίς το δικό της προμέρισμα ύψους 0,11 ευρώ.
Τέλος, ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Orilina με τιμή εκκίνησης 0,95 ευρώ.
Οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα αυτήν την εβδομάδα στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών και στις ανακοινώσεις για τα επιτόκια.
Τα παράγωγα στην Ευρώπη δείχνουν ήπιο ανοδικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά δεν αποκλείεται η συσσώρευση να συνεχιστεί.
Η HelleniQ Energy θα παραμείνει στο επίκεντρο μετά και την υποχώρηση της μετοχής την περασμένη Παρασκευή και τη μείωση του discount έναντι της τιμής του placement.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ένα ήπια ανοδικό άνοιγμα σήμερα, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αξιολογούν τις προοπτικές των επιτοκίων εν όψει μίας πολυάσχολης εβδομάδας συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών.


Optima Bank

Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο στο Χ.Α. σήμερα.

Beta
Εβδομάδα κεντρικών τραπεζών. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις την Τρίτη και την Πέμπτη από FED και ΕΚΤ και ως εκ τούτου οι επενδυτές ενδέχεται να τηρήσουν στάση αναμονής στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψε ο ΓΔΧΑ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ διεθνώς το καλό κλίμα διατηρήθηκε αμείωτο. Μάλιστα ο DAX 30 βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό μετά από ένα ανοδικό σερί 6 εβδομάδων και ο S&P 500 προσέγγισε την προηγούμενη κορυφή μετά από μία αντίστοιχη άνοδο. Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα αναμφισβήτητα θα βρεθούν οι συνεδριάσεις των κεντρικών τράπεζων FED (Τετάρτη) και ΕΚΤ (Πέμπτη), αλλά και τα μεγέθη του πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν στο μεσοδιάστημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, αναμένουμε αύξηση της μεταβλητότητας λόγω της εκπνοής παραγώγων, αλλά και την ολοκλήρωση των μετοχικών μεταβολών στους δείκτες του ΧΑ. Σημειώνουμε εκ νέου ότι στο προσκήνιο το επόμενο διάστημα ενδεχομένως να βρεθεί το μέγεθος της επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομία καθώς ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται εμφανώς. Αυτό πιθανότατα θα ανακόψει την ανοδική ορμή των αγορών.  Το εκτιμώμενο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ οριοθετείτε μεταξύ των 1200 και 1330 μονάδων.

Κύκλος
Η Federal την Τρίτη και η ΕΚΤ την Πέμπτη ανακοινώνουν τις αποφάσεις για τα παρεμβατικά τους επιτόκια που αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα, ενώ την Παρασκευή λήγουν τα ΣΜΕ επί δεικτών και μετοχών για το ∆εκέμβριο. Στις 1270 μονάδες παραμένει η εγγύτερη στήριξη για το Γ.∆. Ανοικτό το ενδεχόμενο να αναμετρηθεί με τις 1300 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους.


Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης