Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Υψηλό ημέρας στις δημοπρασίες και με λίγα βαριά χαρτιά – Βουτιά για HelleniQ Energy

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Υψηλό ημέρας στις δημοπρασίες και με λίγα βαριά χαρτιά – Βουτιά για HelleniQ Energy
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πολύ καλά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και μειώθηκε η ανεργία, κάτι που δεν περίμεναν οι αναλυτές. Ίσως έρχεται πιο κοντά η πρώτη μείωση επιτοκίων. Η συσσώρευση στη δική μας αγορά συνεχίστηκε και στις τελικές δημοπρασίες κλείσαμε στο υψηλό ημέρας λόγω κάποιων επιλεκτικών κινήσεων. Πήγαν υψηλό ημέρας, ΟΠΑΠ, Jumbo, Μotor Oi, έκανε καλό κλείσιμο επίσης η Coca Cola και βοήθησαν. Ξεχώρισε η Ελλάκτωρ με το +4,52%.

HELLENIQ ENERGY: Όλα τα βλέμματα ήταν πάνω της σήμερα και ένα μεγάλο μέρος από το discount που πήραν οι επενδυτές στο placement χάθηκε. Το θέμα βέβαια είναι πως θα κινηθεί η μετοχή στο μέλλον και όχι σήμερα ή αύριο. Πέρασαν τα πακέτα και έτσι για μία ακόμη φορά ο τζίρος πήγε στα ύψη. Στα 7,27 ευρώ και στο -5,58% με 37,5 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων 33,7 εκατ. τεμάχια ήταν μέσω πακέτων. Χαμηλό ημέρας στα 7,25 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καλή κίνηση σήμερα από τη μετοχή. Ο καταλύτης εδώ θα είναι η διανομή που θα αποφασίσει η διοίκηση. Το έχει ανακοινώσει και μπορεί να το κάνει, αφού πλέον διαθέσει πολλά κεφάλαια στα ταμεία της. Στα 2,31 ευρώ και στο +4,52% με όγκο πάνω από 210 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Στα 25,50 ευρώ και στο +2%. Υψηλό ημέρας.

MOTOR OIL: Στο υψηλό ημέρας και αυτή στις τελικές δημοπρασίες. Στα 24,86 ευρώ και στο +2,73%.

ΟΠΑΠ: Και αυτή στο υψηλό ημέρας και στο +1,99% με την τιμή στα 14,86 ευρώ.

COCA COLA: Ενισχύθηκε 1,3% και η αποτίμηση πλέον λέει 9,9 δισ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Με κέρδη ανά μετοχή στο εννεάμηνο 0,20 ευρώ και εκτιμώμενο μέρισμα από αναλυτές 0,12-0,13 ευρώ ανά μετοχή έκλεισε στα 2,2450 ευρώ και στο -1,54%. Τι να σχολιάσουμε;

ATTICA GROUP: Η στήλη ήταν η πρώτη που είχε γράψει και ουσιαστικά είχε χτυπήσει καμπανάκι σε όσους αγόρασαν μετοχές της ΑΝΕΚ με σκοπό να τις δώσουν όταν γίνουν AΤΤΙΚΑ στη δημόσια πρόταση. Είμασταν και οι μόνοι που φωνάζαμε ότι έπρεπε να ξεκαθαριστεί το τοπίο με κάποια επίσημη ανακοίνωση. Θα λέγαμε πως φαινόταν αφού η δημόσια πρόταση ανέφερε συγκεκριμένα πραγματάκια, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Τόσα και τόσα έχουν δει τα μάτια μας. Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας και δεν υπάρχει η εντολή για να πουλήσουν. Στο limit down που είναι το 10% πήγε σήμερα και με χαμηλό όγκο, ενώ υπήρχαν πάνω από 150 χιλ. τεμάχια προς πώληση. Κάπου θα βρει ισορροπία σίγουρα η μετοχή, πιο κάτω βέβαια, και μετά θα πρέπει να δούμε να παίζουν ρόλο τα θεμελιώδη και τα σχέδια του βασικού μετόχου.

MODA BAGNO (απάντηση): Πριν λίγο καιρό που άρχιζε να ξεχωρίζει και υπήρχαν δημοσιεύματα για διάφορες κινήσεις και απέδιδαν την άνοδο στη διασπορά και σε άλλα σενάρια, είχαμε κάνει ρεπορτάζ και είχαμε πει πως η άνοδος ήταν καθαρά λόγω θεμελιωδών μεγεθών. Δεν έχουμε κάτι παραπάνω και δεν έχουμε μπορέσει να μάθουμε κάτι. Με βάση όμως τα θεμελιώδη και την εκτίμηση για τα αποτελέσματα χρήσης 2023, λόγω Μυκόνου, νομίζουμε πως δικαιολογείται η κίνηση. Τώρα, αν υπάρχει και κάτι άλλο αυτά δεν είναι εύκολο να ειπωθούν, έτσι στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ. Πρέπει κάπως να διαρρεύσει. Η στήλη είναι ικανοποιημένη από την πορεία της μετοχής και η συγκεκριμένη επιλογή έχει υπέρ-απόδοση, αφού τον Οκτώβρη που κάναμε επικαιροποίηση ήταν στα 0,84 ευρώ. Στα 1,89 ευρώ με απώλειες 1,56%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Δυνατή υποχώρηση καθώς προσέγγισε και πάλι την περιοχή γύρω από τα 0,70 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δυνατή υποχώρηση σήμερα για αρκετές μετοχές, αλλά και πάλι θα λέγαμε πως είδαμε και κάποιες ωραίες κινήσεις. Μουζάκης, Χαϊδεμένος, Ντόπλερ, Performance και μερικές ακόμα ξεχώρισαν. Από την άλλη πιέστηκαν μετοχές όπως Ακρίτας, Κορδέλλου, ΓΕΒΚΑ, Lavipharm, Τεχνική Ολυμπιακή κ.α.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης