Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

HelleniQ Energy: Απώλειες 5,5% λόγω discount - Πέρασαν τα πακέτα

HelleniQ Energy: Απώλειες 5,5% λόγω discount - Πέρασαν τα πακέτα
Ολοκληρώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η πώληση του 11% του συνόλου των μετοχών στην τιμή των 7 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Αναμενόμενη πίεση δέχθηκε η μετοχή των HelleniQ Energy καθώς η τιμή του placement σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο είχε discount λίγο κάτω από 10%.
Η μετοχή έκλεισε στα 7,27 ευρώ με πτώση -5,58% και εκτίναξη του τζίρου, καθώς μέσω 10 πακέτων ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές που αφορούσαν το placement, συνολικής αξίας 235,33 εκατ. ευρώ και όγκου 33,61 εκατ. τεμαχίων.
Σημειώνεται, ότι σήμερα 8/12 ανακοινώθηκε και επισήμως από το ΤΑΙΠΕΔ η πώληση του 11% του συνόλου των μετοχών στην τιμή των 7 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ΤΑΙΠΕΔ μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, θα κατέχει 31.2% του μετοχικού κεφαλαίου της HELLENiQ, και η POIH θα κατέχει 40.4% του μετοχικού κεφαλαίου.
Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής αναμένεται να λάβει χώρα στις 12.12.2023, εφόσον ικανοποιηθούν ή καταργηθούν ορισμένες συνήθεις αιρέσεις. 
Η HELLENiQ δεν θα έχει έσοδα από τη Συναλλαγή. 
Στο πλαίσιο της Συναλλαγής, οι Πωλητές Μέτοχοι συμφώνησαν με τους Κοινούς Διεθνείς Συντονιστές να διακρατήσουν (lock up) τις υπόλοιπες μετοχές τους στην Εταιρεία για περίοδο 180 ημερών από την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, με την επιφύλαξη ορισμένων ειδικών ρυθμίσεων (carve-outs) και εξαιρέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης