Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από επιλεκτικές τοποθετήσεις - Πιέζεται η HelleniQ Energy λόγω discount

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από επιλεκτικές τοποθετήσεις - Πιέζεται η HelleniQ Energy λόγω discount
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με διάθεση να συνεχιστεί η συσσώρευση ξεκίνησε η συνεδρίαση. Υπάρχουν επιλεκτικές τοποθετήσεις. Πιέζονται τα ΕΛΠΕ λόγω του discount, στηρίζουν την αγορά Motor Oil, Viohalco και ΟΠΑΠ. Ήπιες κινήσεις στα μικρομεσαία.

HELLENIQ ENERGY: Με βάση το ρεπορτάζ και όσα είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες, οι πωλητές θα πρέπει να είναι πλήρως ικανοποιημένοι. Πέτυχαν την τιμή που ήθελαν, αφού είχαμε γράψει ότι οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θέλουν το «7» μπροστά και πέτυχαν και μία καλή υπερκάλυψη που επιτρέπει να πάρουν τις μετοχές επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Επίσης και το discount που δόθηκε ήταν εντός της εκτίμησης, ήτοι υψηλό μονοψήφιο. Με απώλειες 34,5% η μετοχή και στα 7,35 ευρώ. Υψηλός ο όγκος αφού στα πρώτα 10 λεπτά έχουν γίνει 300 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Τα νούμερα ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων και τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,20 ευρώ. Ωστόσο με βάση την τιμή της μετοχής και αν έχουμε τα κέρδη του περσινού τετάρτου τριμήνου και φέτος το p/e θα είναι μονοψήφιο. Πέρυσι στο τέταρτο τρίμηνο είχε κέρδη ανά μετοχή 0,04 ευρώ και είχαν περάσει οι αλλαγές στο έσοδο. Φθηνή η μετοχή, τι να συζητάμε τώρα. Σε επίπεδο EBITDA το τρίτο τρίμηνο ήταν λίγο ανώτερο των εκτιμήσεων. Αναλυτές περιμένουν συνολικό μέρισμα 0,12-0,13 ευρώ που αντιστοιχεί σε καλή μερισματική απόδοση. Οι επενδύσεις επιταχύνονται και είναι μεγάλο το επενδυτικό πρόγραμμα για την ΑΔΜΗΕ Α.Ε. με αποτέλεσμα να είναι αρνητικές οι ελεύθερες ταμειακές ροές και ο καθαρός δανεισμός να είναι στα 1,02 δισ. ευρώ περίπου. Οριακά χαμηλότερα η μετοχή. 

ΑΤΤΙCA GROUP: Άλλες 27.358.350 νέες μετοχές μπήκαν σήμερα και είναι οι μετοχές των επενδυτών που είχαν ΑΝΕΚ. Έτσι ολοκληρώνεται η συγχώνευση. Μένει να δούμε τι θα πράξουν. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της Attica ανέρχεται σε 243.164.193 μετοχές.
Μέχρι σήμερα η STRIX μετά και τη δημόσια πρόταση κατείχε ποσοστό 97,52% του συνόλου των μετοχών της Attica Group. Πλέον με την απορρόφηση της ΑΝΕΚ και την έκδοση των νέων μετοχών, η διασπορά θα βελτιωθεί λίγο και η STIRX θα έχει το 86,68% του συνόλου των μετοχών. Με απώλειες 8,8% και στα 2,39 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής. Δεν έχει αγοραστές και υπάρχουν μεγάλοι πωλητές στα 2,36 ευρώ.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Οι τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν όλες κέρδη άνω του 27% και έτσι η μετοχή από την αρχή του έτους έχει άνοδο 160% περίπου.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Χθες δημοσίευσε εννεάμηνο και δεν ενθουσίασε. Το τρίτο τρίμηνο είχε μικρή συνεισφορά στο εννεάμηνο και τα κέρδη ήταν μειωμένα. Σε επίπεδο εννεαμήνου τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 484 χιλ. ευρώ από 68 χιλ. ευρώ. Η αποτίμηση πάντως είναι χαμηλή. Πέρυσι είχε σημαντικά έκτακτα κόστη που επηρέασαν την τελική γραμμή.

ΝΑΚΑΣ: Με μικρό όγκο στο +9,94%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στο +2,58% με καλό όγκο για τα δεδομένα της.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Συνεχίζει και σήμερα κοιτάζοντας προς τα 0,70 ευρώ.

LAVIPHARM: Δυνατός ο όγκος στα πρώτα λεπτά και η τιμή ενισχύεται 2,11%, Πάει να γράψει νέο υψηλό!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης