Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ – Οι μετοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Το βλέμμα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ – Οι μετοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο
HelleniQ Energy, ΑΔΜΗΕ, τράπεζες και μικρομεσαία θα τραβήξουν την προσοχή των επενδυτών
Σχετικά Άρθρα
Η συσσώρευση αναμένεται να συνεχιστεί στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού, αφού σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία αυτά θα καθορίσουν και την πολιτική στο θέμα των επιτοκίων.
Οι αναλυτές περιμένουν σήμερα ένα ήσυχο ξεκίνημα.
Οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο καθώς στις τελευταίες συνεδριάσεις παρατηρούνται πιέσεις.
Συγκεκριμένα, ο τραπεζικός δείκτης στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις έχει κλείσει με απώλειες 4 φορές και μάλιστα στις 3 από αυτές με πτώση άνω του 1%.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της HelleniQ Energy μετά το πετυχημένο placement των βασικών μετόχων και του ΑΔΜΗΕ μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο.
Σήμερα εισάγονται και οι νέες μετοχές της Attica Group, αποτέλεσμα της απορρόφησης της ΑΝΕΚ.
Οι μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης επίσης θα τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα μιας και στις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν καλή άνοδο.

Eurobank Equities
Περιμένουμε ήσυχο άνοιγμα σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν τις ανακοινώσεις για τα κρίσιμα στοιχεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ για να εκτιμήσουν τις προοπτικές της πολιτικής στο μέλλον.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο στο Χ.Α. σήμερα.

Beta
To rotation θα συνεχιστεί στη σημερινή συνεδρίαση με τους επενδυτές να διατηρούν την επιλεκτική τους στάση.

Κύκλος
Το μεσημέρι, ανακοινώνονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για το Νοέμβριο (νέες θέσεις εργασίας, ποσοστό ανεργία, μεταβολή ωρομισθίου). H διακήρυξη φιλίας και καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας αναμένεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την οικονομία το 2024 και κατ’ επέκταση για τα χρηματιστήρια των δύο χωρών.

Depolas
Συνεχίστηκε χθες η συσσώρευση στον ΓΔΧΑ, αν και τα αρνητικά πρόσημα επικράτησαν στην Ευρώπη. Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ και κυρίως ο τεχνολογικός δείκτης εν αναμονή και της συνεδρίασης της FED την επόμενη εβδομάδα (13 Δεκ). Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα του ΑΔΜΗΕ έχουν επανέλθει μετά την ενσωμάτωσή των νέων χρεώσεων χρήσης συστήματος με αποτέλεσμα η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών να μας βρίσκει σταθερά αγοραστές. Μετά από 3 ημέρες στα ίδια επίπεδα για τον ΓΔΧΑ ενδεχομένως σήμερα να επιχειρηθεί μια εκτόνωση. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον εγχώριο πληθωρισμό Νοεμβρίου και νέα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης