Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο ταμπλό οι νέες μετοχές της Attica Group – Βελτιώνεται η διασπορά, τι θα πράξουν οι πρώην μέτοχοι της ΑΝΕΚ

Στο ταμπλό οι νέες μετοχές της Attica Group – Βελτιώνεται η διασπορά, τι θα πράξουν οι πρώην μέτοχοι της ΑΝΕΚ
Η αποτίμηση της Attica Group μετά και την εισαγωγή των μετοχών ανέρχεται στα 637 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Ολοκληρώνεται σήμερα με την είσοδο των νέων μετοχών της Attica Group η συγχώνευση με την ΑΝΕΚ.
Οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ σήμερα έχουν στα «χέρια» τους 27.358.350 νέες μετοχές της Attica Group, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της ΑΝΕΚ με βάση την εγκεκριμένη σχέση ανταλλαγής μετοχών.
Από σήμερα το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της Attica που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε 243.164.193 μετοχές.
Μέχρι σήμερα η STRIX μετά και τη δημόσια πρόταση κατείχε ποσοστό 97,52% του συνόλου των μετοχών της Attica Group.
Πλέον με την απορρόφηση της ΑΝΕΚ και την έκδοση των νέων μετοχών, η διασπορά θα βελτιωθεί λίγο και η STIRX θα έχει το 86,68% του συνόλου των μετοχών.
Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν σήμερα οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ που από σήμερα έχουν μετοχές της Attica Group και πλέον οι μετοχές τους διαπραγματεύονται στην κύρια αγορά και όχι στην επιτήρηση.
Το νέο σχήμα θα έχει συνολικό ενεργητικό 1,2 δισ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 476,4 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 761 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η εισηγμένη προγραμματίζει μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο δεν αποκλείεται να χρηματοδοτηθεί και μέσω μίας αύξησης κεφαλαίου στο μέλλον.
Η αποτίμηση της Attica Group μετά και την εισαγωγή των μετοχών ανέρχεται στα 637 εκατ. ευρώ με βάση το χθεσινό κλείσιμο (2,62 ευρώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης