Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Διάχυση ενδιαφέροντος στα μικρά – Συνεχίστηκε η συσσώρευση στα βαριά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Διάχυση ενδιαφέροντος στα μικρά – Συνεχίστηκε η συσσώρευση στα βαριά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πιέσεις στις τράπεζες, τοποθετήσεις σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά και πάρτι στα μικρομεσαία. Αυτή ήταν σήμερα η εικόνα με το τζίρο να κινείται ξανά σε χαμηλά επίπεδα. Η διάθεση του ποσοστού της HelleniQ Energy είναι στο επίκεντρο. Σχεδόν αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης και ο τζίρος κάτω από 90 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα που δεν ήταν και λίγα.

JUMBO: Η πορεία των πωλήσεων στους 11 μήνες επιβεβαιώνει την εκτίμηση της διοίκησης. Μένει ο κρίσιμος Δεκέμβρης όπου γίνεται το 30% των συνολικών πωλήσεων. Καλή κίνηση σήμερα από τη μετοχή, λόγω του +15% που καταγράφεται στις πωλήσεις. Στα 25 ευρώ και στο +3,22%. Η αποτίμηση στα 3,4 δισ. ευρώ.

HELLENIQ ENERGY: Καλυμμένη θεωρείται η διάθεση και μένει να μάθουμε την τιμή και να έρθει και η επόμενη εβδομάδα να πάρουν οι δικαιούχοι τις μετοχές τους. Μεταξύ 6,80 και 7,20 ευρώ το εύρος διάθεσης. Δύο φορές λένε οι πληροφορίες της στήλης ότι ξεπερνάει η ζήτηση την προσφορά. Στα 7,70 ευρώ με απώλειες 0,90% αν και στο ξεκίνημα βρέθηκε να έχει άνοδο έως και 1,67% και η τιμή της μετοχής να είναι στα 7,90 ευρώ (ενδοσυνεδριακό υψηλό).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βγήκε δυνατή πίεση στην Εθνική και στη Eurobank και επηρεάστηκε συνολικά η αγορά. Στα 6 ευρώ και στο -3,23% η ΕΤΕ με σημαντικό ανεκτέλεστο στην πλευρά των πωλητών στο κλείσιμο. Στο -1,53% η Eurobank, στο -0,95% η Πειραιώς και μόνο η Alpha Bank έκλεισε με μικρή άνοδο.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Με άνοδο αλλά χωρίς να εντυπωσιάσουν έκλεισαν ΟΤΕ, ΔΕΗ, Lamda και Coca Cola.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Αυτά ξεχώρισαν και σήμερα και είναι μεγάλη η χαρά της στήλης, γιατί έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα ποιοτικά μικρομεσαία, τα οποία από την πρόσφατη διόρθωση της αγοράς είχαν ταλαιπωρηθεί. Είχαν αρχίσει όμως κάποιες επιμέρους κινήσεις στις προηγούμενες μέρες και χθες και σήμερα είδαμε μία γενικευμένη άνοδο. Είναι πολλές οι μετοχές με άνοδο και δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε όλες.

ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ: Αν και ενισχύθηκαν πολλές, δεν εντοπίσαμε κάποια σε νέα υψηλά και αναφερόμαστε σε νέα είσοδο και όχι σε αυτές που έχουμε ήδη αναφέρει. Δηλαδή Νάκας και Moda Bagno έγραψαν νέο υψηλό, αλλά εδώ και μέρες γράφουν το ένα υψηλό μετά το άλλο. Έχουμε όμως κάποιες που είναι αρκετά κοντά και αν συνεχιστεί αυτή η άνοδος θα βρεθούν σε νέα υψηλά.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Τεράστια πλέον η άνοδος της μετοχής από την αρχή του έτους μετά και το σημερινό +27,5%. Στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις είχε άνοδο 30% περίπου.

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με τους γνωστούς υψηλούς όγκους συναλλαγών αναρριχήθηκε σήμερα η μετοχή και έδωσε μεγάλη κίνηση. Ουσιαστικά παραμένει μέσα στη συσσώρευση και στο εύρος 0,45 ευρώ με 0,70 ευρώ. Δεν έχει ξεφύγει ακόμα από αυτές τις τιμές. Στα 0,67 ευρώ και στο +15,92% με όγκο πάνω από 300 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΒΚΑ: Είχε κάνει μεγάλη διόρθωση και σήμερα έφυγε δυνατά υψηλότερα. Στα 1,97 ευρώ και στο +12,89%.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Στις επάλξεις και αυτή και με καλό όγκο.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Είχε υποχωρήσει και αυτή σημαντικά από τα υψηλά της. Είχε γράψει 3,70 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο και σήμερα προσπάθησε να προσεγγίσει τα 3 ευρώ ξανά.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Απολύτως ευχαριστημένη η στήλη από την πορεία της και τα νέα υψηλά που έγραψε πάλι σήμερα. Η αποτίμηση παραμένει χαμηλή και έχουμε και μεγάλη διανομή μπροστά μας. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη… Στα 3,42 ευρώ και στο +8,92%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δυνατή κίνηση και από εδώ και με μεγάλο όγκο.

LAVIPHARM: Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πουλάει μεγάλος ξένος, ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος από την πορεία της και έβγαλε και πολλά λεφτά, θα περίμενε κάποιος τη μετοχή να υποχωρήσει. Όμως μπήκε νέος ξένος, ο οποίος παρακολουθούσε καιρό τη μετοχή και με ανάλογη δύναμη. Έτσι έγινε ανοδικό μάζεμα. Έγιναν και πακέτα και η μετοχή απέχει πλέον λίγο από τα υψηλά της. Έκανε όγκο 3,3 εκατ. τεμάχια και έκλεισε με άνοδο 6,44% και στα 0,76 ευρώ. Εξαιρετική!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης