Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζουν υψηλότερα τα μικρομεσαία – Συσσώρευση στα βαριά

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζουν υψηλότερα τα μικρομεσαία – Συσσώρευση στα βαριά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: H οικονομία της Κίνας προβληματίζει και οι μετοχές εκεί έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Επηρεάζει αυτή η εξέλιξη την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, αλλά χθες ο DΑΧ πήγε σε νέο ιστορικό υψηλό. Τι να συζητάμε… Η δική μας αγορά δείχνει μία διάθεση συσσώρευσης στα βαριά, αλλά υπάρχει σημαντική κινητικότητα στα μικρομεσαία που είναι αρκετά φθηνά. Ελπίζουμε να δούμε μεγαλύτερη διάχυση και να υπάρχει ένα year end rally σε αυτές τις μετοχές στις επόμενες συνεδριάσεις. Το αξίζουν…

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με συσσώρευση και το γενικό δείκτη πέριξ του χθεσινού κλεισίματος. Καλή εικόνα από Jumbo, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και από τράπεζες ξεχωρίζει και πάλι η Πειραιώς.

ΤΟΚΟΙ: Πριν από 14 μήνες είχαμε ασχοληθεί για πρώτη φορά με το θέμα των επιτοκίων καταθέσεων και πως οι τράπεζες αύξαναν τα επιτόκια των δανείων και έδιναν μηδενικά επιτόκια στις καταθέσεις. Και μάλλον ήμασταν οι πρώτοι. Έτσι βγάζουν λεφτά μέχρι σήμερα οι τράπεζες. Με χαρά βλέπουμε το τελευταίο διάστημα το θέμα να παίρνει διαστάσεις. Έπρεπε όμως να είχε γίνει νωρίτερα και οι καταθέτες να μην είχαν χάσει μία χρονιά και κάτι βλέποντας μηδενική απόδοση στην κατάθεση και υψηλό πληθωρισμό.

HELLENIQ ENERGY: Περιμένοντας το placement. Χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, χωρίς μια ερώτηση από τους αρμόδιους στους βασικούς μετόχους, αλλά μέσω πληροφοριών. Φαίνεται όμως πως αυτές οι πληροφορίες για θέληση να δοθεί μέτριο discount και να είναι η τιμή 7 ευρώ και πάνω έχουν βάση, σύμφωνα με όσα λέει το ταμπλό. Με άνοδο άνοιξε η μετοχή και είναι στα 7,85 ευρώ.

JUMBO: Μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά. Έχει πρόσφατα κόψει το μέρισμα και η τιμή είναι στα 24,48 ευρώ. Αν βάλουμε και το μέρισμα πάμε σημαντικά υψηλότερα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Κανονικά θα έπρεπε να έχει ξεπεράσει ήδη τα 2 ευρώ, αλλά εκεί στα 1,90 ευρώ ταλαιπωρείται. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια. Για να δούμε αν θα μπορέσει μέχρι το τέλος του χρόνου να ωραιοποιήσει λίγο την αποτίμησή της.

ORILINA AEEAΠ: Στην υψηλότερη τιμή του εύρους η διάθεση των νέων μετοχών και στα 0,95 ευρώ που αντιστοιχούν σε discount 18%. Μάζεψε 30 εκατ. ευρώ η εταιρεία. Τη Δευτέρα 11/12 η εισαγωγή των μετοχών.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Πάει προς τα 3,10 ευρώ η μετοχή.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Μας ρωτούν αναγνώστες ποιες είναι φθηνές. Δεν έχουμε αλλάξει άποψη και οι επιλογές που έχουμε δημοσιεύσει παραμένουν σε ισχύ. Η ΕΚΤΕΡ με βάση τα αποτελέσματα που περιμένουμε έχει περιθώρια ανόδου, η Intracom έχει, όπως και οι μετοχές των Flexopack, Medicon Revoil, Μύλοι Λούλη, Κτήμα Λαζαρίδη, Μοτοδυναμική, ΕΛΤΟΝ, ΓΕΒΚΑ, Καρέλιας, ΕΥΑΘ, Πετρόπουλος, Κορδέλλου, Πλαστικά Θράκης, Πλαστικά Κρήτης, Τεχνική Ολυμπιακή και δεκάδες άλλες.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Χθες είδαμε ένα «τίναγμα» και σήμερα βλέπουμε διαθέσεις για πάνω.Στα 0,61 ευρώ και στο +5,54% με όγκο πάνω από 23 χιλ. τεμάχια.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με το καλημέρα έκανε όγκο 65 χιλ. τεμάχια και ενισχύεται 8,8%.

ΓΕΒΚΑ: Ξεχωρίζει σήμερα με άνοδο 5,5% και καλό όγκο στα πρώτα λεπτά.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Συνεχίζει υψηλότερα…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης