Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Στο επίκεντρο HelleniQ Energy και ΑΔΜΗΕ

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό – Στο επίκεντρο HelleniQ Energy και ΑΔΜΗΕ
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ο ΑΔΜΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Στη HelleniQ Energy παραμένουν στραμμένα τα βλέμματα με τους επενδυτές να περιμένουν το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών καθώς και την πορεία του.
Το discount που θα δοθεί αναμένεται να επηρεάσει τη μετοχή με τις πληροφορίες να αναφέρουν υψηλό μονοψήφιο discount και τιμή διάθεσης 7 ευρώ ή και λίγο υψηλότερα, ανάλογα με την πορεία της μετοχής σήμερα.
Η ανακοίνωση χθες του ΑΕΠ επηρέασε την αγορά και αναλυτές αναφέρουν πως ίσως ο στόχος της Κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,3% φέτος να έχει πτωτικό ρίσκο.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ο ΑΔΜΗΕ.
Οι αναλυτές για σήμερα δεν αποκλείουν αρνητικό άνοιγμα λόγω των ανησυχιών από την πορεία της οικονομίας της Κίνας.
Τα βαριά χαρτιά στην Κίνα έχουν υποχωρήσει σε χαμηλό πέντε ετών.

Eurobank Equities
Αναμένουμε αρνητικό άνοιγμα σήμερα λόγω της κακής διάθεσης των επενδυτών από την φτωχή πορεία των στοιχείων από την Κίνα, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται αναμένοντας τα σημαντικά στοιχεία για την απασχόληση αύριο από τις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε πως οι διεθνείς αγορές θα δώσουν τον τόνο σήμερα στο Χ.Α.

Beta
Η συσσώρευση αναμένεται να συνεχιστεί λόγω του επιλεκτικού ενδιαφέροντος, με τα αποτελέσματα να παρέχουν καλή στήριξη στις αποτιμήσεις, περιορίζοντας έτσι την πτωτική τάση.

Κύκλος 
Ο Α∆ΜΗΕ ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα 9μήνου. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα θα απασχολήσει την σημερινή επικαιρότητα με την επενδυτική κοινότητα να προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις συνέπειες της στάσης του Τούρκου Προέδρου που «κομίζει κλάδον ελαίας» για την οικονομία και τις διμερείς σχέσεις. Με το Γ.∆. να πετυχαίνει τη διατήρηση της στήριξης των 1270 μονάδων.

Depolas
Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ εν μέσω μικτής εικόνας των διεθνών αγορών. Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ δείχνει σημάδια απότομης συρρίκνωσης και παρόλο που αυτό δείχνει θετικό για τα επιλεγμένα επίπεδα επιτοκίων από την FED ενδέχεται να οδηγήσει άμεσα σε σημαντική επιβράδυνση (ίσως και ύφεση) της οικονομίας το επόμενο διάστημα. Εκτιμούμε ότι βρισκόμαστε ξεκάθαρα σε ένα κομβικό σημείο για τις αγορές καθώς πιθανολογούμε ότι θα αλλάξει η οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε τα πράγματα. Πιο συγκεκριμένα, σύντομα στο επίκεντρο θα βρεθεί το επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας και ο πληθωρισμός θα έρχεται 2ος. Αυτό μας οδηγεί να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί σε περίπτωση περαιτέρω ανόδου των μετοχικών δεικτών παγκοσμίως. Καμία ουσιαστική διαφορά δεν βλέπουμε για τον ΓΔΧΑ τις επόμενες δύο συνεδριάσεις. Στο επίκεντρο θα βρεθούν σήμερα το ΑΕΠ Γ΄τριμήνου της Ευρωζώνης αλλά και τα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης