Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πάρτι στα μικρομεσαία – Συσσωρεύει ο Γ.Δ. παρά το νέο ιστορικό του DAX

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Πάρτι στα μικρομεσαία – Συσσωρεύει ο Γ.Δ. παρά το νέο ιστορικό του DAX
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συσσωρεύει ο Γενικός Δείκτης, αλλά αυξάνονται εκείνες οι μετοχές μικρών ή μικρομεσαίων εταιρειών που προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις. Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία μετοχές όπως Intracom, Intralot, Intrakat, ΕΧΑΕ, ΕΚΤΕΡ, Κλουκίνας-Λάππας και σε αυτές έρχονται να προστεθούν και άλλες όπως MIG, Άβαξ, Ακρίτας, Βιοκαρπέτ, Νάκας και μερικές ακόμα. Να βάζετε και κάτι στην τσέπη…

Δεν είχαμε πολλά βαριά χαρτιά να ξεχωρίζουν σήμερα. HelleniQ Energy, Coca Cola και Aegean είχαν μία καλύτερη πορεία. Προς το τέλος βοήθησε και η Εθνική. Ο DAX σε νέα ιστορικά υψηλά, αλλά εμείς και πάλι είχαμε μία αδυναμία. Το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου δεν ήταν αυτό που περίμενε η αγορά. Όμως ανάπτυξη πάνω από 2% σε τέτοιο περιβάλλον δεν είναι μικρό μέγεθος. Με χαμηλό τζίρο 78 εκατ. ευρώ (τα 7,5 εκατ. ευρώ σε πακέτα) κλείσαμε με άνοδο 0,25%.

HELLENIQ ENERGY: Προφανώς και είναι η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα από τα βαριά χαρτιά. Τρομερό μάζεμα και έχουμε την εντύπωση πως θα δούμε καλή πορεία και μετά το placement. Ίσως να μας θυμίσει την πορεία της Εθνικής Τράπεζας. Αυτό μας δείχνει το ταμπλό. Στα 7,77 ευρώ και στο +4,30% με όγκο πάνω από 400 χιλ. τεμάχια. Το κλείσιμο ήταν και υψηλό ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική ξεχώρισε με άνοδο 1,64% και κλείσιμο στα 6,20 ευρώ. Ήπια ανοδικά η Πειραιώς και με απώλειες οι άλλες δύο συστημικές.

COCA COLA: Καλή εικόνα είχε σήμερα και έκλεισε πάνω από τα 26 ευρώ

ΕΚΤΕΡ: Τι να σχολιάσεις πλέον γι΄αυτή τη μετοχή! Ξεπέρασε και τα 4 ευρώ και όπως έχουμε ξαναγράψει μόνο με τα κέρδη του εξαμήνου είναι ακόμα φθηνή, ενώ αν βάλουμε την έκθεση της Optima Bank για την Άβαξ, τότε η δίκαιη τιμή πάει στη στρατόσφαιρα. Η στήλη την έχει στις επιλογές της και εδώ και καιρό είναι ικανοποιημένη, αλλά την κρατάμε γιατί βλέπουμε μία συμπεριφορά που δε σε αφήνει να πουλήσεις. Ο καθένας βέβαια όπου είναι ικανοποιημένος παίρνει τα κέρδη του. Εδώ μπορείτε να βάλετε στοπ στα κέρδη σε κάποιο σημείο αν υποχωρήσει. Στα 4,11 ευρώ και σε νέα πολυετή υψηλά μετά το σημερινό 8,16% που έγινε με όγκο 133 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Συνεχίζουν να γράφουν κέρδη όσοι μπήκαν στην αύξηση κεφαλαίου και μάλιστα σε χρόνο dt. Απίστευτη συμπεριφορά σήμερα. Τεράστιοι οι αγοραστές και με όγκο 4,4 εκατ. τεμάχια την έκλεισαν στο +7,29% ευρώ και στα 1,03 ευρώ που είναι και εδώ νέα πολυετή υψηλά.

INTRAKAT: Όταν έχεις όραμα για τη μετοχή φαίνεται. Και εδώ οι εφοπλιστές μαζί με τον κ.Εξάρχου φαίνεται πως και όραμα έχουν και λεφτά. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους στο Χ.Α. Εξαιρετική συμπεριφορά από τη μετοχή και ούτε και εδώ σου κάνει καρδιά να πουλήσεις. Σε νέα πολυετή υψηλά και στα 3,76 ευρώ με άνοδο 3,16%.

INTRACOM: Παραλίγο να μας βγάλει την ψυχή μέχρι να δώσει αυτήν την κίνηση. Την περιμέναμε μήνες, αλλά η ανταμοιβή είναι σημαντική. Σε δύο μήνες έχει δώσει πάνω από 40%. Στα 3,05 ευρώ που είναι και νέο υψηλό και στο +6,83%.

ΑΔΜΗΕ: Εξαιρετική και αυτή. Στα 2,25 ευρώ και στο +2,51% με υψηλό πάλι όγκο. 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Μέρισμα 0,20 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ. Τι άλλο να θέλει κάποιος επενδυτής. Έχει και εξαιρετική άνοδο η μετοχή από την αρχή του έτους. Μόλις ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης είδαμε πονταρίσματα, αν και η στήλη έχει γράψει εδώ και καιρό τις διανομές. Στα 3,14 ευρώ και στο +6,08%. Νέα πολυετή υψηλά και εδώ.

ΑΚΡΙΤΑΣ: Ξανά στο limit up η μετοχή και με υψηλό όγκο σήμερα. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 είχε να δει 1,20 ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Μεταξύ των πρωταγωνιστών και αυτή και ενισχύθηκε 8,36%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Προσπάθεια να κουνηθεί η μετοχή και είδαμε κάμποσα χαρτιά να βγαίνουν.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Προσπαθούν και εδώ αλλά βγαίνουν χαρτιά. Μαζεύονται όμως αλλά γύρω από τα 0,45-0,47 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Το να βάζουν 2 και 3 τεμάχια στους πωλητές και 5 στους αγοραστές μάλλον δεν έχουν καταλάβει με τη μετοχή που παίζουν κάποιοι. Προφανώς και η διοίκηση θα πρέπει να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με τη μετοχή και να της δώσει μία συμπεριφορά ανάλογη με το όνομα της εταιρείας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης