Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το Ελληνικό ξεπουλάει, αλλάζει συμπεριφορά η μετοχή της Lamda – Πώς μπορεί να ξεκλειδώσει αξία 1 δισ. ευρώ

Το Ελληνικό ξεπουλάει, αλλάζει συμπεριφορά η μετοχή της Lamda – Πώς μπορεί να ξεκλειδώσει αξία 1 δισ. ευρώ
Υπάρχει σημαντικό περιθώριο αύξησης των τιμών για τα ακίνητα που θα βγουν προς πώληση
Σχετικά Άρθρα
Πριν από δυόμιση περίπου μήνες ο CEO της Lamda Dev., Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωνε από το βήμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης, πως η μετοχή θέλει υπομονή και είχε αναδείξει ως «κλειδί» την πορεία των έργων στο Ελληνικό.
Μάλιστα είχε αναφέρει πως τον Δεκέμβριο θα ανέβουν οι πρώτοι όροφοι του Riviera Tower και μέχρι το Πάσχα θα φαίνονται η πρόοδος θα είναι ορατή.
Σήμερα, η μετοχή έχει καταγράψει σημαντική άνοδο από τα χαμηλά που ήταν τέλη Σεπτέμβρη.
Συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου είχε γράψει ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 5,67 ευρώ και σήμερα είναι σε υψηλό 3,5 μηνών βάζοντας στόχο την αντίσταση κοντά στα 7,15 ευρώ.
Η άνοδος στο διάστημα των 2,5 μηνών ξεπερνάει το 1 ευρώ για τη μετοχή.

Ξεπουλάει το Ελληνικό

Στα αποτελέσματα εννεαμήνου, αλλά και στην τηλεδιάσκεψη της διοίκησης φάνηκε η πρόοδος των έργων και μάλιστα τονίστηκε πως ό,τι ακίνητο βγαίνει προς πώληση γίνεται sold out και οι προεισπράξεις πάνε εξαιρετικά, κρατώντας μάλιστα χαμηλά τον δανεισμό.
Από το ξεκίνημα των εργασιών έχουν γίνει προεισπράξεις 448 εκατ. ευρώ και η συνέχιση των έργων στον πύργο θα ξεκλειδώσει άλλα 90 εκατ. ευρώ από την αρχή του νέου έτους.
Η διοίκηση σημείωσε τη σκυροδέτηση ρεκόρ του Riviera Tower που έγινε πρόσφατα και είχε διάρκεια 40 ωρών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 3.000 τόνοι τσιμέντο και 14.000 τόνοι αδρανή υλικά για την παραγωγή 7.500 κυβικών σκυροδέματος.
Στο Riviera Tower έχουν βγει προς πώληση 171 ακίνητα και έχουν πουληθεί όλα εκτός από 7 που είναι σε τελική διαπραγμάτευση.
Στο The Cove Residences έχουν βγει 115 ακίνητα προς πώληση και έχουν πουληθεί 103, ενώ άλλα 12 είναι σε τελική διαπραγμάτευση.
Οι 28 βίλες έχουν πουληθεί όλες.
Τα ακίνητα του Coastal Front ήταν συνολικά 314 και έχουν πουληθεί όλα πλην 19 που και εδώ, είναι σε τελική διαπραγμάτευση.
Απούλητα ακίνητα μπορεί τώρα κάποιος να βρει στο Park Rise που όμως βγήκαν πρόσφατα για πώληση.
Πριν λίγες μέρες στο road show της Morgan Stanley στο Λονδίνο η Lamda ανέφερε πως από 0,6 δισ. ευρώ εσωτερική αξία του Ελληνικού, μπορεί να φτάσει τα 1,8 δισ. ευρώ το 2026 μόνο από την αύξηση της τιμής πώλησης ανά τετραγωνικό από τα 7,8 χιλ. ευρώ που είναι η βάση του 2023 και αυτό σημαίνει έξτρα ρευστό 1 δισ. ευρώ.
Μάλιστα έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα από τιμές πώλησης ακινήτων στην περιοχή, τα οποία δείχνουν πως υπάρχει περιθώριο ανόδου των τιμών για High-Rise (50μ.), Upper Mainstream και Entry Mainstream.
Λαμδα_1_1.jpg
λαμδα_2.jpg
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης