Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η Lavipharm αγοράζει το Lonarid από την Boehringer Ingelheim, επιβεβαίωση ΒΝ

Η Lavipharm αγοράζει το Lonarid από την Boehringer Ingelheim, επιβεβαίωση ΒΝ
Σήμερα αναμένεται ο Τηλέμαχος Λαβίδας να μιλήσει στο προσωπικό της εταιρείας, μέσω τηλεδιάσκεψης
Σχετικά Άρθρα
Το διαδεδομένο δραστικό αναλγητικό φάρμακο, Lonarid, αγοράζει η Lavipharm, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό του bankingnews.gr.
Η ελληνική εισηγμένη εταιρεία, προχωρά το σχεδιασμό και όσα έχει ανακοινώσει πριν μερικούς μήνες, αγοράζοντας ένα, ίσως και δύο φάρμακα από την Boehringer Ingelheim, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο με έδρα τη Γερμανία.
Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο φάρμακο προσφέρει συνδυασμό αλληλοσυμπληρούμενων δραστικών ουσιών με διαφορετικές ιδιότητες, που στρέφονται από κοινού στην καταπολέμηση του πόνου.
Επιπλέον, αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στις πωλήσεις του ομίλου.
Αυτή είναι η πρώτη κίνηση στο χώρο των εξαγορών φαρμάκων από τη Lavipharm, μετά την πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου, η οποία την έφερε μετά από χρόνια σε κανονική διαπραγμάτευση και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως να μην είναι η μόνη.
Σήμερα αναμένεται ο Τηλέμαχος Λαβίδας να μιλήσει στο προσωπικό της εταιρείας, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ σε λίγες μέρες θα χτυπήσει το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Συγκεκριμένα, στις 6 Δεκεμβρίου και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την αύξηση κεφαλαίου, θα χτυπήσει το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης.
Υπενθυμίζεται πως η Lavipharm στο εννεάμηνο είχε πωλήσεις προ Rebate & Clawback 45,93 εκατ. ευρώ από 37,93 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 21,1% και αναμένεται εύκολα να πετύχει τον στόχο για πωλήσεις περίπου 60 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Λίγο αργότερα η εταιρεία δημοσίευσε ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει: Η Lavipharm A.E. ανακοινώνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ, την υπογραφή συμφωνίας με τη Boehringer Ingelheim International GmbH για την εξαγορά των δύο αναλγητικών φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N ® και Lonalgal® για την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου με τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσει και διεθνώς. 
Οι ιστορικές συνολικές πωλήσεις των δύο φαρμακευτικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των €8 εκατ. περίπου ετησίως (Χονδρικές Τιμές). Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Και τα δύο προϊόντα διατίθενται κανονικά στην ελληνική αγορά, ενώ η διάθεσή τους από τη Lavipharm αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Α’ τριμήνου 2024 με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς των αδειών κυκλοφορίας τους.

«Με υπερηφάνεια κι ενθουσιασμό, καλωσορίζουμε τα καταξιωμένα Lonarid N ® και Lonalgal ® στο χαρτοφυλάκιό μας, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση μας στην κατηγορία διαχείρισης πόνου, που αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξής μας. Με την ενσωμάτωσή τους, διευρύνουμε σημαντικά τις επιλογές που προσφέρει η Lavipharm στους επαγγελματίες υγείας για τη βέλτιστη κάλυψη των θεραπευτικών αναγκών των ασθενών», δήλωσε ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης