Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκαν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις - Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκαν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις - Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων οδήγησε σημαντικά υψηλότερα σήμερα τον DAX, ενώ και στις ΗΠΑ ανάλογη ήταν η εικόνα αφού οι επενδυτές εντοπίζουν περισσότερες πιθανότητες για μειώσεις επιτοκίων στο μέλλον. Είδαμε σήμερα σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Στο 3,6% η δική μας δεκαετία και στο 4,3% η αντίστοιχη των ΗΠΑ. Με άνοδο 0,51% και στις 1.271 μονάδες η αγορά μας με τζίρο 107 εκατ. ευρώ εκ των οποίων σε πακέτα έγιναν 16,2 εκατ. ευρώ. Εκτός από κάποια βαριά που ξεχώρισαν, είδαμε και καλές κινήσεις σε ορισμένα μικρομεσαία. Για να δούμε αν θα έχουμε συνέχεια.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αυτή ξεχώρισε από τα βαριά χαρτιά. Επέστρεψαν οι φήμες για επικείμενη πώληση. Με καλή άνοδο 3,48% και τιμή 15,47 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι στη μετοχή. Σήμερα ξεπέρασαν οι συναλλαγές τις 390 χιλ. μετοχές. Λογικά πέριξ της τρέχουσας τιμής, άντε με ένα μικρό discount θα γίνει το placement. Στα 7,65 ευρώ, αμετάβλητη.

CENERGY: Στο υψηλό ημέρας την έκλεισαν και στα 6,90 ευρώ και σχετικά εύκολα. Θα προσπαθήσει ξανά να σπάσει τα 7 ευρώ.

LAMDA: Sold out σχεδόν ότι έχει βγει μέχρι σήμερα στο Ελληνικό, εξαιρετικά πάνε οι εισπράξεις και δε χρειάζεται προς το παρόν δανεισμός, αλλά η μετοχή δεν μπορεί να ξεφύγει. Κρατιέται όμως πέριξ των 6,60 ευρώ και σήμερα έκλεισε στα 6,67 ευρώ με άνοδο 1,14%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Eurobank και Πειραιώς (πάλι) ξεχώρισαν σήμερα. Μικρότερη η άνοδος στην Εθνική και μοναδική με πτώση και άνω του 1% η Alpha Bank.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Είχε πωλητή μέρες τώρα και την κρατούσε χαμηλά. Σήμερα έδειξε πως μπορεί να κλείσει τη χρονιά καλύτερα. Στα 312 ευρώ και στο +4%.

LAVIPHARM: Κινητικότητα στη μετοχή και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ειδήσεις. Έχει σε λίγες μέρες την εκδήλωση στο χρηματιστήριο για τον ένα χρόνο από την πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου και την έξοδο της μετοχής από την επιτήρηση. Έχουν ακουστεί διάφορα κατά καιρούς σχετικά με ειδήσεις που μπορούν να βγουν όπως πωλήσεις κάποιων περιουσιακών στοιχείων αλλά και εξαγορές φαρμάκων. Στα 0,7220 ευρώ και στο +5,25% με 781 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις ο όγκος είχε περιοριστεί και χθες έγινε μία προσπάθεια ανόδου, η οποία συνεχίστηκε με πιο έντονο ρυθμό σήμερα. Έχει απώλειες από την αρχή του έτους η μετοχή και μένει να φανεί αν μπορεί να τις μειώσει μέχρι το τέλος του έτους. Σήμερα πάντως ήταν η πρώτη αρκετά καλή συνεδρίαση με τους αγοραστές να δείχνουν περισσότερη δύναμη μετά από καιρό. Στα 0,4620 ευρώ και στο +7,44% με 231 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Ανοδικά η μετοχή γιατί, κάποιοι υποστηρίζουν πως με τέτοια κέρδη η Κρι-Κρι θα πρέπει να περιμένουμε βελτίωση και από τη συγκεκριμένη. Στο 1 ευρώ με άνοδο 4,71% και όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

INTERTECH: Με καλή άνοδο σήμερα και μικρό όγκο. Δεν υπάρχει κάποιο νέο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τη CD Media.

ΜΕΖΖ: Καλή συμπεριφορά από Phoenix και Sunrise παρά τη μεγάλη αποκοπή, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η ενημέρωση που λάβαμε για την Galaxy αναφέρει πως έρχεται και η δική της ώρα. Με βάση τις προσαρμοσμένες τιμές η Sunrise ενισχύθηκε 1,91% και έκλεισε στα 0,2130 ευρώ και η Phoenix 3,5% και έκλεισε στα 0,0503 ευρώ με όγκο 8,7 εκατ. τεμάχια.

REAL CONS.: Στις επάλξεις και η συγκεκριμένη και πήγε εύκολα στα 2,61 ευρώ σήμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης