Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από τις ξένες αγορές και τις επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από τις ξένες αγορές και τις επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά την ολοκλήρωση του road show περιμένουμε τις κινήσεις των ξένων που βρέθηκαν εκεί. Είδαμε κάποιες στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις αλλά θέλουμε συνέχεια. Επιπλέον, σταδιακά θα αρχίσει η επενδυτική κοινότητα να αποτυπώνει στο ταμπλό την προσδοκία της για την αξιολόγηση της Fitch. Με ήπια άνοδο άνοιξαν οι αγορές στο εξωτερικό και ακολουθεί και η δική μας αγορά με καλούτσικες συναλλαγές. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Πειραιώς, ΔΕΗ και Μυτιληναίος ξεχωρίζουν. Θα μπορούσαμε να δούμε μέχρι το τέλος του χρόνου μία προσέγγιση των υψηλών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θετικά τα μηνύματα που έρχονται από το Λονδίνο, άλλωστε έχουμε δει εδώ και καιρό τους ξένους να είναι θετικοί με τις εκθέσεις που δημοσιεύουν αλλά και πρόσφατα με τη διάθεση του ποσοστού της ΕΤΕ. Η διοίκηση της Εθνικής είπε πως θέλει να επαναγοράσει το 5% του συνόλου των μετοχών από το ΤΧΣ. Καλή και πάλι η συμπεριφορά της Πειραιώς και κινείται πάνω από τα 3,20 ευρώ. Ανοδικά και η Εθνική, ενώ ήπιες κινήσεις καταγράφονται για τις άλλες δύο συστημικές.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Τη γύρισαν απότομα χθες και σήμερα προσπαθεί ξανά. Το ζητούμενο είναι να ξεπεράσει τα 2 ευρώ. Στα 1,9180 ευρώ και στο +2,46% στο ξεκίνημα.

JUMBΟ (απάντηση): Πέφτει 4 μέρες, αλλά οι δύο είναι λόγω μερίσματος. Έχει άνοδο 50% από την αρχή του έτους, χωρίς να υπολογίζουμε τις μερισματάρες που έχει δώσει και αμέσως άρχισαν οι επενδυτές να ανησυχούν και να ρωτούν τι συμβαίνει; Δηλαδή μόνο πάνω πρέπει να πηγαίνουν οι μετοχές; Αν διορθώσουν και λίγο, αν κάποιος θέλει να πουλήσει, αμέσως πρέπει κάτι αρνητικό να συμβαίνει; Λίγη ψυχραιμία παιδιά… Θα μπορούσαμε βέβαια να θεωρήσουμε ότι μπορεί να οφείλεται η υποχώρηση σε μία ανάλογη εξέλιξη όπως αυτή που ανέφερε πρόσφατα η Eurobank Equities για τον ΟΠΑΠ, ότι δηλαδή μετά την αποκοπή δεν έχει κάποιο σημαντικό καταλύτη βραχυπρόθεσμα, έτσι κάποιοι επενδυτές μπορεί να αναζητούν αλλού ευκαιρίες για πιο γρήγορη άνοδο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Καλό και το δικό της ξεκίνημα και ενισχύεται άνω του 1% με την τιμή να είναι στα 36,72 ευρώ.

PHOENIX VEGA ΜΕΖΖ: Οι μετοχές σήμερα είναι διαπραγματεύσιμες με νέα ονομαστική αξία 0,0212 ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,0144 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών.

SUNRISE MEZZ: Οι μετοχές σήμερα είναι διαπραγματεύσιμες με νέα ονομαστική αξία 0,0812 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,0588 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σήμερα κατοχυρώνουν οι μέτοχοι δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα των 0,0664 ευρώ καθαρό που αντιστοιχεί σε απόδοση 1,6%. Αύριο οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Με άνοδο 1,46% η μετοχή στο ξεκίνημα αλλά χωρίς ιδιαίτερο όγκο.

INTRACOM: Από τις μικρομεσαίες ξεχωρίζει η συγκεκριμένη καθώς έχει άνοδο άνω του 2%.

INTRALOT: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση σήμερα κινείται με άνοδο 1,6% και καλό όγκο συναλλαγών.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Καλό ξεκίνημα και έχει άνοδο 3,33%. Η τιμή στα 310 ευρώ. Μην τα ξαναγράφουμε, τα έχουμε γράψει τόσες φορές. Λίγο να ενδιαφέρονταν θα είχε διπλή τιμή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης