Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Περιορισμένες κινήσεις και λίγοι πρωταγωνιστές - Στήριξη από ΔΕΗ και τράπεζες

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Περιορισμένες κινήσεις και λίγοι πρωταγωνιστές - Στήριξη από ΔΕΗ και τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σε στενό εύρος διακύμανσης η σημερινή συνεδρίαση. Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα των μεγαλύτερων αγορών της Ευρώπης, ενώ το άνοιγμα στη Wall Street ήταν ελαφρώς πτωτικό. Ο τζίρος καλός μαζί με τα πακέτα, τα οποία δεν ήταν και λίγα. Δεν είδαμε όμως πολλές μετοχές να ξεχωρίζουν. Περιορισμένη και η ειδησεογραφία. Ουσιαστικά η ΔΕΗ και οι τράπεζες κράτησαν το Γ.Δ. στο -0,05%. Η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες.

ΔΕΗ: Αυτή ξεχώρισε σήμερα και είναι αρκετά κοντά στο να γράψει νέα υψηλά. Στα 10,75 ευρώ και στο +2,38%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βοήθησε η έγκριση του Ηρακλή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έβαλαν πλάτη συγκρατώντας την αγορά. Αν μάλιστα είχαν μία-δύο βοήθειες θα είχαν δώσει άνοδο στο Γενικό Δείκτη. Η Alpha Bank με άνοδο 1,94%, η Εθνική με 1,51%, η Πειραιώς με 0,89% και η Eurobank με 0,54%.

CENERGY: Μέρες τώρα προσπαθεί χωρίς επιτυχία να περάσει πάνω από τα 7 ευρώ. Σήμερα υποχώρησε 2,73% και έκλεισε στα 6,78 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Το δικό της θα είναι το επόμενο placement, ενώ και η Alpha Finance έδωσε υψηλότερη τιμή στόχο για τη μετοχή και αντιστοιχεί σε περιθώριο ανόδου μαζί με το μέρισμα 35% περίπου. Οριακά χαμηλότερα στο κλείσιμο.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Χθες μέσω των εντολών που μπήκαν σε πολλές μετοχές στις τελικές δημοπρασίες, έκλεισε με μεγάλη άνοδο. Σήμερα έχασε ένα σημαντικό μέρος της κίνησης. Στα 8,12 ευρώ και στο -4,47%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μέρες τώρα προσπαθεί να βελτιώσει αποτίμηση και σήμερα πήγε μέχρι τα 1,94 ευρώ, αλλά τελικά έκλεισε με απώλειες 1,47% και στα 1,8720 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας.

ΕΥΑΘ: Τσάμπα η μετοχή και σήμερα είδαμε μία καλή κίνηση. Βγήκαν χθες κάποιες καλές εντολές και σήμερα προσπάθησε για υψηλότερα. Θέλει βέβαια περισσότερους αγοραστές γιατί μερικές εντολές δε φτάνουν για να πάει εκεί που πρέπει. Με 6 χιλ. τεμάχια πήγε στο +3,18% και στα 3,24 ευρώ.

INTRALOT: Κάνει τη διόρθωσή της η μετοχή. Τα 1,02 ευρώ αποτελούν αντίσταση και κάνει μερικά βηματάκια πίσω η μετοχή. Στο -3,79% και στα 0,9380 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας.

PROFILE: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και έχει βάλει στόχο τα υψηλά της όπως δείχνει η πορεία της στο ταμπλό. Δυνατοί οι αγοραστές στις τελευταίες συνεδριάσεις και δείχνουν πως μπορούν… Στα 4,44 ευρώ και στο +1,37%.

CENTRIC: Μεταξύ των λίγων μετοχών από τη μικρή κεφαλαιοποίηση που ξεχώρισαν σήμερα. Στα 0,3690 ευρώ και στο +3,65%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Είχαν «χαθεί» οι πωλητές ένα-δυο μέρες, αλλά σήμερα εμφανίστηκαν και πάλι. Δεν ήταν όμως επιθετικοί και έτσι η μετοχή κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο.

ΜΕΖΖ: Μεγάλος ο όγκος σήμερα για τη Phenix και κλείσιμο με οριακές απώλειες. Αύριο χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου η συγκεκριμένη και η Sunrise.

FRIGOGLASS: Το πρωί έδειχνε από τις εντολές ότι θα άνοιγε πάλι στο -10%, αλλά τελικά άνοιξε αμετάβλητη. Στο τέλος πήγε στο +10% και συνολικά έγινε όγκο 3 εκατ. τεμαχίων. Τεράστιος όγκος για μετοχή που είναι στην επιτήρηση και κάνει δύο δημοπρασίες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης