Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – H προσοχή των επενδυτών στο Λονδίνο – Συσσώρευση με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – H προσοχή των επενδυτών στο Λονδίνο – Συσσώρευση με επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια πτωτικά ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης και εμείς δείχνουμε στα πρώτα λεπτά ότι ακολουθούμε αλλά υπάρχουν και επιλεκτικές τοποθετήσεις. Το road show έχει ενδιαφέρον και είναι από τις χρονιές που συνωστίζονται οι επενδυτές και οι διαχειριστές για να ακούσουν τις εταιρείες και τον Πρωθυπουργό. Νομίζουμε πως έρχονται και κάποιες τοποθετήσεις και θα συνεχιστούν. Έχουμε στο τέλος του μήνα και το rebalancing του MSCI όπου θα δούμε αυξημένες ροές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η μέρα τους είναι σήμερα στο Λονδίνο και προφανώς το μέρισμα είναι στο επίκεντρο και οι επενδυτές ρωτάνε. Καλό το ξεκίνημα με όλες τις συστημικές να έχουν σταθεροποιητικές τάσεις.

ΤΙΤΑΝ: Από τις μετοχές που συμπαθεί η στήλη και έχει φυσικά στις επιλογές της. Περιμένουμε περισσότερα, γιατί τα μεγέθη δικαιολογούν υψηλότερες τιμές. Γίνονται και αγορές ιδίων που βοηθούν. Χθες στις τελικές δημοπρασίες την πήγαν σε υψηλό ημέρας και θέλει λίγο για να γράψει και νέο ιστορικό υψηλό.

OPTIMA BANK: Με δυνατούς όγκους ξεκίνησε η μετοχή και κινείται προς τα 8 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Ίσως το επικείμενο placement να κρατάει χαμηλά τη μετοχή και να μην έχει δει ακόμα τη δίκαιη τιμή. Μπορεί μετά τη διάθεση των μετοχών να αναπτύξει τις δυνάμεις της. Με τα αποτελέσματα που έβγαλε δικαιολογεί υψηλότερη αποτίμηση από αυτήν των 2,36 δισ. ευρώ που έχει τώρα. Στα 7,75 ευρώ με άνοδο 1,17%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Νομίζουμε πως η διάθεση των τελευταίων συνεδριάσεων μπορεί να την οδηγήσει ξανά πάνω από τα 2 ευρώ. Και σήμερα ξεκίνησε με ήπια άνοδο.

CENERGY: Τα γυροφέρνει τα 7 ευρώ, χωρίς όμως να τα έχει περάσει. Παραμένει εδώ και μέρες κοντά σε αυτήν την τιμή και μάλλον μαζεύει δυνάμεις. Στα 6,90 ευρώ και με μικρές απώλειες στο ξεκίνημα.

ΟΛΠ: Με διάθεση να γράψει νέο υψηλό καθώς απέχει ελάχιστα, αλλά και πάλι φθηνή θα είναι. Είναι μεταξύ των μετοχών που εδώ και μήνες λέμε ότι δικαιολογούν υψηλότερα επίπεδα, αλλά οδεύει προς αυτά με χαλαρή διάθεση.

INTRACOM: Στο κλείσιμο χθες αλλά και λόγω του γυρίσματος της αγοράς μέχρι τις δημοπρασίες πιέστηκε και έκλεισε χαμηλό ημέρας και με μεγάλη απόσταση από το υψηλό. Σήμερα άνοιξε με άνοδο και καλό όγκο πάλι. Υπενθυμίζουμε τις μεγάλες αγορές που έχουν κάνει οι βασικοί μέτοχοι το τελευταίο διάστημα. Στα 2,67 ευρώ με άνοδο 1,5%.

BRIQ: Έχει βελτιώσει στις τελευταίες συνεδριάσεις την τιμή της και κοιτάζει και αυτή προς τα 2 ευρώ. Ίσως έχει παραγίνει η πτώση με τις εταιρείες ακινήτων.

PROFILE: Πάλι ανοδικά η μετοχή.

FRIGOGLASS: Προς τα χαμηλά της αναμένεται να κινηθεί η μετοχή καθώς πάλι έχει μεγάλη εντολή πώλησης στο limit down. Αν γράψει νέο χαμηλό θα είναι και ιστορικό.

MEZZ: Αύριο διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου η Phoenix Vega και η Sunrise. Δε βλέπουμε ανακοίνωση από Galaxy και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο, αλλά προφανώς δεν έχει λάβει έγκριση από τον έφορο, άρα δε θα γίνει η αποκοπή όλων των εταιρειών μαζί, όπως περιμέναμε και μας είχαν δώσει μία τέτοια ενημέρωση. Η απόδοση για την Phoenix είναι 22,8% και για την Sunrise 21,4%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης