Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με χαμηλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές πάτησε στις 1.260 μονάδες

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με χαμηλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές πάτησε στις 1.260 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αισθητά μειωμένος ο τζίρος έναντι των προηγούμενων συνεδριάσεων και προφανώς οφείλεται στην αργία στις ΗΠΑ. Στο υψηλό ημέρας πάντως το κλείσιμο του Γ.Δ. αλλά μόλις κατά +0,14%. Στις 1.260 μονάδες. Μοιρασμένη η εικόνα σήμερα και δεν είδαμε πολλές μετοχές να ξεχωρίζουν πλην κάποιων γνωστών περιπτώσεων.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Από τα βαριά χαρτιά ξεχώρισε η συγκεκριμένη σήμερα και κατάφερε να πάει πάνω από τα 1,80 ευρώ αν και είχε μεταβλητότητα. Γενικά θα πούμε πως είναι μία μετοχή που θα μπορούσαν να την είχαν προσέξει περισσότερο, αλλά έχουν ρίξει το βάρος αλλού. Έτσι για αρκετό καιρό βρίσκεται με μία αποτίμηση αρκετά κάτω από αυτήν που θεωρούμε δίκαιη. Στα 1,8120 ευρώ και στο +3,07%.

JUMBO: Η αποκοπή του μερίσματος επηρέασε τη μετοχή. Όμως αν προσθέσουμε και αυτό το μέρισμα στα προηγούμενα και βάλουμε και την άνοδο που έχει καταγράψει η μετοχή, θα δούμε πως είναι από τις κορυφαίες του Χ.Α. και πως έχει κάνει happy τους μετόχους της. Στα 25,08 ευρώ και στο -3,91%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις τελικές δημοπρασίες η ΕΤΕ πήγε υψηλό ημέρας (+0,61%) και βοήθησε την αγορά, όπως και η ΑΛΦΑ (+1,06%).

QUEST: Αν ήταν βέβαια άλλη περίπτωση θα είχαμε δεν κεφαλαιοποίηση στο 1 δισ. ευρώ. Άλλες έχουν αποτίμηση κοντά στη δική της χωρίς να διαθέτουν το δικό της χαρτοφυλάκιο ή την κερδοφορία της. Οι υψηλές αποσβέσεις και οι τόκοι επηρέασαν τα κέρδη. Από την άλλη έχουμε ένα όμιλο με εταιρεία πληροφορικής, δραστηριότητα στη λιανική, ταχυμεταφορές, ΑΠΕ και όλα αυτά με ελάχιστο δανεισμό. Η αποτίμηση λίγο πάνω από 600 εκατ. ευρώ.

INTRALOT: Νέο υψηλό 5,5 και πλέον ετών. Τρομερή συμπεριφορά και παρά τα τεράστια κέρδη που έχουν όσοι πήραν μετοχές μέσω της αύξησης, το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι τέτοιο που πλέον η μετοχή έφτασε στις παρυφές του 1 ευρώ. Στα 0,99 ευρώ και στο +7,03% με όγκο πάνω από 2,4 εκατ. τεμάχια και με υψηλό ημέρας στα 0,9950 ευρώ.

INTRACOM: Ξανά σε νέα υψηλά και εδώ και φαίνεται πως οι αγορές των βασικών μετόχων, έφεραν και άλλους αγοραστές. Στα 2,6350 ευρώ και στο +3,33% με όγκο πάνω από 500 χιλ. τεμάχια.

PREMIA: Δεν τον λες και μικρό τον όγκο που έκανε σήμερα. Ειδικά σε μία συνεδρίαση περιορισμένων συναλλαγών, όπως η σημερινή. Στα 1,1560 ευρώ και στο +0,35% με 334 χιλ. τεμάχια.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Έρχεται και αυτή να προστεθεί σε εκείνο το μικρό ακόμα κλαμπ των μετοχών που έγραψαν νεότερο υψηλό πριν γράψει η αγορά. Σε πολυετή υψηλά και μάλιστα 16 περίπου ετών. Πάνω από τα 3 ευρώ βρέθηκε σήμερα και συγκεκριμένα στα 3,08 ευρώ (υψηλό ημέρας) και έκλεισε στα 3,06 ευρώ. Προφανώς και οι όγκοι συναλλαγών δεν ενθουσιάζουν, αλλά είπαμε, εδώ υπάρχουν μέτοχοι με αρνητικό κόστος κτήσης, λόγω μερισμάτων και θα λάβουν μία ακόμη δυνατή διανομή.

FRIGOGLASS: Έχουμε σημειώσει πως στο εξάμηνο είχε θετικά ίδια κεφάλαια. Τώρα δημοσιεύει πρόσκληση γενικής συνέλευσης για reverse split (1 νέα για κάθε 4 παλιές) προκειμένου να σβήσει συσσωρευμένες ζημιές. Δεν αποκλείουμε να υπάρχει κάτι στη σκέψη των μεγαλομετόχων. Το τι βέβαια δεν το ξέρουμε αλλά το ψάχνουμε. Η μετοχή είχε και σήμερα μεγάλο πωλητή και έκλεισε στο limit down και με μεγάλο αριθμό τεμαχίων ανεκτέλεστο.

ΠΑΪΡΗΣ (απάντηση): Ό,τι θέλουν μπορούν να κάνουν. Με αποτίμηση 5 εκατ. ευρώ καταλαβαίνετε πως αν θέλουν να την πάνε για παράδειγμα 10 εκατ. ευρώ δε θα ζοριστούν. Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που από τα 0,20 ευρώ την πήγαν στα 1,40 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης