Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Η προσοχή στα αποτελέσματα των εισηγμένων – Αποκοπή μερίσματος από Jumbo

Χρηματιστήριο: Η προσοχή στα αποτελέσματα των εισηγμένων – Αποκοπή μερίσματος από Jumbo
Η αποκοπή του έκτακτου μερίσματος από τη Jumbo αντιστοιχεί σε απόδοση 5,4%
Σχετικά Άρθρα
Αποτελέσματα και συμπεράσματα από τις τηλεδιασκέψεις που έγιναν χθες θα αποτυπωθούν στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με τους αναλυτές να περιμένουν μία ήσυχη συνεδρίαση λόγω και της αργίας στις ΗΠΑ (Ημέρα Ευχαριστιών).
Τα ισχυρά αποτελέσματα της Motor Oil και η επικαιροποίηση της στρατηγικής από τη διοίκηση θα διατηρήσει τη μετοχή στο επίκεντρο.
Η διοίκηση ανέφερε πως έως το 2030 θα ξεπεράσει η εγκατεστημένη ισχύς σε ΑΠΕ τα 2 GW και θα έχει πάνω από 250 εκατ. ευρώ EBITDA από ανανεώσιμες και πάνω από 40% του EBITDA θα προέρχεται από δραστηριότητες εκτός ορυκτών.
Η ενημέρωση από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ δεν είχε κάποια έκπληξη αλλά τονίστηκε η καλή πορεία του Λόττο μετά το επαναλανσάρισμα και αναμένεται κάτι ανάλογο και στο Τζόκερ.
Η Lamda δημοσίευσε αποτελέσματα πάνω από τις εκτιμήσεις σε επίπεδο EBITDA, ενώ ανάλογα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της Quest.
Δυνατή είναι η πορεία του τελευταίου τριμήνου της Fourlis με τη διοίκηση να αναφέρει πως από την αγορά του Smart Park θα έχει κέρδος αποτίμησης 15-20 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Jumbo διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα ύψους 1,47 ευρώ μικτό ή καθαρό 1,3965 ευρώ που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5,4%.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές φαίνεται πως ετοιμάζονται για ένα οριακά ανοδικό άνοιγμα με τη συναλλακτική δραστηριότητα να μείνει κάπως χαμηλή λόγω και της εθνικής αργίας στις ΗΠΑ.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ότι τα καλά εταιρικά κέρδη που ανακοινώθηκαν για το τρίτο τρίμηνο μέχρι στιγμής από την πλειονότητα των εταιρειών και οι θετικές προοπτικές για το 4ο τρίμηνο να διατηρήσουν το ενδιαφέρον στην αγορά. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα μετά το κλείσιμο, ενώ η Jumbo θα διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το μέρισμα (1,47 ευρώ/μετοχή).

Βeta
Μία ταχύτητα κάτω: Η αργία στις ΗΠΑ μπορεί να μειώσει τη δυναμική, ενώ οι επενδυτές θα πάρουν λίγο χρόνο για να επανεξετάσουν τα αποτελέσματα. Το επιλεκτικό ενδιαφέρον και η εναλλαγή στις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης είναι το σενάριο της ημέρας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης