Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επιλεκτικό profit taking στα βαριά, ενδιαφέρον στα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επιλεκτικό profit taking στα βαριά, ενδιαφέρον στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά από 5 συνεχόμενες ανοδικές δεν κατάφερε να τις κάνει 6, αλλά είδαμε επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε αρκετές μετοχές και ειδικά σε μικρομεσαίες. Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε επιλεγμένα βαριά έφεραν τελικά οριακές απώλειες. Ο τζίρος σε καλά επίπεδα και πάνω από τον μέσο ημερήσιο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο δεύτερο… ημίχρονο βγήκαν δυνατές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με αποτέλεσμα να γυρίσει όλη η αγορά χαμηλότερα. Η Εθνική βέβαια συνέχισε υψηλότερα και έκλεισε με άνοδο 1,96%. Με οριακές απώλειες η Alpha bank και με περίπου 3% πτώση η Πειραιώς και 1,20% η Eurobank.

VIOHALCO: Ξεχώρισε και σήμερα αφού είχε άνοδο 3,11%. Νέα ανοδική κίνηση κατά 2,12% και από την ΕΛΧΑ. Ούτε σήμερα μπόρεσε να ξεπεράσει τα 7 ευρώ η Cenergy.

ΟΤΕ: Βοήθησε η πληροφορία ότι είναι κοντά στην πώληση της σταθερής στη Ρουμανία. Πάλι όμως είναι κάτω από τα 13 ευρώ η τιμή.

ΟΛΠ: Χωρίς να κάνει μεγάλο όγκο πήγε εύκολα σημαντικά υψηλότερα και βάζει υποψηφιότητα να μπει σε αυτό το μικρό ακόμα κλαμπ μετοχών που έχουν γράψει νέο υψηλό πριν γράψει η αγορά. Στα 22,25 ευρώ και στο +4,22% με όγκο κάτω από 9 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Στα 2,10 ευρώ και στο +2,44% με μεγάλο πάλι όγκο που ξεπέρασε τις 600 χιλ. τεμάχια.

MIG: Το είπαν και το έκαναν. Βελτίωσαν εύκολα την αποτίμηση και ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν εκείνες οι πληροφορίες που είχαν ακουστεί για άνοδο της τιμής της μετοχής. Συνδέεται η κίνηση με τις πρόσφατες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης για διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας. Στα 4,85 ευρώ και στο +16,59%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κοντά στα 43 εκατ. ευρώ EBITDA περιμένει η διοίκηση στο σύνολο της χρήσης και ελπίζουμε αυτή τη φορά τα EBITDA του τελευταίου τριμήνου να δώσουν κάτι και στην τελική γραμμή και να έχουμε βελτίωση των δεικτών αποτίμησης. Θεωρούμε έτσι κι αλλιώς την αποτίμηση χαμηλή και βλέπουμε πως μέσω των ταμειακών ροών χρηματοδοτούνται οι επενδύσεις και ο καθαρός δανεισμός παραμένει εξαιρετικά χαμηλός. Ελπίζουμε να δούμε και βελτίωση κερδών στο μέλλον από όλες αυτές τις επενδύσεις που γίνονται. Στα 4,3850 ευρώ και στο +2,69%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική για τη μετοχή αλλά με πιο θεαματική κίνηση. Προφανώς και αποδίδουμε την κίνηση σε κάποιες πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει αναφορικά με το μέρισμα. Ακούγεται εδώ και μέρες ότι ίσως τελικά να δώσει μέρισμα. Θεωρούμε και το έχουμε ξαναγράψει πως η Τράπεζα της Ελλάδος λόγω της θέσης της έπρεπε εδώ και καιρό να έχει απαντήσει επίσημα στα δημοσιεύματα και να μην αφήνει να δημιουργούνται εντυπώσεις, οι οποίες μπορεί να παρασύρουν κάποιους μετόχους. Στα 15,20 ευρώ και στο +6,67%.

ΚΕΚΡΟΨ: Από τον Μάιο του 2022 είχε να δει τιμή πάνω από 2 ευρώ η μετοχή. Έκλεισε χαμηλότερα από τα 2,04 ευρώ που ήταν υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στα 1,95 ευρώ με άνοδο 12,39%.

MODA BAGNO: Νέα υψηλά πάλι από τη μετοχή. Στα 1,55 ευρώ και στο +6,90%.

PHOENIX VEGA MEZZ: Νέα ιστορικά υψηλά από τη συγκεκριμένη. Κάπως έχει αργήσει η ανακοίνωση για την επιστροφή κεφαλαίου. Από όλες που είναι να κόψουν, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη. Στα 0,0683 ευρώ και στο +3,80%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Χωρίς να προκαλεί έχει βελτιώσει την τιμή της το τελευταίο διάστημα. Όχι σπουδαία πράγματα, αλλά από τα 2,30 ευρώ πήγε πάνω στα 2,56 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Καιρό είχαμε να δούμε καλή κίνηση από τη μετοχή. Ας ελπίσουμε πως θα αφήσει πίσω της τιμές κάτω από τα 3 ευρώ. Στα 3,14 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +2,95% με όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης