Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πώς από το … χείλος του γκρεμού έφτασαν να πρωταγωνιστούν και να δίνουν τάση οι εισηγμένες εταιρίες του Σ.Κόκκαλη

Πώς από το … χείλος του γκρεμού έφτασαν να πρωταγωνιστούν και να δίνουν τάση οι εισηγμένες εταιρίες του Σ.Κόκκαλη
Μεγάλη άνοδος καταγράφεται στην αξία των εισηγμένων εταιρειών και ειδικά στις Intralot και Intracom
Σχετικά Άρθρα
Τα… κάτω-πάνω έφερε ο Σωκράτης Κόκκαλης στο χρηματιστηριακό ταμπλό και οι εισηγμένες του από εκεί που ήταν κομπάρσοι στο ταμπλό, έφτασαν να πρωταγωνιστούν και να γίνονται θέμα συζήτησης καθημερινά.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης είδε τις εταιρείες του να περνάνε από χίλια κύματα και ειδικά στην περίπτωση της Intralot αναγκάστηκε να εμπλακεί περισσότερο αναλαμβάνοντας την ηγεσία και αλλάζοντας τα πάντα.
Στην Ιντρακόμ, από ένα όμιλο με πολλές συμμετοχές που όμως δεν απέδιδαν, κατάφερε να ρευστοποιήσει σχεδόν τα πάντα και να μοιράζει κεφάλαια στους επενδυτές, ενώ άλλαξε και όλο το επενδυτικό πλάνο.

Πούλησε πληροφορική, κατασκευαστική, αμυντικά συστήματα και αποφάσισε να εστιάσει στα ακίνητα αγοράζοντας με σημαντική έκπτωση την Κλουκίνας-Λάππας, η οποία φυτοζωούσε και επιχειρηματικά και χρηματιστηριακά.
Το «μεγάλο κόλπο» όμως έγινε στην Intralot, όπου μέσα από δύο αυξήσεις κεφαλαίου κατάφερε να πολλαπλασιάσει την χρηματιστηριακή τιμή και να δώσει ξανά ορατότητα στη μετοχή.
Πριν από 3 χρόνια και κάτι η μετοχή ήταν πέριξ των 0,10 ευρώ με αρνητικά ίδια κεφάλαια που μόνο χειροτέρευαν.
Οι πρώτες κινήσεις μαζέματος έφεραν κάποια αποτελέσματα αλλά όχι όσο χρειαζόταν.
Έτσι το χέρι μπήκε βαθιά στην τσέπη, όχι μία αλλά δύο φορές, αφού ούτε η πρώτη αύξηση έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Στη δεύτερη όμως κέρδισε και επικοινωνιακά το παιχνίδι και το στόρι είχε δυνατές βάσεις.
Οι είσοδος των νέων μετοχών, σύμφωνα με χρηματιστές θύμισε εποχές ’99.

Από τότε είχαν να δουν κάποιοι να εισάγονται μετοχές και να μην υποχωρεί η τιμή.
Έτσι η μετοχή βρέθηκε πρόσφατα σε υψηλά πέντε και πλέον ετών.
Η Intracom, η οποία εδώ και μήνες είναι αρκετά φθηνή, αφού είχε περιουσιακά στοιχεία και ταμείο περισσότερα από την αποτίμηση, μόλις χθες κατάφερε να γράψει υψηλό 27 μηνών.
Έχει επενδύσει μέσω της αύξησης κεφαλαίου και στην Intralot και έχει και από εκεί υπεραξίες.
Το σχέδιο για την Κλουκίνας-Λάππας έχει ήδη πετύχει και παρά την δημόσια πρόταση, η οποία περιόρισε το free float κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως έχει καλύτερη παρουσία στο ταμπλό από τις εποχές που άνηκε σε άλλα χέρια.
Η μετοχή διαπραγματεύεται σημαντικά υψηλότερα από την τιμή της δημόσιας πρότασης.
Μέχρι και η Κέκροψ στην οποία έχει συμμετοχή η Intracom, βλέπουμε νέα υψηλά 18 μηνών και προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 2 ευρώ.
Η μετοχή είχε καταρρεύσει μετά την απώλεια ενός περιουσιακού στοιχείου που επί χρόνια βρισκόταν σε διεκδίκηση με το δημόσιο. Στα Τουρκοβούνια πλέον έχει μία μικρότερη έκταση την οποία θέλει να αξιοποιήσει.

Η βελτίωση των αποτιμήσεων

Πριν από τρία χρόνια η Intracom είχε αποτίμηση 57 εκατ. ευρώ, η Intralot 23 εκατ. ευρώ, η Κλουκίνας-Λάππας 20 εκατ. ευρώ και η Κέκροψ 45 εκατ. ευρώ. Όλες μαζί ήταν στα 145 εκατ. ευρώ.
Σήμερα η Intracom έχει αποτίμηση 200 εκατ. ευρώ, η Intralot έχει 545 εκατ. ευρώ, η Κλουκίνας-Λάππας 47 εκατ. ευρώ και η Κέκροψ 37 εκατ. ευρώ, ήτοι όλες μαζί περί τα 830 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης