Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Η ενισχυμένη ψυχολογία και το διεθνές κλίμα οδηγούν υψηλότερα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Η ενισχυμένη ψυχολογία και το διεθνές κλίμα οδηγούν υψηλότερα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η πορεία του placement της Εθνικής Τράπεζας, άλλαξε αρκετά τα δεδομένα. Παράλληλα, είχαμε και τα θετικά νέα από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και το ράλι στη Wall Street. Η αγορά μας σήμερα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει ανοδικά, με ηπιότερο ρυθμό, ενώ ήπια ανοδικά ξεκίνησαν και οι ευρωπαϊκές αγορές. Υπάρχουν μετοχές που στις προηγούμενες συνεδριάσεις τα πήγαν αρκετά καλά και έχουν καλή άνοδο. Βγήκαν και άλλες στο προσκήνιο χθες. Σημειώνουμε και τα υποστηρικτικά θεμελιώδη με βάση τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοινώνονται.

AEGEAN: Θεαματικά τα αποτελέσματα και θα οδηγήσει αρκετούς αναλυτές σε αναθεωρήσεις εκτιμήσεων καθώς μάλλον ούτε για το σύνολο του έτους περίμεναν τέτοια νούμερα. Όπως αναφέρει η Euroxx έχουν ξεπεράσει τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με το Bloomberg που για το σύνολο του 2023 ήταν στα 151 εκατ. ευρώ και στο εννεάμηνο ο όμιλος εμφάνισε 170,7 εκατ. ευρώ. Σε κυλιόμενο δωδεκάμηνο, δηλαδή με τα κέρδη του περσινού τελευταίου τριμήνου έχει καθαρά κέρδη 185 εκατ. ευρώ που δίνουν p/e 5,8 φορές. Ξεχωρίζει η μετοχή στα πρώτα λεπτά καθώς με καλό όγκο πάνω από 40 χιλ. τεμάχια ενισχύεται άνω του 2% και είναι πάνω από τα 12 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια πτωτικά άνοιξε ο τραπεζικός δείκτης, καθώς κατοχυρώνονται και κάποια βραχυπρόθεσμα κέρδη. Υποχωρεί η Εθνική 0,86% και οριακά η Eurobank. Οριακά υψηλότερα η Αlpha Bank και πάλι με την καλύτερη συμπεριφορά και άνοδο 1% η Πειραιώς.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ενισχύθηκε χθες, συνεχίζει και σήμερα και με καλές συναλλαγές. Χαμηλή η αποτίμηση στα 656 εκατ. ευρώ. Στα 1,75 ευρώ με άνοδο 1,63%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ανακοίνωσε ότι παρέλαβε σήμερα από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων τη μία εκ των δυο πρώτων αδειών έρευνας για Πιλοτικά Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα (ΥΑΠ) στην Ελλάδα. Οι δυο άδειες αφορούν στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται νοτίως της ακτογραμμής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και βορείως-βορειοανατολικώς της Σαμοθράκης και ορίζεται ως περιοχή ανάπτυξης πιλοτικών Έργων ΥΑΠ, συνολικής ισχύος 600 MW. Οι περιοχές ερευνών εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών (ΕΠΑ-ΥΑΠ), και θα συνδράμουν στην επίτευξη του εθνικού στόχου, όπως αυτός ορίζεται στο υπό οριστικοποίηση, Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

AUSTRIACARD: Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα κινούνται εντός των εκτιμήσεων που έχει δώσει η διοίκηση. Η τελική γραμμή μάλλον πάει καλύτερα καθώς είναι ήδη στο κάτω μέρος του εύρους που έχει δώσει η εταιρεία. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 14,6 εκατ. ευρώ από 11 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα στα 16,7 εκατ. ευρώ από 16 εκατ. ευρώ. Σημαντική είναι η ενίσχυση του καθαρού δανεισμού ο οποίος πλέον ανέρχεται στα 96,7 εκατ. ευρώ. Σταθεροποιητικά άνοιξε η μετοχή.

ΕΧΑΕ: Μετά τη χθεσινή άνοδο συνεχίζει και σήμερα. Ευνοείται από τη βελτίωση του κλίματος και από τις εταιρικές πράξεις που έγιναν και θα γίνουν.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Το ταμπλό δείχνει εξελίξεις και νομίζουμε πως έχουν να κάνουν με την επικείμενη συγχώνευση και την αύξηση της αξίας των ακινήτων, αλλά και κάποιες επιπλέον κινήσεις που ετοιμάζει η διοίκηση. Στα 1,19 ευρώ και στο +2,59% με καλό όγκο κοντά στις 30 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πιέσεις με το καλημέρα και έχει κάνει σε 10 λεπτά 40 χιλ. τεμάχια. Προσπαθούν βέβαια οι αγοραστές να στηρίξουν και βάζουν καλές εντολές αγοράς, περιορίζοντας τις απώλειες.

INTRALOT: Βγαίνουν και σήμερα κάποιες πιέσεις, οι οποίες προφανώς αποδίδονται σε κατοχυρώσεις κερδών. Είναι μεγάλα τα κέρδη και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης