Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην Εθνική Τράπεζα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην Εθνική Τράπεζα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης. Το βλέμμα το μεσημέρι θα στραφεί στις ΗΠΑ και στην ανακοίνωση του πληθωρισμού Οκτωβρίου. Το βιβλίο προσφορών της Εθνικής έχει ανοίξει και οι πληροφορίες αναφέρουν εύκολη κάλυψη και μάλιστα κατά 2 φορές της έκδοσης από πριν ανοίξει. Το ενδιαφέρον αυτό οδηγεί την πορεία της μετοχής. Ήπια ανοδικά ο γενικός δείκτης.

MSCI: Σήμερα η αναδιάρθρωση των δεικτών. Δέκα είναι οι μετοχές που βρίσκονται σήμερα στον Greece Standard. Δεν αναμένονται αλλαγές και λόγω άλλων γεγονότων (αποεπένδυση ΤΧΣ) η αναδιάρθρωση δεν έχει λάβει δημοσιότητα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζει ανοδικά η Πειραιώς, καλό το ξεκίνημα και της Eurobank, ενώ ήπια ανοδικά κινείται η Εθνική Τράπεζα. Υποχωρεί οριακά η Alpha Bank.

AEGEAN AIRLINES: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα εννεαμήνου και αναμένονται εξαιρετικά. Στα 363 εκατ. ευρώ περιμένει τα EBITDA η Eurobank Equities στο εννέαμηνο και στα 1,332 δισ. ευρώ τον τζίρο. Με μικρό όγκο άνοιξε λίγο υψηλότερα η μετοχή και στα 11,38 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Με απώλειες ξεκίνησε και σήμερα η μετοχή. Η πορεία της έκανε αίσθηση χθες καθώς υποχώρησε σημαντικά με μεγάλο όγκο. Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για το πρόστιμο και πως θα επηρεάσει το τέταρτο τρίμηνο, ενώ κάποιοι αναλυτές αναφέρουν πως μετά την αποκοπή του μερίσματος δεν περιμένουν πολλά το προσεχές διάστημα. Βέβαια και το 2024 η μετοχή θα προσφέρει και πάλι υψηλή απόδοση στους μετόχους.

AUSTRIACARD: Δημοσίευση και εδώ αποτελεσμάτων εννεαμήνου σήμερα.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Επιθετικά θα λέγαμε μαζεύει μετοχές η ίδια η εταιρεία αλλά και οι βασικοί μέτοχοι.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Με όγκο 38 χιλ. τεμάχια στο +5,56% και στα 1,14 ευρώ. Οι μετοχές του ομίλου τρέχουν πλην της Ιντρακόμ. Για να δούμε πότε θα κάνει η συγκεκριμένη κίνηση.

DIMAND (απάντηση): Η συγκεκριμένη δεν είναι ΑΕΕΑΠ, ουσιαστικά έχει επενδυτικά ακίνητα, αλλά κατασκευάζει και ακίνητα και από εκεί προσδοκά κέρδη. Η εσωτερική αξία της μετοχής είναι στα 133,2 εκατ. ευρώ και η αποτίμηση στα 192 εκατ. ευρώ. Είχε στο εξάμηνο επενδύσεις σε ακίνητα 148 εκατ. ευρώ με εκτιμώμενη ακαθάριστη αξία ανάπτυξης κατά την ολοκλήρωσή τους 724 εκατ. ευρώ. Η στήλη θα προτιμούσε, αν ήταν να επιλέξει, μία καθαρή ΑΕΕΑΠ με καλό discount και καλά ακίνητα ή να τη δούμε ξανά όταν έχουμε μία καλή ανάπτυξη στα έργα που τρέχει.

ΚΕΚΡΟΨ: Αν και δεν έχει πάρει το αφτί μας κάποιο νέο, η μετοχή χθες έκανε μεγάλη κίνηση και έσπασε ισχυρές αντιστάσεις γράφοντας υψηλό που είχε να δει από τότε που βγήκε η αρνητική απόφαση για την έκταση στα Τουρκοβούνια και είχε βουλιάξει. Τώρα, πάει να κλείσει το συγκεκριμένο χάσμα τιμών που κλείνει στα 1,74 ευρώ.

Δε χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια. Στα πρώτα λεπτά πήγε στο +9% και στα 1,80 ευρώ περίπου κλείνοντας το χάσμα. Η διοίκηση θέλει να κάνει κινήσεις και να αναδείξει την αξία της εταιρείας. Οι μεγαλομέτοχοι, ισχυρά ονόματα, προφανώς θα έχουν κάποια σχέδια. Ωστόσο, τα περιουσιακά στοιχεία είναι δεδομένα και ο ισολογισμός στην τρέχουσα μορφή δεν προϊδεάζει για κάποια κρυμμένη αξία. Ίδωμεν…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης