Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χ.Α.: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές - Η Εθνική Τράπεζα στο επίκεντρο

Χ.Α.: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές - Η Εθνική Τράπεζα στο επίκεντρο
Το βράδυ σήμερα ανακοινώνεται η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια σημαντική εξέλιξη για τις ελληνικές μετοχές
Σχετικά Άρθρα
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και σήμερα στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης του 20%+2% της τράπεζας από το ΤΧΣ.
Μετά την πετυχημένη πώληση του 9% της Alpha Bank στη UniCredit σειρά πήρε η Εθνική Τράπεζα.
Οι ειδήσεις που θα βγαίνουν αναφορικά με την πορεία του βιβλίου προσφορών θα δίνουν τον τόνο στη μετοχή.
Οι πληροφορίες του ΒΝ αναφέρουν πως από το ενδιαφέρον που υπάρχει αναμένεται υπερκάλυψη κατά 2 φορές.
Η συνεδρίαση ωστόσο θα λάβει κατεύθυνση και από τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται σήμερα το μεσημέρι.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Aegean η οποία μετά το κλείσιμο θα ανακοινώσει ιστορικά υψηλή κερδοφορία για το τρίτο τρίμηνο.
Το βράδυ σήμερα ανακοινώνεται η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια σημαντική εξέλιξη για τις ελληνικές μετοχές.

Eurobank Equities
Για σήμερα η αγορά είναι πιθανό να συνεχίσει να παλεύει μέσα από την αυξημένη μεταβλητότητα και εν όψει της δημοσίευσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και εν μέσω του βασικού εγχώριου γεγονότος που είναι η αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική Τράπεζα.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί ανοδικά σήμερα.

Beta
Η εγχώρια ροή ειδήσεων βοηθάει στη διατήρηση του ενδιαφέροντος σε υψηλά επίπεδα στέλνοντας θετικές δονήσεις στους επενδυτές, ωστόσο η αγορά θα λάβει κατεύθυνση σήμερα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για το μήνα Οκτώβριο (15:30).

Κύκλος
Η Aegean και η Austrian Card ανακοινώνουν τα μεγέθη του για το 9μηνο ενώ στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο πληθωρισμός του Οκτωβρίου (εκτίμηση για υποχώρηση στο 3,3% από 3,7% το Σεπτέμβριο). Το βράδυ ανακοινώνονται οι τριμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες MSCI. O Γ.∆. βρήκε στήριξη ακριβώς στις 1196 μονάδες και αντέστρεψε την πτωτική του πορεία. Αναπτερώνονται έτσι οι προσδοκίες και συνέχιση της ανοδικής κίνησης με καταλύτη την επιτυχή έκβαση της δημόσιας πρότασης της Εθνικής.

Depolas
Μάζεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες χθες ο ΓΔΧΑ καθώς προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αποεπένδυση του ΤΧΣ και από την ΕΤΕ. Το διεθνές περιβάλλον δεν εμφανίζει ουσιαστική διαφοροποίηση, αν και αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στον πληθωρισμό Οκτωβρίου στις ΗΠΑ με τις εκτιμήσεις να κινούνται ήδη χαμηλότερα από τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση. Μετρήσεις που δείχνουν σταθερή αποκλιμάκωση των τιμών προς το 2% βοηθούν το επενδυτικό κλίμα καθώς διασφαλίζουν την κορύφωση των επιτοκίων. Στο εσωτερικό φαίνεται πιθανό να συνεχιστούν οι ταλαντώσεις περί του ΚΜΟ 200 ημερών για το επόμενο διάστημα. Πλην του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τον δείκτη οικονομικών προσδοκιών ZEW Νοεμβρίου στη Γερμανία και το ΑΕΠ Γ΄ τριμήνου της Ευρωζώνης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης