Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

«Τρένο» θα πάει το placement της Εθνικής Τράπεζας, πλήρως θα καλυφθεί – Γιατί ανέβηκε στις 13 Νοεμβρίου η μετοχή;

«Τρένο» θα πάει το placement της Εθνικής Τράπεζας, πλήρως θα καλυφθεί  – Γιατί ανέβηκε στις 13 Νοεμβρίου η μετοχή;
Καλυμμένη ήδη θεωρούν την διάθεση των μετοχών στελέχη της αγοράς και αποδίδουν σε αυτήν την εκτίμηση, την άνοδο της μετοχής
Σχετικά Άρθρα
Τις πρωινές ανησυχίες των επενδυτών που έστειλαν ενδοσυνεδριακά χθες τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας μέχρι τα 5,2620 ευρώ (-3,27%), διαδέχθηκε η αισιοδοξία για καλή πορεία της διάθεσης των μετοχών από το ΤΧΣ, με αποτέλεσμα η μετοχή να γυρίσει από το χαμηλό ημέρας και να κλείσει με άνοδο 0.77%, βοηθώντας όλη την αγορά.
Μάλιστα η μετοχή έκλεισε με αγοραστές.
Το ενημερωτικό που δημοσιεύτηκε για την πώληση των μετοχών έδωσε εύρος τιμής διάθεσης τα 5 ευρώ με 5,44 ευρώ. Το βιβλίο προσφορών ανοίγει σήμερα και κλείνει στις 16 Νοεμβρίου. 
Η διάθεση 20% του συνόλου ή 182,9 εκατ. μετοχές, μπορεί αρχικά να δημιούργησε προβληματισμό και να πίεσε τη μετοχή, καθώς χωρίς στρατηγικό επενδυτή η πώληση θα μπορούσε να οδηγήσει σε «πλημμύρα» μετοχών στο χρηματιστήριο.
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον δεν είναι απλά ισχυρό, αλλά θεωρείται η διάθεση ήδη καλυμμένη και μάλιστα εύκολα.
Η πληροφορία αυτή έκανε χθες το γύρο της αγοράς και βοήθησε στην ανοδική κίνηση της μετοχής.
Υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από καλά χαρτοφυλάκια ξένων επενδυτών που ζητάνε σημαντικό αριθμό μετοχών.
Κάποιοι επενδυτές που περίμεναν με ρευστότητα που είχαν αποκτήσει το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να αγοράσουν μετοχές μέσω του placement έσπευσαν να αγοράσουν από χθες το κομμάτι εκείνο των μετοχών που εκτιμούν ότι δε θα λάβουν λόγω υπερκάλυψης που μπορεί να ξεπεράσει τις δύο φορές.
Έτσι σε μία συνεδρίαση σχετικά χαμηλών συναλλαγών η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ήταν μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν.
Υπενθυμίζεται πως η μετοχή έχει γράψει υψηλό στις 22 Αυγούστου στα 6,5140 ευρώ και σήμερα διαπραγματεύεται 15% χαμηλότερα.
Οι αναλυτές έχουν τοποθετήσει πιο ψηλά τον πήχη της δίκαιης τιμής.
Με αφορμή και τα ισχυρά αποτελέσματα εννεαμήνου η Deutsche Bank επανέλαβε την τιμή στόχο των 7,10 ευρώ, η Axia τα 7,4 ευρώ, η Optima Bank τα 8 ευρώ.
Στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη αποτίμησης προς ενσώματα ίδια κεφάλαια περίπου 0,75 φορές και αντιστοιχεί σε discount περίπου 12% έναντι των ομοειδών της Ν.Α. Ευρώπης και σε μικρό premium έναντι του κλάδου το οποίο όμως όπως αναφέρουν αναλυτές δικαιολογείται δεδομένου του υψηλού προφίλ απόδοσης των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης