Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στις τράπεζες τα βλέμματα – Υψηλός ο τζίρος λόγω Alpha Bank

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στις τράπεζες τα βλέμματα – Υψηλός ο τζίρος λόγω Alpha Bank
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και ακολουθεί και η δική μας. Ο τζίρος αυξημένος και πάνω από 310 εκατ. ευρώ καθώς έγινε το πακέτο πώλησης του 9% της Alpha Bank από το ΤΧΣ στη UniCredit στα 1,39 ευρώ ανά μετοχή. Έχουν γίνει όμως και άλλα πακέτα στην ίδια τιμή. Τα βλέμματα είναι στις τράπεζες καθώς πήρε σειρά η Εθνική Τράπεζα. Εγκρίθηκε πριν λίγο και το ενημερωτικό από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Χωρίς ιδιαίτερες κινήσεις το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Υποχωρεί οριακά η AΛΦΑ, ενισχύονται οι άλλες συστημικές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank έγινε η πρώτη τράπεζα που απέκτησε στρατηγικό επενδυτή ξένη τράπεζα. Από πριν τη χρεοκοπία της χώρας είχαμε να δούμε ξένη τράπεζα να ενδιαφέρεται για ελληνική. Προφανώς και το πιστώνεται η διοίκηση και ο κ.Ψάλτης. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για το τίμημα. Όλοι ψηλά θέλουν να πουλήσουν, αλλά εδώ δε νομίζουμε πως έχει σημασία το πόσο πλήρωσε, αλλά η συμφωνία συνολικά. Πιστεύουμε ότι είναι προς όφελος της τράπεζας και του χρηματιστηρίου συνολικά. Ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα και το ΒΝ έχει το εύρος τιμής διάθεσης που είναι 5-5,40 ευρώ.

OPTIMA BANK: Ανακοίνωσε αποτελέσματα εννεαμήνου και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 73,6 εκατ. ευρώ από 26,8 εκατ. ευρώ και έχουν ήδη ξεπεράσει τα κέρδη του συνόλου της χρήσης 2022. Η απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων έφτασε το 24,9%. Υποχωρεί οριακά η μετοχή.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Ανακοίνωσε πως αγόρασε 510.700 ίδιες μετοχές στις 10 Νοεμβρίου και εκείνη τη μέρα η εισηγμένη είχε συνολικό όγκο 517.224 μετοχές εκ των οποίων 500 χιλ. έγιναν μέσω πακέτου. Εντυπωσιάζει το νούμερο καθώς σπάνια βλέπουμε τέτοιες ανακοινώσεις. Σημειώνουμε επίσης πως τις μεγάλες αγορές που κάνουν οι βασικοί μέτοχοι όλο το τελευταίο διάστημα.

AEGEAN: Ξεχωρίζει από τα βαριά και σημειώνει μικρή άνοδο.

INTRALOT: Και πάλι είναι η μετοχή που ξεχωρίζει καθώς ενισχύεται 4% και είναι στα 0,90 ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως η αύξηση έγινε στα 0,58 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εξαιρετικό και πάλι το τρίτο τρίμηνο και ανέβασε τα καθαρά κέρδη στα 6,63 εκατ. ευρώ από 4,85 εκατ. ευρώ, μετά από πωλήσεις 148,5 εκατ. ευρώ από 113,5 εκατ. ευρώ. Έχουν αυξηθεί τα δάνεια (χαμηλή βέβαια παραμένει η μόχλευση) και τα χρηματοοικονομικά έξοδα, αλλά έχουν αυξηθεί σημαντικά και τα αποθέματα στα 43,4 εκατ. ευρώ από 25,3 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2022. Με αποτίμηση 63 εκατ. ευρώ θεωρούμε πως η τιμή των 8,96 ευρώ είναι χαμηλή.

TRADE ESTATES: Ήπια πτωτικά στο ξεκίνημα και με καλό όγκο. Στα 1,8340 ευρώ η μετοχή.

LAVIPHARM: Πιέζεται στα πρώτα λεπτά και με όγκο πάνω από 20 χιλ. τεμάχια υποχωρεί 1,49% και είναι στα 0,66 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης