Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Το βλέμματα στις τράπεζες – Η UniCredit με 9% στην Alpha Bank – Παίρνει σειρά η Εθνική

ΧΑ: Το βλέμματα στις τράπεζες – Η UniCredit με 9% στην Alpha Bank – Παίρνει σειρά η Εθνική
Η Alpha Bank γίνεται η πρώτη τράπεζα που αποκτά ξανά στρατηγικό επενδυτή ξένη τράπεζα, για πρώτη φορά μετά τη χρεοκοπία της χώρας
Σχετικά Άρθρα
Στον τραπεζικό κλάδο θα είναι σήμερα στραμμένα τα βλέμματα των επενδυτών μετά και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 9% της Alpha Bank από το ΤΧΣ.
To TΧΣ ανακοίνωσε πως πουλάει το 9% προς 1,39 ευρώ ανά μετοχή, περίπου όση είναι η τιμή της μετοχής κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής.
Έτσι, η Alpha Bank γίνεται η πρώτη τράπεζα που αποκτά ξανά στρατηγικό επενδυτή ξένη τράπεζα, για πρώτη φορά μετά τη χρεοκοπία της χώρας.
Σειρά παίρνει η Εθνική Τράπεζα, όπου αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η πώληση μεριδίου από το ΤΧΣ.
Σημειώνεται πως τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπια ανοδικό άνοιγμα για σήμερα.
Στις τράπεζες σημειώνεται πως σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου η Optima Bank.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ένα δυνητικά θετικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές δίνουν βάση στην άποψη ότι ο κύκλος σύσφιξης έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρώσει την πορεία του.

Optima Bank
Περιμένουμε από την αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα με την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Όλα τα βλέμματα αυτήν την εβδομάδα θα είναι στραμμένα στον τραπεζικό κλάδο.

Beta
Αναμένουμε ότι τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου θα περιορίσουν την πτώση και θα σταθεροποιήσουν την αγορά. Το placement της Εθνικής Τράπεζας θα κυριαρχήσει στη ροή ειδήσεων αυτή την εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του μεριδίου της Alpha Bank. Το αποτέλεσμα της πώλησης ποσοστού της Εθνικής θα αποτελέσει μεσοπρόθεσμα βασικό καταλύτη για το Χ.Α. 

Κύκλος
Το απόγευμα η Optima Bank ανακοινώνει τα μεγέθη της για το 9μηνο. Tην Τρίτη ακολουθούν η Aegean και η Austrian Card και το βράδυ θα ανακοινωθούν οι αλλαγές των δεικτών MSCI. Την Παρασκευή τέλος λήγουν τα ΣΜΕ του Νοεμβρίου. Στις 1196 μονάδες η πλησιέστερη ισχυρή στήριξη για το Γ.∆. Παραμένει και η προσδοκία της επανόδου της αναμέτρησης με τις 1235-1240 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης