Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Νέα εύκολη ήττα για τους long – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν και μόνο η ΔΕΗ από τα βαριά χαρτιά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Νέα εύκολη ήττα για τους long – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν και μόνο η ΔΕΗ από τα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται είναι από καλά έως και ανώτερα των εκτιμήσεων, η αγορά δεν μπορεί να βοηθηθεί. Συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες πτωτικές και απειλήθηκαν σήμερα οι 1.200 μονάδες. Πλησιάζει τον κινητό μέσο των 200 ημερών και όλα αυτά με χαμηλούς τζίρους. Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν από το σύνολο της αγοράς και ακόμα λιγότερες από τα βαριά χαρτιά. Αν και οι αναλυτές περίμεναν μία καλύτερη πορεία σήμερα, μετά και την πτώση των προηγούμενων ημερών και λόγω των αποτελεσμάτων, όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά πήγαμε και εύκολα πάλι σημαντικά χαμηλότερα από τις αγορές της Ευρώπης. Στο -1,23% και στις 1.203,08 μονάδες. Εβδομαδιαίες απώλειες 1,39%.

COCA COLA: Πιέστηκε σημαντικά σήμερα και επηρέασε την αγορά. Στα 24,10 ευρώ και στο -2,67%.

ΕΥΔΑΠ: Δε χάνει ευκαιρία να βρεθεί μεταξύ των αρνητικών πρωταγωνιστών. Στα 5,65 ευρώ και στο -1,74%.

MOTOR OIL: Πιέστηκε και αυτή σήμερα και έχασε 3,04%. Στα 21,70 ευρώ και προφανώς δέχεται την πίεση που δέχεται ο ενεργειακός κλάδος παγκοσμίως.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας για την Alpha Bank και στο -2,58%, στο -2,16% η Eurobank, στο -1,51% η Πειραιώς και στο -1,31% η Εθνική. Τέταρτη μέρα απωλειών για τον τραπεζικό δείκτη.

ΔΕΗ: Η μόνη που προσπάθησε να βάλει πλάτη. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα ικανοποίησαν επενδυτές και αναλυτές και ώθησαν τη μετοχή υψηλότερα. Στα 10,02 ευρώ και στο +2,3%.

OTE: Παρά τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, οι επενδυτές συνέχισαν να ρευστοποιούν τη μετοχή. Θεωρούμε υπερβολική την πίεση που έχει ασκηθεί όλο αυτό το διάστημα. Πλέον έχει εξαιρετικούς δείκτες αποτίμησης. Είναι κοντά στα χαμηλά που είχε γράψει τον περασμένο Μάρτιο και αν τα σπάει επιστρέφει σε τιμές που είχε τον Φεβρουάριο του 2021. Στα 12,65 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας και στο -1,94%.

JUMBO: Στις τελικές δημοπρασίες την πίεσαν περισσότερο και την έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας και στα 25,98 ευρώ με απώλειες 2,91%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Νέο επενδυτικό πρόγραμμα ανακοίνωσε η εταιρεία ύψους 10 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρουμε αν οφείλεται σε αυτήν την ανακοίνωση, πάντως η μετοχή κινήθηκε καλύτερα από την αγορά. Θυμίζουμε πως έχει βοηθήσει στη βελτίωση της χρηματιστηριακής συμπεριφοράς και η έκθεση της Eurobank Equities που έδινε δίκαιη τιμή τα 8,20 ευρώ. Στα 4,21 ευρώ και στο +0,48%.

INTRALOT: Από νωρίς είναι καλή συμπεριφορά και αν και βρέθηκε να χάνει ενδοσυνεδριακά 2,14% βγήκαν ξανά αγοραστές και την έστειλαν στις πρώτες θέσεις των ανοδικών. Δεν ήταν και πολλές αυτές που ξεχώρισαν σήμερα. Στο υψηλό ημέρας στο κλείσιμο και στα 0,8650 ευρώ με άνοδο 9,08% και όγκο 1,7 εκατ. τεμάχια.

DIMAND: Κακή βδομάδα είχε η εισηγμένη αφού έγραψε πριν δυο μέρες νέα ιστορικά χαμηλά και παραμένει κοντά σε αυτά.

MODA BAGNO: Και νέα πολυετή υψηλά. Τεράστια κίνηση, απίστευτη χρηματιστηριακή συμπεριφορά, αλλά ελάχιστοι αφιερώνουν λίγο χώρο για να τη σχολιάσουν. Τι άλλο να κάνει μία μικρομεσαία εταιρεία για την προσέξουν στο ταμπλό; Για τη στήλη που την (παρ)ακολουθεί χρόνια και την έχει στις επιλογές της, είμαστε πλέον φουλ ικανοποιημένοι από την πορεία της και την απόδοσή της. Σημειώστε πως στις 13 Οκτωβρίου που επικαιροποιήσαμε τις επιλογές μας και την διατηρήσαμε σε αυτές είχε τιμή 0,9050 ευρώ.
Τον περασμένο Μάιο που είχαμε πάλι επικαιροποιήσει ήταν 0,66 ευρώ. Απίστευτη πορεία! Στα 1,37 ευρώ και στο +3,79% με όγκο 21 χιλ. τεμάχια.

MERMEREN: Καιρό είχαμε να δούμε τέτοιο όγκο, ο οποίος για τα δεδομένα της δεν ήταν μικρός. Επίσης έχει καιρό να δει αρνητικό πρόσημο. Σε έκτακτη γενική συνέλευση θα πάνε οι μέτοχοι και θα αποφασίσουν διανομή μερίσματος 4,06 ευρώ μικτό. Δυνατή μερισματική απόδοση. Στα 47 ευρώ και στο +3,98%.

TRADE ESTATES: Στα 1,84 ευρώ και στο -4,17% με όγκο 574 χιλ. τεμάχια στην πρεμιέρα της. 

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης