Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ξανά πτωτικά με χαμηλό τζίρο – Πρεμιέρα με βουτιά για την Trade Estates

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ξανά πτωτικά με χαμηλό τζίρο – Πρεμιέρα με βουτιά για την Trade Estates
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπιες απώλειες για τις ευρωπαϊκές αγορές στο άνοιγμα προσπαθούμε εμείς να διαφοροποιηθούμε μετά από 3 πτωτικές συνεδριάσεις, αλλά το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μικρό. Χαμηλότερα ανοίξαμε και ξεχωρίζει η ΔΕΗ στα πρώτα λεπτά αν και ο όγκος δεν εντυπωσιάζει. Συνεχίζει ανοδικά η Ελλάκτωρ και προσπαθεί ο ΟΤΕ να βγάλει αντίδραση μετά τη χθεσινή πτώση. Πτωτικά και πάλι οι τράπεζες. 

ΔΕΗ: Εξαιρετικά τα νούμερα και δείχνουν ότι πλέον μπορεί να δώσει μέρισμα, ενώ μαζί με την ENEL Ρουμανίας θα ξεπεράσει τα 1,5 δισ. ευρώ EBITDA το 2023 (pro forma). Στο τρίτο τρίμηνο πέτυχε καθαρά κέρδη 86 εκατ. ευρώ από ζημιά 159 εκατ. ευρώ και EBITDA 347 εκατ. ευρώ από 215 εκατ. ευρώ. Έτσι στο εννεάμηνο είχε επαναλαμβανόμενο EBITDA 937 εκατ. ευρώ από 644 εκατ. ευρώ (αρκετά κοντά στο δημοσιευμένο που ήταν 916 εκατ. ευρώ) και καθαρά κέρδη 268 εκατ. ευρώ. Αρνητικές οι ελεύθερες ταμειακές ροές κατά 588 εκατ. ευρώ και στα 2,19 δισ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός που δίνει δείκτη net debt/EBITDA 1,8 φορές. Οι επενδύσεις ανήλθαν στα 775 εκατ. ευρώ. Μαζί με την ENEL ο δείκτης πάει στις 2,7 φορές και πάλι αρκετά κάτω από το 3,5% που είναι το ανώτατο όριο μόχλευσης.

Η Piraeus Sec. αναφέρει στο σχόλιό της πως επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή και πως η αποκατάσταση του μερίσματος από το 2024 θα πρέπει να εκτιμηθεί από περισσότερους επενδυτές. Με άνοδο 1,28% ξεκίνησε η μετοχή και στα 9,92 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Τα νούμερα ήταν εξαιρετικά και μάλιστα περιμέναμε χθες μεγαλύτερη άνοδο για τη μετοχή. Από τις πλέον φθηνές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Αν και δεν έδωσε εκτιμήσεις η διοίκηση για το 2024, θέλει να πετύχει αύξηση πωλήσεων. Καλύτερο και το μέρισμα που θα δώσει για τη φετινή χρήση, αλλά δεν προβλέπει κάποιο δώρο για τα Χριστούγεννα, καθώς θέλει να κρατήσει χαμηλά τη μόχλευση. Ήπια ανοδικά άνοιξε η μετοχή.

ΟΤΕ: «Έχουμε σημειώσει πρόοδο και παρά την αντίδραση της αγοράς έχουμε καλά αποτελέσματα και είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι προσπάθειές μας έχουν αποτελέσματα. Ο ανταγωνισμός εντείνεται στην Ελλάδα, αλλά εμείς βελτιώνουμε την πελατειακή μας βάση προσθέτοντας καταναλωτές», είπε πριν λίγο ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες και πάλι ο δείκτης και θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση με απώλειες αν κλείσει έτσι. Και οι 4 συστημικές με απώλειες. 

TRADE ESTATES: Πρεμιέρα σήμερα για τη μετοχή. Με καλές απώλειες στο άνοιγμα. Υπενθυμίζουμε τιμή εισαγωγής 1,92 ευρώ στο χαμηλότερο σημείο του εύρους και κάνει πράξη στα πρώτα λεπτά στα 1,87 ευρώ. Η αποτίμηση 225 εκατ. ευρώ.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Περισσότερη ενημέρωση για το εννεάμηνο έδωσε η διοίκηση. Αν και ο τζίρος μειώθηκε 11%, το μικτό κέρδος αυξήθηκε 13% και τα EBITDA αυξήθηκαν 9% και στα 6,7 εκατ. ευρώ. Όμως τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 22% και στα 2,8 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση έδωσε εκτίμηση για αύξηση κερδών στο σύνολο της χρήσης 2023, σε σύγκριση με το 2022. Δεν είναι μακριά, αφού το 2022 είχε καθαρά κέρδη 3 εκατ. ευρώ. Άρα αρκεί να βγάλει ένα μικρό κέρδος και όχι ζημιά για να ξεπεράσει το νούμερο. Και πάλι όμως μας φαίνεται πως η αποτίμηση θα είναι γεμάτη.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Με καλή εικόνα και καλό όγκο και στο σημερινό ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης