Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χ.Α.: Τα ισχυρά αποτελέσματα θα προσπαθήσουν να σπάσουν το πτωτικό σερί – Πρεμιέρα για Trade Estates

Χ.Α.: Τα ισχυρά αποτελέσματα θα προσπαθήσουν να σπάσουν το πτωτικό σερί – Πρεμιέρα για Trade Estates
Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τιτάν μεταξύ των εταιρειών που θα βρεθούν στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Η εγχώρια αγορά συμπλήρωσε τρεις πτωτικές συνεδριάσεις με αντίστοιχη πορεία του τραπεζικού κλάδου, παρά τα ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που δημοσίευσαν για το τρίτο τρίμηνο οι συστημικές τράπεζες.
Οι επενδυτές φαίνεται να περιμένουν τις εξελίξεις από την αποεπένδυση του ΤΧΣ και τηρούν στάση αναμονής.
Ωστόσο, οι αναλυτές υποστηρίζουν πως παρά το ήπια αρνητικό άνοιγμα που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης, η εγχώρια αγορά μπορεί να κινηθεί λίγο υψηλότερα σήμερα, λόγω της διόρθωσης, η οποία έχει δημιουργήσει καλύτερα επίπεδα εισόδου που ίσως κάνουν κάποιους επενδυτές να τοποθετηθούν.
Στο επίκεντρο, εκτός από τις τράπεζες, θα βρεθεί η ΔΕΗ μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε τα οποία ανεβάζουν τον πήχη για το 2024 πάνω από 1,5 δισ. ευρώ EBITDA, λόγω και της εξαγοράς της ENEL. Επίσης στο επίκεντρο θα παραμείνει η Τιτάν λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε, αλλά και ο ΟΤΕ λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχθηκε χθες και καθώς η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.
Σήμερα ολοκληρώνεται η προθεσμία για την υποβολή προσφορών στο ΤΧΣ για το 9% της Alpha Bank.
Επίσης, σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Trade Estates με τιμή εκκίνησης τα 1,92 ευρώ που ήταν και το κάτω μέρος του εύρους που δόθηκε.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται να οδεύει προς ένα μεικτό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές ενδέχεται να επιδιώξουν να επαναξιολογήσουν τη στάση τους υπό το φως του πρόσφατου αρνητικού σερί, παρά τα ελαφρώς αρνητικά προθεσμιακά συμβόλαια της Ε.Ε. και της γερακίσιας ομιλίας του προέδρου της FED.

Piraeus Securities

Το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό μετά τις δηλώσεις Πάουελ για τα επιτόκια θα μπορούσε να διατηρήσει την επιφυλακτικότητα στην αγορά σήμερα. Οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο λόγω των εταιρικών εξελίξεων. Επαναλαμβάνουμε τη σύσταση αγοράς για τη ΔΕΗ μετά τα ισχυρά αποτελέσματα και το θετικό guidance.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα. Η ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Η Alpha Bank θα είναι στο επίκεντρο σήμερα λόγω της προθεσμίας που έχει δώσει το ΤΧΣ.

Beta
Μία ήπια ανάκαμψη αναμένεται, τα αποτελέσματα και η ροή ειδήσεων είναι υποστηρικτικά παρά την πρόσφατη επιφυλακτικότητα.

Κύκλος
Σήμερα θα γνωστοποιηθεί το ύψος της πιθανολογούμενης βελτιωτικής πρότασης της Unicredit για το 9% της Alpha Bank. Σήμερα επίσης ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Trade Estates μετά την οριστικοποίηση της κατανομής τους σε θεσμικούς επενδυτές και ιδιώτες. Στις 1217 μονάδες η πλησιέστερη στήριξη του Γ.∆. με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κατεύθυνσή του στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης