Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. –Απίστευτη πίεση στον ΟΤΕ – Πτώση σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. –Απίστευτη πίεση στον ΟΤΕ – Πτώση σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, με το κλίμα να είναι σχετικά καλό στην Ευρώπη, εμείς πήγαμε εύκολα χαμηλότερα. Προφανώς και η πίεση στον ΟΤΕ, επηρέασε την πορεία της αγοράς, αλλά συνολικά ήταν πάλι αδύναμη. Πίεση ασκήθηκε και στις τράπεζες, τη Motor Oil και άλλα βαριά χαρτιά και λίγες ήταν οι μετοχές που ξεχώρισαν. Μάλλον θα πρέπει να τελειώσει το θέμα των πωλήσεων του ΤΧΣ για να δούμε αλλαγή σκηνικού. Στο -0,75% σήμερα με τον DAX και τον CAC να έχουν καλή άνοδο.

ΟΤΕ: Δυνατή πίεση δέχτηκε η μετοχή και ίσως δεν τη δικαιολογούσαν τα αποτελέσματα. Το ήξερε η αγορά πως θα είναι αδύναμα. Η Optima Bank λέει πως παίζει με EV/EBITDA 4,7 φορές που αποτελεί discount 28% έναντι των ομοειδών της Ευρώπης. Στις τελικές δημοπρασίες βγήκαν και άλλες πωλήσεις με αποτέλεσμα να κλείσει σε χαμηλό ημέρας και στα 12,90 ευρώ με απώλειες 5,22%. Ο όγκος 850 χιλ. τεμάχια, χωρίς να υπάρχουν πακέτα.

Η εταιρεία δημοσίευσε πρόσκληση γενικής συνέλευσης για τις 30 Νοεμβρίου προκειμένου να πάρει νέα απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών και να ακυρώσει 8,2 εκατ. ίδιες μετοχές που έχει.

ΤΙΤΑΝ: Για τέτοια αποτελέσματα, προφανώς και θα περιμέναμε καλύτερη πορεία από τη μετοχή. Δεν ξέρουμε αν οφείλεται στο γεγονός πως υπάρχουν στο εξωτερικό φθηνές ομοειδείς ή αν οι επενδυτές φοβούνται μειώσεις τιμών ή πως δεν είναι διατηρήσιμα τα κέρδη. Όπως και να έχει για τη στήλη η μετοχή έπρεπε σήμερα να είναι εύκολα στο +5%. Διαπραγματεύεται κάτω από τα ίδια κεφάλαια! Στα 19,04 ευρώ με άνοδο 1,28% και όγκο κάτω από 100 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πίεση σε όλες τις συστημικές πλην της Εθνικής που στο κλείσιμο κατάφερε να βρεθεί με οριακή άνοδο 0,15%. Η Πειραιώς υποχώρησε 2,38%, η Eurobank 1,93% και η Alpha Bank 1,92%. Η πορεία της τελευταίας στο ταμπλό πάντως δείχνει πως η αγορά δεν περιμένει βελτίωση του τιμήματος από τη Unicredit, εκτός από μία οριακή. Θα τη δώσει τη συμμετοχή το ΤΧΣ;

MOTOR OIL: Με αξιόλογες απώλειες 3,53% και αυτή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αυτή ξεχώρισε σήμερα αφού όπως μετέδωσε και το ΒΝ, υπάρχουν πληροφορίες για καλή επιστροφή κεφαλαίου. Το έχει πει η διοίκηση και τώρα μπορεί να το κάνει. Στα 2,2250 ευρώ και στο +6,71% που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Πριν λίγες μέρες με τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων της εισηγμένης, φάνηκε το μέρισμα των 0,18 ευρώ. Σήμερα με τη δημοσίευση της πρόσκλησης για τη γενική συνέλευση φάνηκε και μία επιστροφή κεφαλαίου 0,08 ευρώ ανά μετοχή. Τα έχουμε γράψει αρκετές φορές για τη μετοχή. Δίνει τρομερές αποδόσεις στους μετόχους της και έχει αρκετούς φανατικούς, που έχουν τοποθετηθεί χαμηλά και εδώ και καιρό έχουν αρνητικό κόστος κτήσης με τόσες διανομές, το οποίο συνεχώς μεγαλώνει.

ΕΚΤΕΡ: Αν ήταν καμία προβεβλημένη εταιρεία, όπως άλλες του χρηματιστηρίου που δίνουν και τον διαφημιστικό τους οβολό, θα έγραφαν όλοι. Προφανώς και δεν ασχολείται η διοίκηση με τα διαφημιστικά και την προβολή της, αλλά χρηματιστηριακά πάει εκπληκτικά. Λίγοι την προβάλουν, λίγοι τη γνωρίζουν. Η στήλη την παρακολουθεί από τότε που είχε τιμές κάτω από 1 ευρώ και η πορεία της δικαιώνει την άποψή μας ότι πολλές μικρές εισηγμένες είναι αδικημένες, γιατί δεν προβάλλονται όσοι πρέπει. Ο μέτοχος όμως που θέλει μία καλή απόδοση στο κεφάλαιό του οφείλει να ενημερώνεται για όλες. Στα 3,34 ευρώ και στο +1,21%.

MODA BAGNO: Άλλη μία περίπτωση ανάλογη της ΕΚΤΕΡ είναι και η συγκεκριμένη. Δεν έχει προβολή, δεν παίρνουν τα γραφεία τύπου τηλέφωνα ή να στέλνουν ενημερωτικά και άλλα. Έχει όμως αξία και όποιος κοιτάζει τη λογιστική κατάσταση την εντοπίζει. Χρηματιστηριακά επίσης έχει κάνει μεγάλη κίνηση τα τελευταία χρόνια. Αν ρωτήσετε τώρα, για παράδειγμα, ποια μετοχή ξέρουν περισσότερο οι επενδυτές, τη συγκεκριμένη ή τη Frigoglass, σίγουρα θα σας πουν τη ΦΡΙΓΟ. Στα 1,32 ευρώ και στο +3,94%.

MEDICON: Πριν από ένα μήνα έγραψε χαμηλό στα 2,84 ευρώ. Έχει ανακάμψει το τελευταίο διάστημα. Στα 3,49 ευρώ και στο +2,05% με ελάχιστο πάντως όγκο.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Καλή και η δική της εικόνα το τελευταίο διάστημα και πλέον είναι στα 2,69 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης