Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Άνοδος 6% για Ελλάκτωρ λόγω πληροφοριών του ΒΝ για επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ ανά μετοχή

Άνοδος 6% για Ελλάκτωρ λόγω πληροφοριών του ΒΝ για επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ ανά μετοχή
Στο εξάμηνο χωρίς τον Μορέα είχε αρνητικό καθαρό δανεισμό 180 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει σήμερα η μετοχή της Ελλάκτωρ, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της πώλησης της Άκτωρ στην Intrakat και λόγω των πληροφοριών που μεταδίδει το ΒΝ για μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ.
Να σημειωθεί πως η διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα ότι σκοπεύει να δώσει μέρισμα το 2024.
Η στήλη έχει μεταδώσει στις 19 Σεπτεμβρίου τις δηλώσεις του κ.Μπουλούτα στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2023, ότι «είμαστε πολύ κοντά στο σημείο όπου η υπομονή των μετόχων θα ανταμειφθεί». Τότε δεν είχε πει πόσα ακριβώς μετρητά θα δώσει στους μετόχους, αλλά ένα ποσό της τάξης των 0,50 ευρώ που αναφέρει σήμερα, δημοσίευμα του ΒΝ αντιστοιχεί σε 175 εκατ. ευρώ περίπου, το οποίο δεν είναι μεγάλο λαμβάνοντας υπόψη τις πωλήσεις που έχει κάνει η εταιρεία το τελευταίο διάστημα και τα μετρητά που έχει.
Στο εξάμηνο χωρίς τον Μορέα είχε αρνητικό καθαρό δανεισμό 180 εκατ. ευρώ και επιπλέον έχει λάβει 110 εκατ. ευρώ από την πώληση της Άκτωρ και προμέρισμα από την Αττική Οδό.
Η μετοχή ενισχύεται 6,47% στα 2,22 ευρώ,  με όγκο 315 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 773 χιλ. ευρώ.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα του ΒΝ

Ενώ η Intrakat των εφοπλιστών Μπάκου, Καυμενάκη και επιχειρηματία Εξάρχου δυναμώνουν την Intrakat μετά την εξαγορά της εταιρίας Άκτωρ την οποία στο παρελθόν διοικούσε ο Εξάρχου… ο Ελλάκτωρ πήρε μέρος των κεφαλαίων για τον Άκτωρ και σχεδιάζει επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ ανά μετοχή.
Ο Ελλάκτωρ εισπράττει άμεσα 101 εκατ και διαθέτει ταμείο περίπου 300 εκατ ευρώ με τους δύο πλειοψηφούντες μετόχους Reggeborgh και Motor Oil να ελέγχουν το 72% του Ελλάκτωρ.
Ο Ελλάκτωρ λοιπόν εξετάζει επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ ή περίπου 175 εκατ ευρώ στους μετόχους.
Με καθαρή θέση στα 2,7 ευρώ και χρηματιστηριακή τιμή 2,08 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 725 εκατ ο Ελλάκτωρ θα βρεθεί σχεδόν να διαθέτει 1 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία…
Πλέον ο Ελλάκτωρ με βάση το Ταμείο του και τις δραστηριότητες του μπορεί να ειπωθεί ότι λειτουργεί ως ομόλογο σταθερής απόδοσης για τους βασικούς μετόχους Reggeborgh και Motor Oil.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης