Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μέρα αποτελεσμάτων η σημερινή. Πριν το άνοιγμα δημοσίευσαν ΟΤΕ και Τιτάν. Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει η ΔΕΗ. Δημοσίευσε επίσης η Ideal και χθες μετά το κλείσιμο η Lavipharm. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα είναι καλά και δικαιολογούν καλύτερες αποτιμήσεις. Εντυπωσίασε η Τιτάν, όπως ανέμεναν οι αναλυτές του ΟΤΕ, ισχυρά της Ideal λόγω της εξαγοράς.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν σταθεροποιητικά και ακολουθεί η δική μας με κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις λόγω αποτελεσμάτων. Ξεχωρίζει η Τιτάν στο ξεκίνημα, ενώ υποχωρούν ΟΤΕ και Aegean.

TITAN: Μόνο στο τρίτο τρίμηνο είχε καθαρά κέρδη 86,8 εκατ. ευρώ από 43,9 εκατ. ευρώ, ήτοι αύξηση 97,7%. Αυτή η μεταβολή με αύξηση τζίρου μόλις 5,9%! Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 197,6 εκατ. ευρώ από 89,1 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 396,7 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 71,5%. Έτσι όπως πάει στο σύνολο του έτους θα έχει αποτίμηση κάτω από 3 φορές τα EBITDA. Προφανώς και μιλάμε για εντυπωσιακά νούμερα που πρέπει να δώσουν ώθηση στη μετοχή, αλλά και για υπερκέρδη λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων. Με μεγάλο discount η μετοχή έναντι του μέσου όρου της δεκαετίας. Στα 19,12 ευρώ και στο +1,70%.

ΟΤΕ: Αδύναμο το τρίτο τρίμηνο και λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα EBITDA μετά τις μισθώσεις στα 352,6 εκατ. ευρώ από 358,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 150 εκατ. ευρώ από 160,2 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη στα 397,2 εκατ. ευρώ από 396,4 εκατ. ευρώ. Παρά τις υψηλές επενδύσεις ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε 13,2% και στα 671,9 εκατ. ευρώ. Στα 13,48 ευρώ και στο -0,96%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πλέον έχει ολοκληρώσει άλλη μία εξαγορά και έλαβε μετρητά 110 εκατ. ευρώ. Το ταμείο είναι γεμάτο και η διοίκηση έχει πει για επιβράβευση των μετόχων μετά από χρόνια. Λογικά σύντομα θα μάθουμε το ύψος της αλλά έχει τη δυνατότητα να είναι μεγάλη η ανταμοιβή. Ήπια υψηλότερα η μετοχή με χαμηλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λίγο χαμηλότερα άνοιξαν οι 3 από τις 4 συστημικές. Η Πειραιώς δείχνει πως θέλει να κινηθεί υψηλότερα. Λογικά οι επενδυτές περιμένουν το placement της Εθνικής και τηρούν στάση αναμονής συνολικά για τον κλάδο.

LAVIPHARM: Έχουν αρχίσει και φαίνονται τα αποτελέσματα από την αύξηση κεφαλαίου και την ενσωμάτωση του νέου φαρμάκου. Φαίνονται παράλληλα και οι προοπτικές. Λίγο καιρό πριν είχαμε μία εταιρεία στην επιτήρηση που προσπαθούσε να επιβιώσει. Σήμερα έχουμε μία εταιρεία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι καθαρές πωλήσεις στο εννεάμηνο πήγαν στα 41,17 εκατ. ευρώ από 33,23 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 7,47 εκατ. ευρώ από 5,35 και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν λόγω αυξημένων αποσβέσεων και τόκων στα 2,1 εκατ. ευρώ από 2,68 εκατ. ευρώ. Κάποιες ενέργειες από την πολιτεία καθυστέρησαν κάποιες εξαγωγές και θα τις δούμε στο τελευταίο τρίμηνο. Με δυνατό όγκο 30 χιλ. τεμάχια στο +0,57%.

IDEAL: Η εξαγορά των Attica απογείωσε τα μεγέθη. Στο εννεάμηνο οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί 111% και στα 273,9 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν 83% και στα 22 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση περιμένει πωλήσεις 385 εκατ. ευρώ στο σύνολο του έτους, EBITDA πάνω από 50 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων πάνω από 40 εκατ. ευρώ. Με χαμηλό όγκο στο +1%.

ΕΚΤΕΡ: Ανοδικά και σήμερα με καλές συναλλαγές.

INTRALOT: Μετά το χθεσινό πάρτι, η μετοχή συνεχίζει ανοδικά και με όγκο πάνω από 130 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 1,5%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης