Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στα αποτελέσματα των ΟΤΕ, Τιτάν και ΔΕΗ τα βλέμματα των επενδυτών

ΧΑ: Στα αποτελέσματα των ΟΤΕ, Τιτάν και ΔΕΗ τα βλέμματα των επενδυτών
Δεν αποκλείουν ήπια ανοδική κίνηση οι αναλυτές λόγω αποτελεσμάτων αλλά και υποχώρησης των αποδόσεων των ομολόγων
Σχετικά Άρθρα
Στα αποτελέσματα και στη διάθεση του ποσοστού 15-20% της Εθνικής Τράπεζας επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τους αναλυτές να μην αποκλείουν μία ήπια ανοδική κίνηση λόγω και της υποχώρησης των αποδόσεων των ομολόγων.
Σημειώνεται πως η απόδοση του ελληνικού δεκαετοούς έχει υποχωρήσει στο 3,86%.
Προς το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης από το ΤΧΣ ποσοστού της Εθνικής, ενώ αύριο ολοκληρώνεται η προσφορά για το 9% της Alpha Bank και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.
Πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ο ΟΤΕ με τους αναλυτές να περιμένουν αδύναμα αποτελέσματα λόγω της πίεσης της σταθερής και της πορείας της Ρουμανίας.
Επίσης πριν το άνοιγμα δημοσιεύει και η Τιτάν και αναμένεται ισχυρό τρίμηνο. 
Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει η ΔΕΗ. 

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ένα ήπιο άνοιγμα σήμερα, αλλά πιστεύουμε ότι οι ελληνικές μετοχές θα μπορούσαν να κινηθούν ελαφρώς υψηλότερα σε συμφωνία με την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις αγορές της Ευρώπης σήμερα και με τις Τιτάν, ΔΕΗ και ΟΤΕ να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και την Τιτάν.

Beta
Μία γεμάτη μέρα με κρίσιμες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων. Η Τιτάν, ο ΟΤΕ και η Ideal δημοσιεύουν τις ενημερώσεις τους πριν το άνοιγμα και η ΔΕΗ μετά το κλείσιμο. Περιμένουμε ότι το επιλεκτικό ενδιαφέρον θα προκαλέσει κάποιες αγορές σήμερα διαμορφώνοντας την τάση της ημέρας.

Κύκλος
Τα μεγέθη τους για το 9μηνο ανακοινώνουν σήμερα ο ΟΤΕ, ο Τιτάν, η ∆ΕΗ και η Ανδρομέδα. Οι αποδόσεις των ευρωομολόγων υποχωρούν και το πετρέλαιο καταγράφει χαμηλό 3μηνών χωρίς ωστόσο να οι δείκτες στη Wall Street να βελτιώνονται. Παραμένει ο στόχος της υπέρβασης των 1240 μονάδων για το Χ.Α. που απαιτεί αυξημένες συναλλαγές για να επιτευχθεί.

Depolas
Για 4η συνεχόμενη ημέρα ο ΓΔΧΑ κινήθηκε συσσωρευτικά με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών και χωρίς ενδείξεις κατεύθυνσης. Σταθεροποιητικοί ήταν χθες και οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες. Φαίνεται ότι οι αγορές τηρούν μια γενικότερη στάση αναμονής αξιολογώντας μακροοικονομικά δεδομένα και αποτελέσματα. Στο εσωτερικό, ο όμιλος Τιτάν δημοσίευσε νωρίτερα το Γ΄ τρίμηνο με τον κύκλο εργασιών να αυξάνεται κατά 6% στα 663εκ ευρώ, αλλά και με σημαντική αύξηση στα περιθώρια EBITDA οδηγώντας σε λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 155,5εκ ευρώ στο τρίμηνο και 397εκ ευρώ στο εννεάμηνο 2023. Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 766εκ ευρώ. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ σημειώνουμε ότι ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Κίνα σήμερα το πρωί.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης