Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με το βλέμμα στα αποτελέσματα και τις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με το βλέμμα στα αποτελέσματα και τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση με το κλίμα στην Ευρώπη να είναι περίπου ανάλογο, ήτοι σταθεροποιητικό. Τα αποτελέσματα είναι στο επίκεντρο και ειδικά του τραπεζικού κλάδου, ενώ αύριο δημοσιεύουν ΟΤΕ, ΔΕΗ και Τιτάν. Ήπιες οι μεταβολές στα πρώτα λεπτά και δεν υπάρχουν πολλές μετοχές που να ξεχωρίζουν. Ο τζίρος είναι αρκετά χαμηλός στα πρώτα λεπτά και όπως και στον FTSE 25 έτσι και στο σύνολο των μετοχών λίγες είναι αυτές που έχουν όγκο και καλή κίνηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των συστημικών τραπεζών και μπορούν να στηρίξουν την αγορά, αναφέρουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια. Οι περισσότερες θα ξεπεράσουν εύκολα τους στόχους που έχουν θέσει. Ξεχωρίζει λίγο η ΑΛΦΑ με άνοδο 0,69%, ενώ πέριξ του χθεσινού κλεισίματος κινούνται οι άλλες συστημικές.

JUMBO: Ίσως η μόνη εταιρεία που σύμφωνα με τα λεγόμενά της ρίχνει τις τιμές στην Ελλάδα. Η συντριπτική πλειονότητα πυροβολεί τα πόδια της, αφού συνεχίζει τις αυξήσεις τιμών επιβαρύνοντας τις δυνατότητες των καταναλωτών. Τον Οκτώβριο οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν 5% και όπως λέει η εταιρεία οι μειώσεις σε 9.000 κωδικούς αποδίδουν. Στο δεκάμηνο οι πωλήσεις είναι αυξημένες 16% αρκετά πάνω από την εκτίμηση της διοίκησης για αύξηση 12% στο σύνολο του 2023. Στην Ελλάδα η αύξηση τον Οκτώβρη ήταν 4% και στο δεκάμηνο 17%. Έρχεται και το μέρισμα των 1,47 ευρώ ανά μετοχή με την αποκοπή του να γίνεται 23 Νοεμβρίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Με χαμηλό όγκο και αμετάβλητη ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση η μετοχή.

INTRALOT: Πάνω της τα βλέμματα αφού από σήμερα διαπραγματεύεται στην Κύρια Αγορά, μετά την πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου. Παρά τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη, αφού η αύξηση έγινε στα 0,58 ευρώ, η τιμή της μετοχής ξεκίνησε στα 0,72 ευρώ και στη συνέχεια κινήθηκε υψηλότερα και συγκεκριμένα στα 0,74 ευρώ με άνοδο 2,78%. Μεγάλος ο όγκος και πάνω από 600 χιλ. τεμάχια μέσα σε λίγα λεπτά.

INTRAKAT: Πήρε έγκριση η εξαγορά της Άκτωρ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, επομένως το deal κλείνει. Καλή εξέλιξη για την Ελλάκτωρ η οποία μαζεύει και άλλα χρήματα, ενώ αυξάνει ανεκτέλεστο και πλασάρεται μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστικών πλέον η Intrakat. Οριακά υψηλότερα το ξεκίνημα της ΙΝΚΑΤ.

AVE: Άλλες 3,5 εκατ. μετοχές μπήκαν σήμερα προς διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της νέας οικονομικής ενίσχυσης των βασικών μετόχων προς την εταιρεία. Σημειώνεται πως η κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων προς τους βασικούς μετόχους έγινε με τιμή μετοχής τα 2 ευρώ ανά μετοχή και στο ταμπλό σήμερα είναι στα 0,5240 ευρώ. Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζουν λεφτά σε υψηλότερη τιμή.

ΕΚΤΕΡ: Ξεχωρίζει από τα μικρά και σήμερα, γιατί έχει λίγο καλύτερες συναλλαγές και άνοδο 2,19%. Η αποτίμηση στα 36,6 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης