Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στήριξη από τα τραπεζικά αποτελέσματα – Στο επίκεντρο Intralot και Intrakat

ΧΑ: Στήριξη από τα τραπεζικά αποτελέσματα – Στο επίκεντρο Intralot και Intrakat
Εθνική Τράπεζα και Eurobank ανακοίνωσαν πολύ ισχυρά αποτελέσματα, ενώ αύριο ανακοινώνει τρίτο τρίμηνο ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και η Τιτάν.
Σχετικά Άρθρα
Τα αποτελέσματα των τραπεζών ήταν ισχυρά και αναμένεται να στηρίξουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, υποστηρίζουν αναλυτές.
Αν και η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό έχει υποχωρήσει και οι επενδυτές δεν έχουν την ίδια διάθεση για ανάληψη ρίσκου, αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί η εγχώρια αγορά να απορροφήσει τις πιέσεις λόγω βραχυπρόθεσμων κερδών και να κινηθεί ήπια υψηλότερα με επίκεντρο τις τράπεζες.
Εθνική Τράπεζα και Eurobank ανακοίνωσαν πολύ ισχυρά αποτελέσματα, ενώ αύριο ανακοινώνει ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και η Τιτάν.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Εισαγωγών του Χ.Α. σήμερα οι μετοχές της Intralot θα διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά και όχι στην Επιτήρηση, ενώ θα εισαχθούν και οι μετοχές από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Intrakat καθώς η εξαγορά της Άκτωρ πήρε την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Eurobank Equities
Περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να λάβουν στήριξη από τα ισχυρά αποτελέσματα των τραπεζών για το τρίτο τρίμηνο σήμερα, αν και η διεθνής διάθεσης για ανάληψη κινδύνου έχει εξασθενίσει εν όψει των σχολίων από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων.

Beta
Περιμένουμε από την αγορά να καλωσορίσει τα αποτελέσματα του τραπεζικού τομέα και τις προοπτικές του απορροφώντας τις βραχυπρόθεσμες πιέσεις. Μία ήπια αντίδραση είναι δικαιολογημένη λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών ενέργειας και της βελτιωμένης επενδυτικής ψυχολογίας.

Κύκλος
Σήμερα Τετάρτη γίνεται η παράδοση των νέων μετοχών στους επενδυτές της Trade Estates με τον τίτλο να κάνει πρεμιέρα στο ταμπλό την Παρασκευή με δυο ημέρες καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Η Lavipharm ανακοινώνει τα μεγέθη της για το 9μηνο. Ο Γ.∆. βρήκε τοίχο στην εξαιρετικά κρίσιμη και ισχυρή αντίσταση των 1235-1240 μονάδων με την αναμέτρηση να είναι σε πλήρη εξέλιξη!

Depolas
Tα αποτελέσματα της Eurobank ήταν πολύ περισσότερο από ικανοποιητικά με το Γ΄ τρίμηνο να εμφανίζει προσαρμοσμένα κέρδη στα 316εκ ευρώ σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά, ενώ σταθερή βελτίωση διακρίνει την ποιότητα του ενεργητικού. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου της Ευρωζώνης, αλλά και στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Ωστόσο, σημειώνουμε ότι τα αυριανά μεγέθη πληθωρισμού σε ΗΠΑ και Κίνα θα έχουν πιο κομβικό ρόλο στις αγορές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης