Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι υποστηρίζει στο ΒΝ ο μέτοχος της Intralot για την καθυστέρηση εισαγωγής των μετοχών – Νέα δίκη σήμερα

Τι υποστηρίζει στο ΒΝ ο μέτοχος της Intralot για την καθυστέρηση εισαγωγής των μετοχών – Νέα δίκη σήμερα
Σήμερα το πρωί θα διεξαχθεί το δικαστήριο για συζήτηση της προσωρινής διαταγής όπως είχε προσδιοριστεί από τις 6/11
Σχετικά Άρθρα
Τα αναλυτικά στοιχεία για την υπόθεση των δικαιωμάτων της Intralot, οι μετοχές της οποίας υπενθυμίζεται δεν μπήκαν χθες αλλά θα εισαχθούν σήμερα στο Χ.Α., παρουσίασε στο ΒΝ ο μέτοχος δίνοντας τη δική του εκδοχή.
Όπως αναφέρει στο ΒΝ και προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία, υπήρξε ζήτημα με τα δικά του δικαιώματα και τονίζει πως τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν μόνο τις δικές του μετοχές και όχι το σύνολο των μετοχών που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου.
Επιπλέον αναφέρει πως εξακολουθεί να ισχύει και δεν έχει ανακληθεί η προσωρινή διαταγή που χορήγησε το δικαστήριο στις 26 και 27 Οκτωβρίου (με την παρουσία εκπροσώπων του Αποθετηρίου) και η οποία απαγορεύει, τουλάχιστον μέχρι τις 13 Νοεμβρίου που θα γίνει η κύρια δίκη των ασφαλιστικών μέτρων, τη διαγραφή των δικαιωμάτων προτίμησης που είναι καταχωρημένα στη μερίδα του.
Συνεπώς σημειώνει ο μέτοχος είναι αυτονόητο ότι όσο υφίστανται τα δικαιώματά του, οι μετοχές που αναλογούν σε αυτά, δεν είναι δυνατόν να δοθούν σε άλλο μέτοχο.

Επιπλέον υποστηρίζει πως η επιτροπή εισαγωγών του Χ.Α. είναι ενημερωμένη και γνωρίζει από την 1η Νοεμβρίου την ύπαρξη της προσωρινής διαταγής που απαγορεύει τουλάχιστον μέχρι τις 13/11 τη διαγραφή των δικαιωμάτων του.
Εκτιμά επομένως πως δεν μπορεί να γίνει έγκριση έναρξης διαπραγμάτευσης των αντίστοιχων μετοχών μέσω λογαριασμού σε άλλο μέτοχο.
Επιπλέον, σήμερα το πρωί θα διεξαχθεί κανονικά το δικαστήριο για συζήτηση της προσωρινής διαταγής όπως είχε προσδιοριστεί από τις 6/11.
Ο μέτοχος μιλώντας με τη στήλη ανέφερε πως υπήρχε διαμάχη με τη χρηματιστηριακή του και δεν τον άφηνε να ασκήσει τα δικαιώματα και είχε ζητήσει να ασκηθούν από άλλη χρηματιστηριακή, ζητώντας παράλληλα μία βεβαίωση από το Αποθετήριο.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Επιτροπή Εισαγωγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή των μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου της Intralot με παράλληλη άρση επιτήρησης των μετοχών και μεταφορά τους στην Κύρια Αγορά.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης