Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι καθυστερήσεις, τα νούμερα, οι απώλειες 0,69% και οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι καθυστερήσεις, τα νούμερα, οι απώλειες 0,69% και οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τελικά, τα βραχυπρόθεσμα κέρδη και η διάθεση ήπιας διόρθωσης στο εξωτερικό, μάλλον επηρέασαν και τους δικούς μας επενδυτές. Είδαμε ήπιες ρευστοποιήσεις στα βαριά χαρτιά και απώλειες για τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη 0,69%. Τώρα ζήσαμε και φοβερές ειδήσεις πάλι σήμερα, που είχαμε καιρό να συναντήσουμε. Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν τιμούν την αγορά και δεν βοηθούν στην αναβάθμιση. Πρέπει να γίνουν πολλά σε αυτή τη χώρα για να αλλάξει και να ευθυγραμμιστεί με τις σοβαρές του πλανήτη..

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Να έχει βγάλει τέτοια νούμερα και να πιέζεται.. Τους καλύτερους δείκτες έχει η τράπεζα και θα ξεπεράσει με βάση τα καθαρά κέρδη την εκτίμηση για το σύνολο του έτους. Επανέλαβε την πρόθεση διανομής μερίσματος από τα κέρδη του 2023 η διοίκηση και δεν απέκλεισε και την αγορά ιδίων μετοχών. Στα 7,36 ευρώ τα ενσώματα ίδια κεφάλαια ανά μετοχή. Υποχώρησε 1,96% και έκλεισε στα 5,5 ευρώ.

AEGEAN: Ξεχώρισε και σήμερα και ενισχύθηκε 2,29% με κλείσιμο στα 11,62 ευρώ.

JUMBO: Στα 27,10 ευρώ και στο +1,42%.

ΟΤΕ: Πάλι στις δημοπρασίες την έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας και στα 13,56 ευρώ. Απώλειες 2,31%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Καλά τα δικά της νούμερα και ήπια ανοδικά έκλεισε η μετοχή.

INTRALOT: Πραγματικά απίστευτα τα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα. Έκανε αύξηση και κάποιος μέτοχος που μάλλον δεν είχε βάλει λεφτά στον κωδικό του και άρα δεν πήρε μετοχές έκανε προσφυγή. Το κορυφαίο είναι πως βρέθηκε Ειρηνοδίκης και έκανε δεκτό το αίτημα ότι δήθεν δεν του έδωσαν χαρτιά. Λες και η ΕΧΑΕ είχε συμφέρον να κάνει κομπίνα, ή η εταιρεία δεν είχε τις μετοχές που του αναλογούσαν. Είναι δυνατόν να βγαίνουν τέτοιες αποφάσεις που εκθέτουν την κεφαλαιαγορά, τώρα που έχουμε επενδυτική βαθμίδα και θα αναβαθμιστεί σε ανεπτυγμένη η αγορά μας; Ευτυχώς κινήθηκαν ταχύτατα οι αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου και ανέτρεψαν την απόφαση. Αύριο βγαίνει από Επιτήρηση και εισάγονται οι νέες μετοχές. Θα πούμε πάντως πως έπρεπε η εταιρεία να το είχε επικοινωνήσει με κάποιο τρόπο, γιατί πολλοί σκέφθηκαν πως φταίει η ίδια, ο βασικός μέτοχος, ο ανάδοχος και άλλα τέτοια που φυσικά και δεν ίσχυαν. Στα 0,72 ευρώ και στο -2,70%.

TRADE ESTATES: Δεν είναι μόνο τα θέματα του ΒΝ που δεν έχουν απαντηθεί και βασίζονται στο ενημερωτικό δελτίο, βγαίνουν σήμερα οι ανάδοχοι και πάνε όλη τη διαδικασία δύο μέρες πίσω. Και κρατάνε τα χρήματα των επενδυτών άλλες δύο μέρες και θα μπουν οι μετοχές μετά από δύο μέρες. Έβγαλαν μία ανακοίνωση χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση. Τί συνέβη; Δεν καλύφθηκε η αύξηση; Υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα; Καμία απάντηση. Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά δημιουργούν ένα συνολικά αρνητικό κλίμα που πιθανότατα θα επηρεάσει τη μετοχή, όταν ξεκινήσει η διαπραγμάτευσή της.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Επιτέλους κίνηση. Με 8,2 ευρώ δίκαιη τιμή που έδωσε η Eurobank Equities χθες, αν και ελαφρώς μειωμένη πάλι το περιθώριο ανόδου βγάζει μάτια. Στα 3,22 ευρώ και στο +4,20% με την αποτίμηση να είναι στα 184 εκατ. ευρώ.

MEDICON: Μετά από καιρό και αφού έγιναν τόσα στη μετοχή, σήμερα είδαμε από νωρίς μία πολύ καλύτερη συμπεριφορά. Είχε καλούς αγοραστές ο τίτλος και σταδιακά απορρόφησαν όλη την προσφορά οδηγώντας τον τίτλο σε διψήφιο ποσοστό ανόδου. Στα 3,50 ευρώ και στο +11,11% με την αποτίμηση στα 15,4 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Δύναμη και σήμερα η μετοχή στο ταμπλό και προσέγγισε τα υψηλά που είχε γράψει τον Αύγουστο. Στα 3,19 ευρώ και στο +5,28% με υψηλό ημέρας στα 3,24 ευρώ και μεγάλο όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τις 120 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συμπλήρωσε 6 ανοδικές και σχεδόν μηδένισε τις απώλειες από την αρχή του έτους. Χρειάζεται βέβαια μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει την απόδοση της αγοράς.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές από τη συγκεκριμένη και κλείσιμο σήμερα στα 2,57 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης