Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μπανανία! Ειρηνοδίκης κόλλησε την εισαγωγή των μετοχών της Intralot – Πώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Μπανανία! Ειρηνοδίκης κόλλησε την εισαγωγή των μετοχών της Intralot – Πώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, μέτοχος που κατείχε 2.500-3.000 μετοχές της Intralot και δεν άσκησε τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου, προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο και μάλιστα πέτυχε την αναστολή της εισαγωγής των μετοχών
Σχετικά Άρθρα
Την ώρα που οι επενδυτές του Χ.Α. περίμεναν την έναρξη των συναλλαγών προκειμένου να δουν τη μετοχή της Intralot να διαπραγματεύεται στην Κύρια Αγορά, ξαφνικά είδαν τη μετοχή να μην κάνει πράξη και να παραμένει στην Επιτήρηση.
Επιπλέον, η επίσημη ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου δεν είχε ενημέρωση της εταιρικής πράξης, δηλαδή της εισόδου των νέων μετοχών, δημιουργώντας πρόσθετα ερωτήματα.
Λίγο αργότερα βγήκαν ανακοινώσεις και από το Χρηματιστήριο και από την εταιρεία ότι η εισαγωγή των μετοχών θα γίνει μία μέρα αργότερα δηλαδή στις 8 Νοεμβρίου αντί 7 Νοεμβρίου και την ίδια μέρα θα γίνει η έξοδος από την Επιτήρηση.
Στην ανακοίνωση της επιτροπής εισαγωγών του Χ.Α. αναφερόταν: H Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, κατόπιν της σημερινής ανάκλησης του από 6.11.2023 προσωρινού σημειώματος του Ειρηνοδικείου Αθηνών κατά της ΕΛ.Κ.Α.Τ., ενέκρινε την έναρξη διαπραγμάτευσης των 232.758.621 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.» (ISIN: GRS343313003), σε συνέχεια της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, η οποία θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, μέτοχος που κατείχε 2.500-3.000 μετοχές της Intralot και δεν άσκησε τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου, προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο και μάλιστα πέτυχε την αναστολή της εισαγωγής των μετοχών.
Η πλευρά του μετόχου, που επικοινώνησε με το ΒΝ διευκρινίζει πως η προσφυγή του αφορούσε μόνο τις μετοχές του -και όχι το σύνολο-, και επειδή ήταν σε αντιπαράθεση με μια χρηματιστηριακή, αυτή δεν τον άφησε να ασκήσει τα δικαιώματά του, οπότε το αποθέτηριο δεν του έδωσε τη βεβαίωση που ζητούσε ώστε να τα ασκήσει από άλλη χρηματιστηριακή...
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Χρηματιστήριο Αθηνών, δεν ρωτήθηκε και ενημερώθηκε χθες το απόγευμα για την απόφαση.
Πρόκειται ουσιαστικά για απίστευτη απόφαση που γεννά ερωτηματικά.
Ποιος Ειρηνοδίκης αποδέχθηκε να κολλήσει μία διαδικασία για εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χ.Α. και ουσιαστικά να δημιουργήσει ερωτήματα για τη λειτουργία όλης της αγοράς;
Ποιος Ειρηνοδίκης αμφισβητεί τις ενέργειες της ΕΧΑΕ, των αναδόχων και τελικά την αξιοπιστία της εταιρείας και του θεσμού συνολικά;
Ουσιαστικά πρόκειται για μία απόφαση που θα μπορούσε να δυσφημίσει το Ελληνικό Χρηματιστήριο, επειδή κάποιος Ειρηνοδίκης, αγνοεί τη λειτουργία της αγοράς.
Η νομική υπηρεσία της ΕΧΑΕ πήγε από αρκετά νωρίς σήμερα στο Ειρηνοδικείο και κατάφερε να πάρει ανάκληση της απόφασης και τελικά να μην καθυστερήσει περαιτέρω η εισαγωγή των μετοχών, παρέχοντας τις πληροφορίες.
Αν δεν είχε κινηθεί εγκαίρως, ίσως να περιμέναμε ακόμη αρκετές μέρες μέχρι να εισαχθούν οι μετοχές για λόγο που δε θα έπρεπε καν να συζητηθεί.
Την ώρα που γίνεται προσπάθεια να αναβαθμιστεί το χρηματιστηριακό προϊόν της χώρας, την ώρα που ετοιμάζονται διαθέσεις μετοχών των συστημικών τραπεζών από το ΤΧΣ, κάποιος μέτοχος καταφέρνει με τις ευλογίες δικαστηρίου να δημιουργήσει ερωτήματα για την αγορά.
Σημειώνεται πως νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι και η είσοδος της Trade Estates θα καθυστερήσει δύο μέρες, εξέλιξη που μπορεί επίσης να δημιούργησε πρόσθετα ερωτήματα σε συνδυασμό με την υπόθεση της Intralot, αλλά πληροφορίες του ΒΝ αναφέρουν πως δε συνδέονται οι δύο περιπτώσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης