Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Παρά τα βραχυπρόθεσμα κέρδη συνεχίζει ανοδικά – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Παρά τα βραχυπρόθεσμα κέρδη συνεχίζει ανοδικά – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς, μετά και τα σημαντικά κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων, αλλά γρήγορα βελτιώθηκε η εικόνα. Ανάλογο και το άνοιγμα των αγορών του εξωτερικού. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στα αποτελέσματα και κυρίως της Εθνικής και της Eurobank.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Τα επιτόκια έχουν κάνει το θαύμα τους και οι ελληνικές τράπεζες βγάζουν εξαιρετικά κέρδη. Καλά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε πριν από λίγο. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη στα 791 εκατ. ευρώ από 680 εκατ. ευρώ και στο τρίτο τρίμηνο στα 261 εκατ. ευρώ από 270 εκατ. ευρώ. Ήπια ανοδικά κινείται η μετοχή.

AEGEAN: Η αποπληρωμή των warrants ενισχύει και σήμερα τη μετοχή και είναι αυτή που ξεχωρίζει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στα 11,68 ευρώ και στο +2,82% με καλό όγκο 40 χιλ. τεμάχια.

SARANTIS: Δημοσίευσε το πρωί ενημέρωση για το εννεάμηνο και τα κέρδη προ φόρων και τόκων ήταν ελαφρώς καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκεκριμένα ανήλθαν στα 37 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 44,8%. Η διοίκηση διατηρεί την εκτίμηση για κέρδη προ φόρων και τόκων 43 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης.

ΤΙΤΑΝ: Σήμερα περιμένουμε και τα δικά του αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Ανοδικά κατά 1,30% η μετοχή στα 18,66 ευρώ.

INTRALOT: Αύριο θα τεθεί σε κανονική διαπραγμάτευση η μετοχή τελικά και όχι σήμερα. Αύριο θα μπουν και οι μετοχές της αύξησης κεφαλαίου όπως ενημέρωσαν εταιρεία και χρηματιστήριο και όχι σήμερα. Πιστοποιημένα έχει γυρίσει θετική η καθαρή θέση και έτσι βγαίνει από την επιτήρηση. Προχωρά και στην αποπληρωμή μέρους του ομολόγου που λήγει το Σεπτέμβριο 2024 με τα κεφάλαια που άντλησε.

LAVIPHARM: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και νομίζουμε πως θα πιστοποιήσουν την ανοδική πορεία. Η Ambrosia Capital η οποία παρακολουθεί τη μετοχή, έχει πρόσφατα αυξήσει την τιμή στόχο στα 0,95 ευρώ από 0,86 ευρώ και περιμένει για το σύνολο του 2023 EBITDA 9,7 εκατ. ευρώ και το 2024 15,3 εκατ. ευρώ. Είναι μεγάλο το growth. Στα 0,70 ευρώ και στο +2,94%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ευτυχώς που έβγαλε την έκθεση η Eurobank Equities και υπενθύμισε το πόσο μεγάλο είναι το περιθώριο ανόδου. Έτσι βλέπουμε μία κίνηση σήμερα στη μετοχή και ενισχύεται 3,7% με τον τίτλο να είναι στα 4,20 ευρώ. Η δίκαιη τιμή που έδωσε η χρηματιστηριακή είναι τα 8,20 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Πηγές της στήλης επιμένουν πως με τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων η εισηγμένη θα έχει p/e περίπου 3,5 φορές με βάση την τρέχουσα αποτίμηση.

MEDICON: Προσπάθεια να βελτιώσει λίγο την τιμή της το τελευταίο διάστημα και έχει φτάσει στα 3,22 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν. Στα 2,01 ευρώ και στο +2,81% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης