Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Ο λόγος στα θεμελιώδη! Πιθανές ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά την πρόσφατη άνοδο

XA: Ο λόγος στα θεμελιώδη! Πιθανές ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά την πρόσφατη άνοδο
Αναφορικά με τη Eurobank οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 286 εκατ. ευρώ και για την Eθνική 264 εκατ. ευρώ (δημοσιευμένα) και 296 εκατ. ευρώ προσαρμοσμένα.
Σχετικά Άρθρα
Στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα, στρέφεται το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς περιλαμβάνουν ανακοινώσεις από δύο συστημικές τράπεζες (Eurobank και Εθνική Τράπεζα).
Νωρίτερα η Σαράντης δημοσίευσε τη δική της ενημέρωση με την πρώτη ανάγνωση να δείχνει πως ήταν λίγο πάνω από τις εκτιμήσει.
Τα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν στα 37 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 45% στο εννεάμηνο ενώ η διοίκηση διατηρεί την εκτίμηση για 43 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης με πωλήσεις 480 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με τη Eurobank οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 286 εκατ. ευρώ και για την Eθνική 264 εκατ. ευρώ (δημοσιευμένα) και 296 εκατ. ευρώ προσαρμοσμένα.
Οι αναλυτές λόγω και της εικόνας των παραγώγων στην Ευρώπη, βλέπουν ένα ήπια πτωτικό άνοιγμα μετά και την πρόσφατη ανοδική κίνηση.
Υπενθυμίζεται πως χθες οι αγορές στις ΗΠΑ έκλεισαν με ήπιες μεταβολές (S&P +0,18% και Nasdaq +0,30%).
Σημειώνεται πως σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Intralot από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και αναμένεται οι μετοχές της εταιρείας να βγουν από την Επιτήρηση και να επιστρέψουν στην Κύρια Αγορά. 

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται πως θα ανοίξει ελαφρώς χαμηλότερα σήμερα, σύμφωνα με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ε.Ε. καθώς οι επενδυτές κάνουν ένα διάλειμμα από το ράλι των τελευταίων ημερών.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. σήμερα να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Euroxx
Όλα τα βλέμματα σήμερα στα αποτελέσματα της Εθνικής και της Eurobank.

Beta
Τα ισχυρά βραχυπρόθεσμα κέρδη μπορεί να προκαλέσουν μια τάση για αποκόμιση κερδών, ωστόσο τα αποτελέσματα του τραπεζικού τομέα θα μπορούσαν να περιορίσουν την έκταση της πτώσης με επιλεκτικές αγορές. Μια μέτρια πτώση φαίνεται πιθανό σενάριο για την ημέρα ακολουθώντας επίσης την τάση από το εξωτερικό.

Κύκλος
Η Εθνική Τράπεζα το πρωί και η Eurobank ολοκληρώνουν σήμερα τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του 9μήνου των συστημικών τραπεζών από κοινού με το Σαράντη. Το σκηνικό στη Μ. Ανατολή συνεχίζει να διαχέει ανησυχίες με τη διπλωματική κινητικότητα να κλιμακώνεται. Με αναγνωριστική πτήση προς την εξαιρετικά κρίσιμη και ισχυρή ζώνη αντίστασης των 1235- 1240 μονάδων ξεκίνησε η νέα εβδομάδα που περιλαμβάνει θετικές εν δυνάμει εξελίξεις για το Χ.Α. Την ίδια ώρα, η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι η πρόσφατη άνοδος στην Wall είναι bear market rally !

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1181 μονάδες. Σημεία στήριξης 1174 και 1220 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1259 και 1346 μονάδες.

Depolas
Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, διεύρυνση του περιθωρίου EBITDA στο εννεάμηνο στο 13,5% κατέγραψε ο όμιλος Σαράντη με το εν λόγω μέγεθος να διαμορφώνεται στα 47,8 εκ ευρώ έναντι 35,5 εκ ευρώ πέρυσι, ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι εκτιμήσεις της εταιρείας για το 2023. Για τον ΓΔΧΑ επισημαίνουμε ότι μια ενδιάμεση αντίσταση εντοπίζουμε στην περιοχή των 1250 μονάδων. Το επόμενο διάστημα είναι πιθανότερη η διακύμανση του ΓΔΧΑ εντός εύρους τιμών παρά η καταγραφή νέου υψηλότερου επιπέδου. Για σήμερα, αναμένουμε τον δείκτη τιμών παραγωγού Σεπτεμβρίου στην Ευρωζώνη, ενώ σημειώνουμε ότι χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον ίδιο μήνα στην Γερμανία. Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι σημαντικά χαμηλότερα των εκτιμήσεων δημοσιεύτηκαν οι εξαγωγές Οκτωβρίου στην Κίνα και σε συνδυασμό με ανάλογη αύξηση των εισαγωγών οδήγησαν σε σημαντική επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου, το οποίο κατάγραψε τον χειρότερο Οκτώβριο από το 2019.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης