Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κάλεσμα Κοντόπουλου για είσοδο στην Εναλλακτική Αγορά – Αλλάζει ο κανονισμός επιχειρείται επανεκκίνηση

Κάλεσμα Κοντόπουλου για είσοδο στην Εναλλακτική Αγορά – Αλλάζει ο κανονισμός επιχειρείται επανεκκίνηση
Επανεκκίνηση επιχειρείται στην ΕΝ.Α προκειμένου να αποκτήσει νόημα και επενδυτικό ενδιαφέρον η εν λόγω αγορά
Σχετικά Άρθρα
Σήμερα (7/11) σε ειδική εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Εναλλακτικής Αγοράς, ο CEO της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος, δίνει το σύνθημα της επανεκκίνησης της αγοράς και ουσιαστικά βάζει μπροστά το σχέδιο που είχε ανακοινώσει από τη μέρα που ανέλαβε, δηλαδή να ξαναβρεί το ρόλο της η συγκεκριμένη αγορά.
Είναι αλήθεια πως εδώ και 15 χρόνια η συγκεκριμένη αγορά δεν έχει πολλά να δείξει, εκτός από το μεγάλωμα κάποιων εταιρειών (π.χ. Epsilon Net, Entersoft) οι οποίες ξεκίνησαν από την ΕΝ.Α και πήραν προαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Με αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των μετόχων, αλλά και κινήσεις που στόχο θα έχουν να κάνουν πιο προσιτή την αγορά, ο κ.Κοντόπουλος προσβλέπει στην προσέγγιση επιχειρήσεων.
Μάλιστα μέσω LinkedIn έκανε κάλεσμα αναφέροντας πως «αν σκέφτεστε το μέλλον της μεσαίου μεγέθους εταιρείας σας, μη χάσετε την εκδήλωση της Τρίτης.
Το μονοπάτι της χρηματιστηριακής αγοράς σας βοηθά να προωθήσετε τον εταιρεία σας αποτελεσματικά, να μοιραστείτε το επιχειρηματικό ρίσκο, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο του επιχειρηματικού σας ονείρου.
Το μονοπάτι αυτό ξεκινάει από την Εναλλακτική Αγορά».
Ο κ.Κοντόπουλος συστήνει στους επιχειρηματίες να μάθουν αρχικά τι είναι η συγκεκριμένη αγορά από τους ανθρώπους εκείνους που έβαλαν τις εταιρείες τους στην ΕΝ.Α αλλά και από συμβούλους, διαχειριστές, επενδυτές ή ακόμα και από την ίδια την Κυβέρνηση που θα τους κατευθύνουν για τη συνέχεια.
Στο πάνελ της εκδήλωσης θα είναι επιχειρηματίες που πέρασαν και μετεπήδησαν από την ΕΝ.Α στην Κύρια αγορά, επιχειρηματίες που θα κάνουν σύντομα το βήμα αυτό, αλλά και επιχειρηματίες που ήρθαν ίσως για να μείνουν.
Το μήνυμα που θέλει η διοίκηση του Χ.Α. να περάσει είναι ότι δε σημαίνει πως η είσοδος στην ΕΝ.Α θα πρέπει να συνοδεύεται από μετάταξη μετά από μερικά χρόνια, αλλά πως μπορούν και πρέπει να μείνουν εταιρείες, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός.
Υπενθυμίζεται πως όπως ανακοινώθηκε και από την Performance Technologies έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για μετάταξη στην Κύρια Αγορά, ενώ η επόμενη που θα το πράξει είναι η Real Cons.
Αν ολοκληρωθεί η μετάταξή τους τότε θα μείνουν στην ΕΝ.Α. οι εταιρείες ΜΕΖΖ (Phoenix, Galaxy, Cairo και Sunrise) καθώς και η Med, η Euroxx AXE, η Μαστίχα, η Doppler, η Dotsoft, η Optronics και η Foodlink.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης