Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας Γ.Δ. και αρκετά βαριά χαρτιά αλλά με χαμηλό τζίρο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας Γ.Δ. και αρκετά βαριά χαρτιά αλλά με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σε υψηλό ημέρας βρέθηκε πριν τις τελικές δημοπρασίες και έκλεισε και στο υψηλό ημέρας, αλλά ο τζίρος δε μας ενθουσίασε. Το ενδιαφέρον θα λέγαμε κέρδισαν λίγες μετοχές, αλλά συνολικά κερδίζουμε μία ακόμη καλή συνεδρίαση με το Γ.Δ. πάνω από τις 1.230 μονάδες. Συγκεκριμένα στις 1.237,37 μονάδες με άνοδο 1,44% και τζίρο 64,6 εκατ. ευρώ. Σημειώνουμε επίσης πως πολλές μετοχές βρέθηκαν μετά τις τελικές δημοπρασίες να κλείνουν στο υψηλό ημέρας μαζί με το Γ.Δ.

AEGEAN: Η συγκεκριμένη μετοχή ξεχώρισε σήμερα, λόγω της ανακοίνωσης που δημοσίευσε το πρωί και ανέφερε ότι το δημόσιο άσκησε το δικαίωμα και η εταιρεία θα εξαγοράσει τα warrants. Αναμενόταν να γίνει κάποια στιγμή και το είχε πει ο κ.Βασιλάκης. Έχει όφελος κάμποσα εκατομμύρια ευρώ, αφού 120 εκατ. ευρώ πήρε περίπου 85 εκατ. ευρώ θα επιστρέψει. Θυμίζουμε πως είχε δοθεί ενίσχυση όχι δάνειο ή κάτι άλλο. Είχε δοθεί λόγω lockdown και πανδημίας. Στα 11,36 ευρώ (υψηλό ημέρας) με άνοδο 4,99% και υψηλό όγκο πάνω από 155 χιλ. τεμάχια. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αύριο κλείνει ο κύκλος των δημοσιεύσεων από τις συστημικές με τα αποτελέσματα από Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Εννοείται αναμένονται ισχυρά και ίσως οδηγήσουν σε βελτίωση εκτιμήσεων από τις διοικήσεις. Η Alpha Bank ξεχώρισε με άνοδο 2,94% λόγω και των πληροφοριών για βελτίωση του τιμήματος. Με άνοδο 2% η Εθνική, καθώς προχωράει και το δικό της placement, όπως όλα δείχνουν. Στο +2,75% η Πειραιώς και στο +1,97% η Eurobank.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν. Είχε καλή άνοδο και δυνατό όγκο. Στο κλείσιμο πήγε σε υψηλό ημέρας και στα 2,08 ευρώ (+5,91%). Μάλλον κάποιοι ποντάρουν στην οριστικοποίηση της πώλησης της Άκτωρ που θα ανοίξει το δρόμο για να πάρουν κάτι και οι μέτοχοι.

JUMBO: Σταθερή αξία η μετοχή. Υψηλό ημέρας και η συγκεκριμένη και στα 26,72 ευρώ με άνοδο 3,09%.

QUEST: Αδικημένη εδώ και καιρό, δε λέει να ξεκολλήσει. Σήμερα έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στο +3,4%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αν και ξεκίνησε καλά τελικά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με άνοδο μόλις 0,73%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μεταξύ 313 και 426 εκατ. ευρώ υπολογίζει η Eurobank Equities τη δίκαιη αποτίμηση και δίνει δίκαιη τιμή τα 8,2 ευρώ. Η δίκαιη τιμή απέχει 100% από την τιμή στο ταμπλό. Για το 2023 περιμένει καθαρά κέρδη 14,1 εκατ. ευρώ και 17,3 εκατ. ευρώ το 2024.

PERFORMANCE: Τονώθηκε κάπως το επενδυτικό ενδιαφέρον, λόγω και της ανακοίνωσης της εταιρείας ότι προχωρά τις διαδικασίες για μετάταξη στην Κύρια Αγορά. Στα 4,0750 ευρώ και στο +5,16%.

REVOIL: Προσπάθησε και σήμερα να αναρριχηθεί υψηλότερα και είχε βελτιωμένες συναλλαγές. Στα 1,90 ευρώ και στο +3,83%.

INTRALOT: Τελευταία μέρα σήμερα στην κατηγορία της Επιτήρησης. Από αύριο μπαίνουν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου και θα διαπραγματεύεται στην Κύρια Αγορά. Στα 0,74 ευρώ και στο +1,37%.

PHOENIX VEGA MEZZ: Νέα υψηλά 13 μηνών από τη μετοχή.

INTRAKAT: Πάλι μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν και σε νέα πολυετή υψηλά. Στα 3,48 ευρώ και στο +3,88%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης