Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ώθηση μέσω αποπληρωμής των warrants για την Aegean Airlines – Στο +5% η μετοχή

Ώθηση μέσω αποπληρωμής των warrants για την Aegean Airlines – Στο +5% η μετοχή
Θα γίνει σύγκληση γενικής συνέλευσης από την εταιρεία ώστε να παρθεί η απόφαση και να γίνει δεκτή η εισήγηση της διοίκησης
Σχετικά Άρθρα
Μετά από 40 μέρες είδε ξανά τιμές πάνω από τα 11 ευρώ η μετοχή της Aegean Airlines, λόγω της σημερινής ανακοίνωσης της εταιρείας, η οποία ανέφερε πως το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε το δικαίωμα των warrants.
Αυτό δίνει την δυνατότητα στην εταιρεία, να τα επαναγοράσει και άρα να αποφύγει το dilution των μετόχων.
Ουσιαστικά πρόκειται για υλοποίηση της δέσμευσης Βασιλάκη σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε πει πως η εταιρεία είναι ισχυρή και έχει τα κεφάλαια να επαναγοράσει τα warrants.
Η μέση τιμή διμήνου είναι τα 11,43 ευρώ και η εταιρεία μπορεί να αγοράσει τους τίτλους πίσω με 8,23 ευρώ ή συνολικά 85,4 εκατ. ευρώ για 10,369 εκατ. τίτλους κτήσης.
Θα γίνει σύγκληση γενικής συνέλευσης από την εταιρεία ώστε να παρθεί η απόφαση και να γίνει δεκτή η εισήγηση της διοίκησης.
Η μετοχή έκλεισε +4,99% στα 11,36 ευρώ στο υψηλό της ημέρας, με όγκο 161 χιλ. τεμάχια ενώ η κεφαλαιοποίηση ανήλθε στα 1,02 δισ. ευρώ.
O Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε: «Όπως ανακοινώθηκε λάβαμε την επιστολή πρόθεσης του Ελληνικού Δημοσίου για την άσκηση των warrants. Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι η AEGEAN διαθέτει και τη ρευστότητα και τα κεφάλαια για την εξαγορά τους. Η πρόταση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων (η οποία θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις), θα είναι η Εταιρεία να προχωρήσει σε εξαγορά των δικαιωμάτων από το Ελληνικό Δημόσιο, καταβάλλοντας το ποσό των 85,4 εκ. ευρώ. 
Με αυτό τον τρόπο κλείνει, και το τελευταίο σκέλος του ιδιαίτερα επώδυνου κύκλου της πανδημίας, από τον οποίο όμως η Εταιρεία βγαίνει με τη συμβολή των μετόχων της, των εργαζομένων της αλλά και των επιβατών που μας επιλέγουν καθημερινά σε 165 προορισμούς, ισχυρότερη σε όλα της τα μεγέθη. 
Ευχαριστούμε την πολιτεία που μας στήριξε σε αυτήν την πρωτόγνωρη συγκύρια και συνεχίζουμε με ανάπτυξη και επενδύσεις ακόμα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και συνεισφοράς στην οικονομία, τις δυνατότητες και τις υποδομές της χώρας.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης