Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στήριξη από τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές πλέον είναι πιο ήρεμες, αφού βλέπουν το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων. Η πορεία των ξένων αγορών θα συνεχίσει να δίνει κατεύθυνση, ενώ τα θεμελιώδη έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο. Αύριο έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων (Τιτάν, Σαράντης, Εθνική Τράπεζα και Eurobank). Έχουμε τη σημαντική εξέλιξη από την Aegean και θα τελειώσει ένα ανοικτό θέμα. Με καλή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση και ο Γ.Δ. είναι στις 1.230 μονάδες (+0,92%).

AEGEAN: Στο επίκεντρο σήμερα η μετοχή, καθώς το ελληνικό δημόσιο άσκησε το δικαίωμα. Τώρα, και όπως έχει πει εδώ και καιρό η διοίκηση, θα προχωρήσει στην επαναγορά καταβάλλοντας το ποσό που πρέπει στο δημόσιο. Σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης το ποσό που θα καταβάλει είναι 85,4 εκατ. ευρώ καθώς η σταθμισμένη τιμή είναι 11,43 ευρώ (περίοδος δύο μηνών). Με άνοδο άνω του 3% και πάνω από τα 11 ευρώ η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατό ξεκίνημα, αφού τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου από ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ ήταν ισχυρά και αύριο δημοσιεύονται από ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ. Ξεχωρίζουν ΕΤΕ και ΑΛΦΑ. Ο δείκτης στο +1,85%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Παραδόξως, η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο 3% και στα 1,7680 ευρώ. Βγήκαν βέβαια πωλητές λίγο χαμηλότερα. Για να δούμε…

INTRAKAT: Καλό και το δικό της ξεκίνημα και είναι μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν. Γράφει και νέο υψηλό. Στα 3,43 ευρώ και στο +2,39%.

INTRALOT: Όπως αναμενόταν θα προχωρήσει στις 14 Νοεμβρίου στην πρόωρη μερική αποπληρωμή ποσού 126 εκατ. ευρώ πλέον τόκων, των υφιστάμενων ομολογιών 5,25% λήξεως Σεπτεμβρίου 2024 με τρέχον ανεξόφλητο υπόλοιπο 355,5 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια προέρχονται από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και έτσι το υπόλοιπο του ομολόγου θα διαμορφωθεί στα 229,5 εκατ. ευρώ.

TRADE ESTATES: Με το ζόρι, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος καλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου και εννοείται πως δεν διατέθηκαν οι επιπλέον μετοχές. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν λιγότερα από αυτά που προφανώς ανέμενε η εταιρεία και η τιμή πήγε στο κάτω μέρος του εύρους ήτοι στα 1,92 ευρώ. Έτσι το discount είναι μεγαλύτερο και πιο κοντά με αυτό που έχουν άλλες εισηγμένες. Η στήλη είχε γράψει για το discount και φυσικά το site έγραψε αρκετά που βρήκε στο ενημερωτικό και χρειάζονταν διευκρινίσεις. Θα βρει το δρόμο της η μετοχής το ταμπλό και κάποια στιγμή ο κλάδος θα αποκτήσει μέρος της χαμένης του λάμψης. Τώρα επηρεάζεται από τα επιτόκια.

FOURLIS: Νομίζουμε πως η πορεία της Trade Estates θα επηρεάσει και τη συγκεκριμένη, αφού είναι η «μαμά». Θεωρούμε πως το πλάνο να πέσει το ποσοστό κάτω από 50% δε θα προχωρήσει όσο γρήγορα θα ήθελε η διοίκηση. Δηλαδή η υλοποίηση ενός placement, μόλις περάσουν οι 180 μέρες που είναι «κλειδωμένες» οι μετοχές, με τις σημερινές συνθήκες φαντάζει ακατόρθωτο. Άρα ίσως δούμε νέα αδυναμία στη μετοχή.

ΟΛΠ: Με χαμηλό όγκο στο άνοιγμα και στα 21,70 ευρώ.

INTRACOM: Αγορά 500 χιλ. μετοχών από τον αντιπρόεδρο, Δημήτρη Θεοδωρίδη. Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή και πλέον κοιτάζει τα 2,20 ευρώ.

PERFORMANCE TECHNOLOGIES: Έχει προχωρήσει τις διαδικασίες η εταιρεία για μετάταξη στην Κύρια Αγορά.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Πώληση 12.620 μετοχών από τη σύζυγο του CEO, Συνατσάκη Γεώργιο. Με μέση τιμή 3,5 ευρώ η πώληση. Δε νομίζουμε πριν 10 μήνες για παράδειγμα, να περίμενε ότι θα πούλαγε μετοχές σε αυτήν την τιμή!

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έχει δείξει κάποιες διαθέσεις καλές στις τελευταίες συνεδριάσεις και σήμερα άνοιξε με νέα άνοδο κατά 1,82%. Στα 0,4755 ευρώ η τιμή της μετοχής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης