Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Καύσιμο από το ράλι της Wall Street – Συνέχιση του ανοδικού momentum βλέπουν οι αναλυτές

XA: Καύσιμο από το ράλι της Wall Street – Συνέχιση του ανοδικού momentum βλέπουν οι αναλυτές
Η προσοχή των επενδυτών έχει επιστρέψει στα θεμελιώδη και στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που δημοσιεύονται από τις εισηγμένες
Σχετικά Άρθρα
Το κλίμα είναι βελτιωμένο το τελευταίο διάστημα στις αγορές παγκοσμίως, αποτέλεσμα της διαφαινόμενης ολοκλήρωσης της πολιτικής σύσφιξης από τις κεντρικές τράπεζες.
Η προσοχή των επενδυτών έχει επιστρέψει στα θεμελιώδη και στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που δημοσιεύονται από τις εισηγμένες.
Αύριο, δημοσιεύουν Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τιταν και Σαράντης, αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν μία ανοδική συνεδρίαση μετά το ράλι των αγορών στις ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Aegean μετά την ανακοίνωση ότι η Ελληνική Δημοκρατία υπέβαλλε δήλωση πρόθεσης για την άσκηση του συνόλου των δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών της Εταιρείας που κατέχει.
Από σήμερα τα warrants της Attica Bank αφαιρούνται από το σύστημα διαπραγμάτευσης του Χ.Α. ενώ , εισάγονται προς διαπραγμάτευση 250.000 νέες μετοχές της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, από 10 στελέχη της εταιρίας, με τιμή διάθεσης μετοχής 0,30 ευρώ.
Σημειώνεται, πως αύριο εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Intralot από την αύξηση κεφαλαίου και την Τετάρτη ξεκινάει η διαπραγμάτευσης της Trade Estates, με τη δημόσια προσφορά να μην πηγαίνει και τόσο καλά και η τιμή των νέων μετοχών να διαμορφώνονται στα 1,92 ευρώ που ήταν το κάτω μέρος του εύρους.

Eurobank Equities
Για σήμερα, η αγορά θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ανοδικό ρεύμα από το ράλι στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή και πιστεύουμε πως θα μπορούσε να προσπαθήσει να αξιοποιήσει περαιτέρω το θετικό momentum που προκλήθηκε από την άμβλυνση του τόνου αναφορικά με την πολιτική σύσφιξης.

Optima Bank
Περιμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί με το Χ.Α. να ακολουθεί τις διεθνείς αγορές.

Beta
Η ισχυρή δυναμική των κερδών της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του Γ' τριμήνου 23 αναμένεται να διατηρήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για τις υπόλοιπες συστημικές ομοειδείς. Παράλληλα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα προσφέροντας αισιοδοξία στην αρχή της συνεδρίασης.

Κύκλος
Την Τρίτη, η Eurobank και η Εθνική ανακοινώνουν τα μεγέθη τους για το 9μηνο, την Τετάρτη συνεχίζει η Lavipharm και την Πέμπτη είναι η σειρά του ΟΤΕ, του Τιτάνα, της ∆ΕΗ και της Ανδρομέδας. Την Τετάρτη ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Trade Estate AEEAΠ στην κύρια αγορά του Χ.Α. Το σημαντικότερο τεχνικό γεγονός που έλαβε χώρα στο εβδομαδιαίο γράφημα ήταν η υπέρβαση των 1196 μονάδων που μετατρέπεται πλέον σε κρίσιμη στήριξη, Ισχυρή αντίσταση εντοπίζεται στις 1240 μονάδες.

Depolas
Χωρίς κέρδη έκλεισε ο ΓΔΧΑ την Παρασκευή, αλλά η εβδομάδα ήταν συνολικά θετική, όπως και την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό συνοδεύτηκε και από μερική αποκλιμάκωση των κρατικών ομολογιακών αποδόσεων σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι προσπάθεια ανάκαμψης καταγράφεται και στη αγορά της Κίνας τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Στο εσωτερικό οι περισσότεροι καταλύτες θα αναζητηθούν στα εταιρικά αποτελέσματα το επόμενο διάστημα. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι αύριο ανακοινώνουν Γ ΄τρίμηνο οι ΕΤΕ και Eurobank (π.σ.) και ο Σαράντης αύριο το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη έχουμε Τιτάνα (π.σ.) και ΔΕΗ (μ.σ.) καθώς και τον ΟΤΕ, που ανακοινώνει την Παρασκευή (π.σ.). Υπενθυμίζουμε ότι το άνω εκτιμώμενο όριο για τον ΓΔΧΑ ορίζεται στην περιοχή των 1300 μονάδων για την εβδομάδα. Η πορεία των μεγάλων οικονομιών τους επόμενους μήνες παραμένει σταθερά στο επίκεντρο αφού θα κρίνει και την πορεία των επιτοκίων, δεδομένου ότι αυτά βρίσκονται αν όχι στην κορυφή σίγουρα κοντά σε αυτήν. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες PMI υπηρεσιών Οκτωβρίου για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης