Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Με ειδήσεις και ισχυρά αποτελέσματα θα ξεκινήσει η συνεδρίαση – Ανοδικό άνοιγμα βλέπουν οι αναλυτές

ΧΑ: Με ειδήσεις και ισχυρά αποτελέσματα θα ξεκινήσει η συνεδρίαση – Ανοδικό άνοιγμα βλέπουν οι αναλυτές
Ισχυρά αποτελέσματα από τράπεζες, η ΔΕΗ εξαγόρασε την Κωτσόβολος, ενώ υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων
Σχετικά Άρθρα
Με μία είδηση που βάζει τη ΔΕΗ στο επίκεντρο ξεκινάει η συνεδρίαση καθώς ανακοινώθηκε πως εξαγόρασε την Κωτσόβολος.
Από την άλλη η Alpha Bank δημοσίευσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων με την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους να είναι ισχυρή και τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 208 εκατ. ευρώ σε προσαρμοσμένο επίπεδο έναντι 174 εκατ. ευρώ των μέσων εκτιμήσεων.
Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν και τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς με τα καθαρά κέρδη σε προσαρμοσμένο επίπεδο να ανέρχονται στα 277 εκατ. ευρώ έναντι 242 εκατ. ευρώ των μέσων εκτιμήσεων.
Χθες, μετά το κλείσιμο δημοσίευσαν ισχυρά αποτελέσματα και τα ΕΛΠΕ και σήμερα θα αποτυπωθούν στο ταμπλό.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό και με την υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, αναμένεται σύμφωνα με τους αναλυτές να δώσει συνέχεια στην ανοδική κίνηση της αγοράς.
Σημειώνεται πως σήμερα, ολοκληρώνεται η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο.

Eurobank Equities
Σήμερα βλέπουμε άλλη μία θετική συνεδρίαση με τους επενδυτικές να υιοθετούν μία διάθεση για ανάλυση ρίσκου λόγω της υποχώρησης των αποδόσεων των ομολόγων.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να προσφέρουν στήριξη στο Χ.Α. σήμερα με την HelleniQ Energy, την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Ενθαρρυμένες από την αντοχή της Wall Street και τα αυξημένα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τελείωσε με την αύξηση των επιτοκίων της, οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν υψηλότερα. Οι θετικές δονήσεις από το εξωτερικό και τα ισχυρά αποτελέσματα του 3ου τριμήνου από τις εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποιήσηςθα διατηρήσουν τη θετική δυναμική και στην εγχώρια αγορά.

Depolas
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ και μάλιστα με αύξηση του όγκου συναλλαγών σε σχέση με την τελευταία περίοδο. Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων τα ΕΛΠΕ είχαν ένα καλό Γ΄ Tρίμηνο εν μέσω βελτιωμένων περιθωρίων διύλισης σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο και συγκεκριμένα τα συγκρίσιμα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 400εκ ευρώ, και τα καθαρά κέρδη στα 300εκ ευρώ, ενώ καταγράφηκε και μείωση στον καθαρό δανεισμό κατά 100εκ ευρώ έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες Αλφα και Πειραιώς δημοσίευσαν σήμερα το πρωί ένα εξαιρετικό Γ΄ Tρίμηνο. Συγκεκριμένα η Αλφα, είδε αύξηση στα έσοδα από τόκους 8,4% στο τρίμηνο και 46% στο εννεάμηνο σε ετήσια βάση και καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 208εκ ευρώ στο Γ΄τρίμηνο (7% ετήσια βάση) και 565εκ ευρώ (+92% ετήσια βάση) στο εννεάμηνο. Παράλληλα, καταγράφηκε βελτίωση σε επίπεδο κεφαλαιακής CET1 (13.9%) επάρκειας, δείκτη κάλυψης ρευστότητας (LCR 191%) και δείκτη ΜΕΑ (7,2%). Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η Πειραιώς με προσαρμοσμένα κέρδη στο εννεάμηνο να φτάνουν τα 721εκ ευρώ, ενώ τα ενσώματα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 7,15 δισ ευρώ και το επιτοκιακό περιθώριο στο 2,7%. Τα αποτελέσματα αυτά λειτουργούν πλήρως υποστηρικτικά στις αποτιμήσεις. Η εν εξελίξει ανοδική αντίδραση στους βασικούς διεθνείς δείκτες ευνοεί τον ΓΔΧΑ για να προσεγγίσει ενδεχομένως το εκτιμώμενο άνω εύρος τιμών, ήτοι την περιοχή των 1280-1300 μονάδων. Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στα στοιχεία εργασίας των ΗΠΑ.

Κύκλος
Το πρωί, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Alpha Bank και η Πειραιώς ανακοινώνουν τα μεγέθη τους για το 9μηνο. Το μεσημέρι στις ΗΠΑ ανακοινώνονται τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για τον Οκτώβριο (νέες θέσεις, ποσοστό ανεργίας, μεταβολή ωρομισθίου). Ο Γ.∆. με ένα εντυπωσιακό άλμα δρασκέλισε την αντίσταση των 1200 μονάδων και άνοιξε τον δρόμο προς την αμέσως επόμενη των 1228 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης